رایزن بازرگانی ایران در چین در رابطه با تجارت بین ایران و چین توضیح می دهد.

دولت چین روز دو شنبه هفته جاری در یک گزارش رسمی مازاد تجاری این کشور در آخرین ماه سال میلادی گذشته را 1/13 میلیارد دلار اعلام کرد که این رقم از بر آورد های صورت گرفته کمتر است.

مازاد تجاری چین در ماه نوامبر در حالی بالغ بر 9/22 میلیارد دلار بوده است که بر اساس نظر سنجی بلومبرگ از 20 اقتصاد دان در رابطه با مازاد تجاری چین آنها به طور میانگین رقم 8/20 میلیارد دلار رابرای مازاد تجاری چین در ماه دسامبر پیش بینی کرده بودند.

از سوی دیگر و بر اساس اعلام رسمی اداره گمرکات چین، صادرات این کشور نسبت به سال گذشته 9/17درصد افزایش  یافته و  به رقم 154/2 میلیارد دلار سیده  است و واردات آن با 6/25 درصد افزایش رقم 1/141 میلیارد دلار را تجربه کرد.

بی تردید چین با این تراز تجاری در صادرات و واردات به عنوان یکی از اصلی ترین شرکای تجاری ایران به حساب می آید به طوریکه بر اساس گفته رییس اتاق بازرگانی ایران و چین   توجه به اینکه مقصد حدود 30 درصد کالاهای صادراتی ایران به امارات متحده عربی، کشور چین است، می توان گفت که این کشور نخستین هدف صادراتی ایران محسوب می شود.

بر اساس آنچه عسگر اولادی به عنوان رییس اتاق بازرگانی ایران و چین عنوان کرده استمبادله تجاری ایران و چین در سال گذشته 29 میلیارد دلار بوده که ایران 60 درصد صادرات به چین و 40 درصد واردات از این کشور داشته است.

برای کنکاش بیشتر در روابط تجاری ایران و چین به سراغ مسعود کمالی اردکانی، رایزن بازرگانی ایران در چین رفتیم تا او در این رابطه توضیح دهد. او مهم ترین ویژگی چین برای گسترده تر کردن روابط تجاری با آن را بزرگ بودن بازار این کشور عنوان کرد: « در رابطه با ویژگی های کشور چین برای داد و ستد با آن باید گفت که مهم ترین آن بزرگ بودن بازار این کشور است. »

کمالی اردکانی بزرگ بودن بازار چین را ناظر به جمعیت زیاد این کشور می داند: « بزرگ بودن بازار چین به دلیل جمعیت بسیار زیاد این کشور است. بر این اساس نمی توان بازار این کشور را بازاری یکپارچه تعریف کرد و باید آن را طبقه بندی کرد. به عبارت ساده تر برای بهینه تر بودن فعالیت های تجاری با چین باید نگاه منطقه ای را مد نظر قرار داد. »

او این بخش از گفته های خود را به این شکل ادامه داد: « به طور مثال استانی در چین وجود دارد که حدود 100 میلیون جمعیت دارد و این یعنی ایکه یک شهر این کشور از کل ایران جمعیت بیشتری دارد. بر این اساس نباید به سادگی از کنار بازاری به این بزرگی گذشت. »

رایزن بازرگانی ایران در چین در رابطه با مبادلات تجاری ایران و چین اینگونه اظهار نظر کرد: « در رابطه با مبادلات تجاری ایران و چین طی سال های گذشته باید گفت که همواره در این سال ها مبادلات تجاری ایران و چین رو به افزایش بوده است. به عنوان مثال در سال 88 کل صادرات غیر نفتیی1/3 میلیارد دلار اعلام شد و این رقم در سال 89 به 4/3 میلیارد دلار رسید. »

کمالی اردکانی ادامه داد: « واردات ایران در سال 88 از چین 6/4 میلیارد دلار بوده و این رقم در 9 ماه نخست سال 89 به 4/4 میلیارد دلار رسیده است. بر اساس همین آماری که مطرح شد مشاهده می کنیم میزان مبادلات تجاری ایران و چین هر ساله با افزایش روبرو بوده است. »

او در رابطه با واردات محصولات بی کیفیت چینی به داخل کشور گفت: « سازمان توسعه تجارت بخشی تحت عنوان مدیریت واردت دارد. مصداق فعالیت این بخش را در بازار چین می توان مشاهده کرد که کاملا کیفیت کالا های وارداتی رصد می شود. از سوی دیگر سازمان استاندارد نیز در این رابطه هوشیار عمل می کند و از ورود محصولات بی کیفیت چین به داخل کشور جلوگیری خواهد کرد. نقش رایزین بازرگانی نیز در این بخش قابل تامل است. کاری که رایزن بازرگانی ایران در چین انجام داده این است که به نیاز تجار مبنی بر عدم مشکل بدنه تجاری کشور برای داد و ستد پاسخ داده است. »

رایزن بازرگانی ایران در خصوص آماری که بعضا انتشار پیدا کرده است مبنی بر اینکه امارات میزان تجارت بیشتری با ایران نسبت به چین دارد گفت: « چین آمار صادرات خود را بر مبنای مقصد نهایی تعین می کند. بر خی محصولات از دبی وارد کشور می شود که در واقع دبی مقصد نهایی خوانده می شود. »

/36

کد خبر 122596

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کمالی CN ۰۵:۲۷ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۲
    0 0
    با سلام متاسفان مطالب این خبر اشتباه و ناقص تهیه شده است مطالب صحیح را برا ی شما ایمیل کردم کمالی اردکانی