این مطلب را بخوانید/ مواد افزودنی چه مضراتی دارند؟

اگر نگاهی به قسمت «مواد تشکیل‌دهنده» روی بسته بندی غذاهایی که آماده می‌خرید نگاهی بیندازید، در بیشتر موارد نام مواد نگهدارنده به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرآنلاین، مواد نگهدارنده برای طعم بهتر، ظاهر جذاب‌تر، حفظ بافت یا افزایش مدت انقضا استفاده می‌شوند. بعضی از این مواد به عنوان تهدید کننده‌ی سلامتی شناخته شده‌اند و بهتر است مصرفشان به حداقل برسد.

  • مونوسدیم گلوتامات

مونوسدیم گلوتامات یا (MSG) یکی از معروف‌ترین مواد افزودنی غذاهاست که برای بهبود طعم موادغذایی از آن استفاده می‌شود. این ماده در بسیاری از غذاهای فراوری شده مثل غذاهای یخ زده، میان وعده‌های شور و سوپ‌های کنسروی یافت می‌شود. مطالعات برای بررسی اثرات MSG بر سلامتی انسان از سال 1969 آغاز شده و به نظر می‌رسد که این ماده برای سلامت مغز انسان ضرری ندارد. اما می‌تواند باعث افزایش وزن و سندرم متابولیک شود. از دیگر عوارض جانبی مصرف زیاد این ماده در بعضی افراد، سردرد، تعریق و بی‌حسی است.

  • رنگ‌های خوراکی مصنوعی

اخیرا یکی از بحث‌های جدی در حوزه سلامت، اثر رنگ‌های مصنوعی مورد استفاده برای تغییر رنگ موادغذایی است. رنگ‌های خاصی مانند آبی 1، قرمز 40، زرد 5 و زرد 6 معمولا با بروز علائم حساسیت در بعضی افراد همراه هستند. علاوه بر این، طبق مطالعات رنگ‌های خوراکی مصنوعی، در کودکانی که حساسیت دارند موجب بیش فعالی می‌شود. مصرف زیاد موادغذایی که حاوی این رنگ‌ها هستند، در دراز مدت ممکن است موجب بروز بیماری‌های تیروئید شوند.

  • سدیم نیترات

سدیم نیترات در گوشت‌های فراوری شده مانند سوسیس با هدف جلوگیری از رشد باکتری در بافت موادغذایی استفاده می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف زیاد این ماده احتمال ابتلا به سرطان سینه، معده، مثانه و روده بزرگ را افزایش می‌دهد.

  • guar gum

این ماده یک کربوهیدرات زنجیره بلند است که برای انسجام بافت موادغذایی استفاده می‌شود و در صنعت کاربرد زیادی دارد. عمده‌ترین مصرف guar gum در بستنی، انواع سس‌های سالاد و سوپ‌هاست. اما از آن‌جا که بعد از مصرف در بدن حجیم می‌شوند، ممکن است مشکلاتی مانند انسداد مری یا روده کوچک را به همراه داشته باشد.

  • شیرین‌کننده‌های مصنوعی

شیرین‌کننده‌های مصنوعی در بسیاری از موادغذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. عوارض جانبی که این شیرین‌کننده‌ها ایجاد می‌کنند شامل سردرد و افزایش حساسیت بعضی افراد می‌شود.

  • ترانس چرب

ترانس چرب نوعی چربی غیراشباع است که تاریخ انقضای موادغذایی را به تعویق می‌اندازد. این ماده در بیسکوییت، غذاهای آماده و ذرت بو داده استفاده می‌شود.

  • طعم‌دهنده‌های مصنوعی

همانطور که از اسمشان معلوم است، طعم‌دهنده‌های مصنوعی برای بهتر شدن مزه موادغذایی استفاده می‌شوند و به وفور در میان‌وعده‌ها، ذرت بوداده، نوشیدنی‎هایی مثل نوشابه و آبمیوه‌های مصنوعی و خوراکی‌هایی مانند کیک، بیسکوییت و کارامل یافت می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که پس از مصرف موادی که حاوی طعم‌دهنده مصنوعی هستند، تولید گلبول‌های قرمز خون به شدت کاهش می‌یابد و اثرات مخرب زیادی برای استخوان‌ها نیز خواهد داشت.

برای کاهش اثرات مواد افزودنی سعی کنید کمتر از موادغذایی آماده و فراوری شده استفاده کنید. تلاش کنید که موادغذایی طبیعی و تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

برداشتی از : health line

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1228228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =