این نسخه نهج‌البلاغه اثری ارزنده‌ از سده پنجم هجری قمری و از جمله نسخه‌های شناخته شده و مهم تا امروز است که آن را فقیه سهل‌بن امیر رقاقی با خط حسن‌بن یعقوب‌بن احمد به تاریخ جمادی الاخری سال 483 هجری مقابله کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، نسخه برگردان کتاب نهج‌البلاغه که از سده پنجم هجری قمری به یادگار مانده با پیشگفتار سید محمدمهدی جعفری و با همکاری محمد برکته در 500 نسخه با بهای 30 هزار تومان به کوشش مرکز پژوهشی میراث مکتوب منتشر شد. این نسخه در کتابخانه شخصی سیدعلی آتشی در یزد بوده و به مرکز احیای میراث اسلامی در قم منتقل شده است. نسخه برگردان این اثر ارزشمند را مرکز پژوهشی میراث مکتوب منتشر و در دسترس علاقمدان قرار داده است.

برگردان نهج البلاغه

این نسخه نفیس در جلد دوم فهرست نسخه‌های مرکز احیای میراث اسلامی در قم چنین معرفی شده است: «نهج‌البلاغه ... نسخ معرب، از اوایل سده ششم، عناوین شگرف، در حاشیه تصحیح شده و حاشیه‌نویسی دارد به چند خط و بعضی حاشیه‌ها باید از سده یازدهم باشد از برگ 192 به بعد از سده یازدهم می‌باشد که با نسخ معرب نوشته شده است. در سه برگ آخر نسخه آغاز کتابی است دارای دویست حدیث نبوی روایت شده از طریق اهل سنت با حذف سند آنها بدین آغاز «الحمدلله الذی ‌ـ أسبل علینا شآبیب النعم وأسبغ علینا جلابیب الکرم و هدانا الی صراط الاقوم»

روی برگ اول، این عبارت دیده می‌شود: «عارضه بنسختی ‌ـ صاحبه الفقیه السدید سهل بن امیرالرقاقی ‌ـ و صححه بجهده والله تعالی یمتعه به و بغیره و هذا خط الحسن بن یعقوب بن احمد فی‌ـ جمادی‌ـ الاخره سنه ثلث و ثمانین و اربعمائه (483) حامداً لله عز اسمه و مصلیاً علی نبیه محمد و عترته الطاهرین.»

از برگ یکم تا 191 (صفحه 1تا 382 ) متن اصلی نسخه و برگ 192 تا 213 بخش نو نوشته اثر است. برگ‌های 192 به بعد نسخه با خطی متفاوت از قرن یازدهم هجری کتابت شده است. این بخش به منظور تمایز با بخش نخست به صورت دو رنگ به چاپ رسیده است.

کوشندگان در پیشگفتار به ویژگی‌های رسم‌الخطی نسخه، دو دستگی‌های نسخه‌های نهج‌البلاغه و ترتیب نسخه‌ها در جدولی اشاره کرده‌اند و نمایه مفیدی شامل آیات، احادیث نبوی، اشعار، کسان، قبایل، طوایف، جای‌ها و شهرها، رویدادهای تاریخی، حیوانات، گیاهان، ستارگان و افلاک، سنگ‌ها و معدنیات برای استفاده خوانندگان در آخر کتاب قرار داده‌اند.

191/60

کد خبر 121391

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =