کیهان به نقل از مجله فرانسوی: تئاتر بینوایان در تهران مانند قرن ۱۸ فرانسه برای اشراف روی صحنه می‌رود

روزنامه کیهان نوشت: مجلۀ «اُبس» فرانسه (همان «نوول ابسرواتور» سابق) در گزارشی از تهران در بارۀ روی صحنه آمدن نمایش موزیکال «بینوایان» نوشت: «اگر بازیگران به زبان فارسی حرف نمی‌زدند، می‌شد تصور کرد که صحنه در پاریس یا نیویورک می‌گذرد»!

این مجله فرانسوی در گزارش خود نمی‌تواند حیرت خود را از اجرای چنین نمایشی در ایران پنهان کند و می‌نویسد: «... واقعاً چگونه می‌شود در کشوری که رقص و آواز زنان در ملأ عام ممنوع است، نمایش بینوایان را در قالب موزیکال روی صحنه آورد؟...»

نشریۀ «اُبس» به انتقادهای برخی روزنامه‌های ایرانی ‌اشاره می‌کند که نمایش را «تئاتر بورژوا» دانسته‌اند و در مورد خطر ترویج فساد فرهنگی هشدار داده‌اند.

مجلۀ «اُبس» گوشزد می‌کند که سالن هتل محل برگزاری نمایش فوق که در واقع یک تالار بسیار مجلل عروسی است، جایگاهی برای ارکستر ندارد و در نتیجه نوازندگان در نیم‌طبقۀ تالار قرار می‌گیرند. اگرچه اکثر بازیگران هیچ‌گونه تجربۀ آواز  و موسیقی ندارند و همین مسئله نقطه ضعف آشکاری برای این نمایش محسوب می‌شود.

مجله «اُبس» نقطه ضعف دیگر نمایش بینوایان را طراحی صحنه و لباس‌ها می‌داند و می‌افزاید: «...طراحی لباس‌ها بسیار کارشده و رنگین است، حتی شاید کمی بیش از حد، چرا که در داستان بینوایان برخی شخصیت‌ها از اعماق جامعه و از فقیرترین لایه‌های آن می‌آیند و لباس‌هایی چنین رنگارنگ و نو بر تن آنان برازنده نیست...» با توجه به اینکه کارگردان این نمایش، خود از مسئولین سابق تئاتر و از مسئولان فعلی سینما است، جای شگفتی است پدیده‌ای روی صحنه برده که نه نشانی از تئاتر کلاسیک و هنری دارد و نه معیارهای اسلامی و ایرانی و نه حتی به منبع اقتباسش وفادار مانده است.

به نظر می‌آید هنر و نمایش در این سرزمین به تدریج به مجالسی تبدیل شده که در اروپای قرن هجدهم موجب تفریح و سرگرمی ‌اشراف می‌شد و در عهد قجر نیز به کار شاهزاده‌های قجری می‌آمد. پر بیراه نیست که در چنین روزگار تنگی اقتصادی اغلب مردم، شاهزاده‌های قجری پس از گذشت حدود یکصد سال از انقراض سلسله منحوس‌شان، هنوز از بابت فروش آثار شبه هنری‌شان، درآمدهای نجومی دارند! 

۲۳۳۰۲

کد خبر 1222576

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ss IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    7 4
    این حرفها که مختص کیهان است. ما فرانسوی نمیدانیم پس یا اساسا این گزارش در‌روزنامه ای که گفته شده وجود خارجی ندارد یا اینکه کیهان واسشون فرستاده و چاپ کرده اند. از لحن نگارشی که تنفر و بدگویی از آن ببارد باید به کیهان همیشه شک کرد
  • بی نام IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    3 4
    این نویسنده فهمیده عمق فاجعه رو.هنر دوران اعتدال
  • عرفان IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    13 7
    والا من یه کارمند ساده دانشگاه هستم و با همسرم رفتم این تاتر بسیار زیبا و فاخر را دیدم و در بهترین نقطه سالن هم نشستیم. اشراف زاده هم نیستیم با حوقو معمولی کارمندی زندگی میکنیم... این حرفها همش جو سازی تاتری ها و سینماگرهای حسودی است که نمیتوانند موفقیت امثال این تاتر را تحمل کنند چونکه خودشون نمیتوانند در این حد اجرا داشته باشند. بلیتی که من خریدم حدود 180تومن بود و در آن سالن تا 50 هزرا تمون هم بلیت پیدا میشد.. این درحالی است که مردم معمولی گاهی برای خرید پیتزا و ساندویچ بیش از اینها پول میدهند
    • IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
      5 1
      داداش به پارتیت بگو دست ما رو هم تو اون دانشگاه بند کنه
    • بی نام IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
      8 2
      کارمند سادۀ دانشگاه یعنی نهایتا یک و دویست سیصد حقوق میگیری.پس ملومه خیلی تشنۀ هنری که ده درصد حقوقتُ یه شب میدی برای یه تئاتر.ولی من ماهی ده میلیون هم درآمد داشته باشم ترجیح میدم وقت اضافه ام رو جور دیگه تلف کنم.شما برو از این مثلاً تئاترا ببین.
    • عرفان IR ۰۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
      0 0
      بی نام دوم. پایه حقوق بسته به مدرک دانشگاهی. پست سازمانی ، سابقه، تخصص و خیلی چیزای دیگه فرق میکنه. اضافه کاری و حق ثبت نام و ازمون و .... هم هست. الان ابدارچی هم حقوقش یک و دویست بیشتره در دانشگاه. ضمنا ترجیح میدم وقت ازادم را در یه برنامه هنری بگذرونم . شما مشغول اباطیلی مث قلیون کشیدن و تخمه شکستن و غیبت کردن باش
  • فرزاد IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    4 2
    اقا بر فرض این تئاتر مال ثروتمندان هست چه اشکالی داره پولدار های ما به جای اینکه پولشونو تو اروپا و کانادا برا تفریح خرج کنن تو همین تهران خرج کنن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین