تشکیل «ستاد ملی نجات زاینده رود، از سرآب تا پایاب» به یک مطالبه عمومی در اصفهان تبدیل شده است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: تبدیل شدن طرح ایجاد " ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب " به یک مطالبه عمومی در استان اصفهان یکی از موفقیت های این کمیسیون است، امروز و پس از برگزاری جلسات، همایش ها و نامه نگاری های بسیار با مسئولین استانی و کشوری شاهد فراگیر شدن این طرح هستیم.

به گزارش خبرآنلاین استان استان اصفهان ، بیست و ششمین نشست کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با محوریت تعاون و با حضور رئیس سازمان تعاون روستایی استان اصفهان برگزار شد.

 حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان عدم وجود وحدت رویه و نبود زنجیره ارزش در تولید محصولات کشاورزی را از مهمترین علل بروز چالش ها در این صنعت دانست و افزود : با اعمال مدیریت یکپارچه و ایجاد زنجیر ارزش در حوزه کشاورزی این بخش از اقتصاد می تواند سهم بیشتری از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد.

وی با اشاره به این که از ابتدای دوره ی هشتم اتاق بازرگانی اصفهان به دنبال ایجاد هم افزایی بین دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی، دانشگاه ها و تشکل های مختلف بوده ایم گفت: تولید محصولات کشاورزی صادرات محور، آب و محیط زیست، سه اولویت اساسی در این کمیسیون بوده است که کوشیده ایم در این مدت با اتکاء به علم اساتید دانشگاه، تجربه فعالان اقتصادی و پتانسیل تشکل های مختلف به سمت آن حرکت کنیم چرا که انسجام بخش های مختلف کشاورزی لازمه ی ارتقاء این صنعت است.

قلمکاری با بیان اینکه اتاق های بازرگانی مطابق با قانون، تنها نقش مشاور را برای قوای سه گانه دارند، گفت: کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در برخی موضوعات نظیر " طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب دار" به عنوان یک بازی ساز عمل کرد و توانست با وجود این که این طرح در برنامه ششم توسعه به تصویب رسیده بود، دستور توقف برخی از بند های مخرب آن که موجب بارگزاری جدید بر حوضه های آبریز کشور می شد را اخذ نمای .

تبدیل طرح ایجاد "ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب" به یک مطالبه عمومی در استان اصفهان

حمیدرضا قلمکاری تبدیل شدن طرح ایجاد " ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب " به یک مطالبه عمومی در استان اصفهان را یکی از موفقیت های کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان برشمرد و ادامه داد : این طرح در سال ۹۴ از سوی این کمیسیون و با الگو گیری از دریاچه ارومیه مطرح شد و اگرچه در ابتدا برخی نسبت به آن بی اعتنا بودند اما امروز و پس از برگزاری جلسات ، همایش ها و نامه نگاری های بسیار با مسئولین استانی و کشوری شاهد فراگیر شدن آن هستیم.

وی همچنین به تدوین طرح هایی اقتصادی، علمی و عملی در کمیته های هفتگانه این کمیسیون اشاره کرد و افزود : این طرح ها با رعایت تمامی مولفه های لازم جهت تدوین یک طرح جامع اقتصادی و برای از میان برداشتن چالش های حوزه ی کشاورزی به هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ارائه شده بود که متاسفانه به دلیل برخی از محدودیت ها در این دوره مورد تصویب قرار نگرفت.

سازمان تعاون روستایی به دنبال فعالیت های جدید می رود

 میرزایی، رئیس سازمان تعاون روستایی استان اصفهان در این جلسه با بیان اینکه در استان اصفهان تنها حدود ۱۰ بازرگان در صادرات انواع محصولات کشاورزی فعالیت می کنند گفت: اگرچه افزایش نرخ ارز سبب شده تا تقاضای صادرات محصولات کشاورزی قدری افزایش پیدا کند اما مازاد تولید در بخش کشاورزی همیشه باعث نگرانی بوده و در بسیاری از موارد بازرگانان به صادرات این محصولات تمایلی نشان نمی دهند.

وی برگزاری چنین جلساتی را قابل تقدیر و ضروری دانست و ادامه داد : مداخله دولت در مسائل مرتبط با صادرات محصولات کشاورزی همیشه تاثیر مخرب برجای گذاشته است و لازم است تا اتاق بازرگانی با استفاده از ظرفیت های خود در افزایش صادرات محصولات این صنعت حضور جدی تری داشته باشد.

میرزایی تعداد تشکل ها، اتحادیه ها و تعاونی های استان اصفهان را تا پایان سال گذشته ۴۶۵ واحد اعلام و ادامه داد : آمار ها نشان می دهد از این میزان تعداد ۲۲۷ واحد سود ده و ۱۱۵ واحد زیان ده هستند. همچنین از۳۳۰۰ روستا استان اصفهان ۱۵۰۰ روستا خالی از سکنه است و در ۱۴۱۰ روستا از ۱۸۰۰ روستا باقی مانده تعاونی وجود دارد.

وی با تاکید بر این نکته که به دنبال تغییر روش در فعالیت های خود هستیم،گفت : می خواهیم از حالت کارگزاری کشاورزی و بازرگانی خارج و به سمت فعالیت هایی نظیر ایجاد نیروگاه های گازی، خورشیدی و انرژی های پاک حرکت کنیم .

دلیل ناکامی تعاونی ها در کشور، عدم اعتقاد و باور به فرهنگ تعاون است

امیر مظفر امینی مشاور عالی کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان دلیل ناکامی تعاونی ها در کشور را عدم اعتقاد و باور به فرهنگ تعاون دانست و افزود : طبق مطالعات علمی انجام شده حتی بسیاری از افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند باور قلبی به امر تعاون ندارند.

وی با انتقاد از اینکه سال هاست مشکل کشاورزی کشور را بنگاه های اقتصادی کوچک اعلام می کنند ، گفت : این که ساختار اقتصادی ما را بنگاه های کوچک تشکیل می دهند یک محدودیت نیست؛ بلکه این ساختار اقتصادی سازو کار مناسب خود را می طلبد که همانا ایجاد تعاونی های منسجم، متحد و بزرگ است.

امینی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته امروزی با چنین مدلی توانسته اند در توسعه پایدار و ارتقاء صنعت کشاورزی خود موفق باشند اظهار داشت : در کشور ما تنها کاریکاتوری از آنچه کشورهای پیشرفته انجام داده اند رسم شده و در چنین شرایطی که باور به کار تعاون وجود ندارد نمی توان انتظار ارتقاء صنعت کشاورزی را داشت .

مشاوره عالی کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان مشکل عمده کشور را غلط بودن پلان های توسعه در قبل و بعد از انقلاب دانست و ادامه داد: اساس توسعه مشارکت است و تا زمانی که ما به صورت جزایر منفک از هم تصمیم گیری و عمل می کنیم نمی توانیم موفقیتی کسب کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قدرت وزیر جهاد کشاورزی از قدرت مدیرعامل ایران خودرو کمتر است گفت :با تشکیل تعاونی های قدرتمند، قدرت چانه زنی بخش کشاورزی افزایش پیدا می کند و در این صورت دولت نیز نمی تواند هر تصمیمی که بخواهد را برای صنعت کشاورزی یک شبه اتخاذ و اعمال کند .

فعالیت های کمیسیون کشاورزی در دوره هشتم

مهندس جبل عاملی نائب رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در تشریح اهم فعالیت های این کمیسیون در چهارسال گذشته گفت: همزمان با آغاز دوره ی هشتم اتاق بازرگانی بر اساس اسناد بالا دستی و مسئله اقتصاد مقاومتی هفت کمیته ذیل این کمیسیون تشکیل و هر کمیته با تدوین افق چهارساله و بیانیه ماموریت کار خود را آغاز کرد.

وی تعامل و امضاء تفاهم نامه با دستگاه های دولتی، دانشگاه ها، اتحادیه ها و غیره را از مهمترین اقدامات انجام شده در راستای ایجاد هم افزایی دانست و ادامه داد : حتی تفاهم نامه ای با خانه کشاورز ایران و تفاهم نامه ای با اتاق بازگانی اوکراین برای ایجاد بستر مناسب برای کشت فراسرزمینی نیز در این مدت به امضاء رسید.

جبل عاملی برگزاری همایش های متعدد تخصصی، مشارکت با نهادها و سازمان های مرتبط در برگزاری همایش ها و سمینارهای مختلف و همچنین اعزام هیئت کارشناسی به اوکراین و روسیه جهت بررسی کشت فراسرزمینی و ایجاد بسترسازی مناسبات دو کشور، را گوشه ای از فعالیت های این کمیسیون عنوان و افزود : همچنین بیش از ده طرح جامع جهت مرتفع کردن چالش های کشاورزی نظیر طرح تولید کربوهیدارت های گیاهی ، سامانه اطلاعات و ارتباطات گیاهان دارویی و غیره تدوین شده است که متاسفانه هنوز در هیئت رئیسه اتاق بازرگانی مورد تصویب قرار نگرفته است.

امضای تفاهم نامه میان کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان و سازمان تعاون روستایی استان اصفهان

وی ارئه و پیگیری طرح ایجاد ستاد ملی نجات زاینده رود از سرآب تا پایاب ، نقد سند ششم توسعه در حوزه کشاورزی،جلوگیری از اجرای طرح توسعه باغات دیم در استان اصفهان و توقف برخی از بندهای آن در کشور را از دیگر فعالیت های کمیسیون اعلام و گفت : به طور کلی با احتساب ،همایش ها، سیمنارها، جلسات کمیته ها و کمیسیون مجموعا ۲۵ هزار ۷۸۷ نفر ساعت کار از آغاز دوره ی هشتم تا پایان آبان ماه سال جاری انجام شده است. همچنین در پایان حاضرین به بحث و تبادل نظر پیرامون مطالب مطرح شده در جلسه پرداختند و تفاهم نامه ای نیز بین کمیسیون کشاورزی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان و سازمان تعاون روستایی استان اصفهان به امضاء رسید. 

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1217955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =