۰ نفر
۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۱
جوانان در مسیر تمدن نوین اسلامی

یکی از وجوه مهم و اصلی بیانیه رهبر معظم انقلاب اسلامی که به "بیانیه‌ گام دوم انقلاب" موسوم شد، توجه به تمدن نوین اسلامی و حرکت مداوم و جدی به سوی تحقق این تمدن است.

تمدنی که در سایه "جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ" مسیر را برای تحقق آرمان ها و آرزوهای پیامبران اولوالعزم یعنی قیام عادلانه آخرالزمان به زعامت مهدی موعود(س) هموار می سازد.

ایده تمدن نوین اسلامی که برگرفته از آیات قران و روایات ائمه (س) است در بیانات حضرت امام خمینی(ره) نیز دیده می شود. ایشان با اعتقاد به تشکیل نظام واحد جهانی با محوریت اسلام ناب محمدی(ص)، تشکیل حکومت اسلامی بر مبنای ولایت فقیه که امتداد ولایت انبیا و اولیاست را مقدمه ای برای تمدن اسلامی و حجتی برای ظهور می دانند.

در بیانیه گام دوم، رهبر انقلاب،  آرمان "ایجاد تمدن نوین اسلامی" را  در امتداد آن انقلابی می دانند که " یک چلّه‌ی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده " و " وارد دوّمین مرحله‌ی خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی" شده ‌است.

انقلاب ایران با خلق نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک پدیده نو در نظام بین الملل با تکیه بر ارزش های دینی، معیارهای سکولار و غیردینی نظام های حاکم در شرق و غرب عالم را به چالش کشید و و موازین جدیدی را برای کشورداری معرفی نمود.   

قبل از انقلاب اسلامی ایران، انقلاب هائی در فرانسه، شوروی، کوبا و حتی مصر و لیبی رخ داد که هریک با گذشت چند دهه از شعارهای اولیه فاصله گرفته و متوقف شدند. انقلاب فرانسه با شعار آزادی آغاز و در سطح اروپا و فراتر از اروپا نفوذ کرد. این انقلاب با اندیشه اصالت انسان، اعتقاد به خدا را به حاشیه برد و دفاع از حقوق بشر را هویت ذاتی خود دانست. امروز این انقلاب از شعارهای خود بسیار دور شده و دیگر آن شعار آزادی انسان، جذابیتی برای مردم جهان ندارد. انقلاب شوروی با افیون خواندن دین، خود را حامی طبقات محروم و کارگر و برزگر دانست، در گستره ای از شرق اروپا و بخشی ازآسیا، آفریقا و آمریکای لاتین نفوذ کرد اما نهایتا فروپاشید و در مسیر تمدن سازی، عقیم ماند. در کوبا و مصر و لیبی و الجزایر نیز می توان شاهد انحراف یا فاصله گرفتن انقلاب ها از شعارهای خود بود.  اما در ایران " با گذشت چهل جشن سالانه‌ی انقلاب و چهل دهه‌ی فجر... انقلاب اسلامی با حفظ و پایبندی به شعارهای خود همچنان به پیش میرود" و علیرغم دشمنی های دو قطب شرق و غرب در مسیر تمدن سازی حرکت می کند در حالی که "یکی از آن دو کانون دشمنی نابود شده و دیگری با مشکلاتی که خبر از نزدیکی احتضار میدهد، دست‌وپنجه نرم میکند!".  

تجربیات چهل ساله نشان می دهد که انقلاب اسلامی قدرتمند تر از گذشته پیام انقلاب را به عنوان نسخه نجات بخش بشریت صادر کرده و به عنوان یک عنصر الهام بخش مورد توجه مسلمانان،آزادیخواهان و انقلابیون جهان قرار گرفته است. علت این ماندگاری و پویائی در شعارهای جهانی این انقلاب نهفته که " هرگز بی‌مصرف و بی‌فایده نخواهند شد، زیرا فطرت بشر در همه‌ی عصرها با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دوره‌ای بدرخشد و در دوره‌ای دیگر افول کند."

رهبر معظم انقلاب در این بیانیه صادقانه و با شناخت واقعیت های موجود می گوید که  " انقلاب اسلامی همچون پدیده‌ای زنده و بااراده، همواره دارای انعطاف و آماده‌ی تصحیح خطاهای خویش است، امّا تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست. به نقدها حسّاسیّت مثبت نشان میدهد و آن را نعمت خدا و هشدار به صاحبان حرفهای بی‌عمل میشمارد، امّا به هیچ بهانه‌ای از ارزشهایش که بحمدالله با ایمان دینی مردم آمیخته است،فاصله نمی گیرد"

پیام اصلی این بیانیه این است که باهم در صحنه بمانیم، انقلابی‌ باشیم، پیشرفت کنیم و مسیر تمدن نوین اسلامی را امیدوارانه هموار سازیم.

از نگاه رهبر انقلاب، تمدن نوین نیازمند نسل نوین است و جوانان، اعضای تشکیل دهنده نسل جدید هستند. نسلی پر انرژی و باانگیزه که می تواند با استفاده از تجربیات پیشینیان سالمند و برداشتن گام های محکم، در مسیر استقرار تمدن نوین اسلامی حرکت کند. " برای برداشتن گام های استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربه‌ها درس گرفت" و در این عرصه، مدیریت جهادی و اعتقاد به اصل "ما میتوانیم" می تواند عامل پیشرفت و موفقیت باشد.

امروز علت اصلی کینه و خصومت جهان غرب بخصوص آمریکا علیه انقلاب اسلامی، حرکت ایران در مسیر تمدن سازی اسلامی و به چالش کشیدن تمدن غربی است. چشم انداز تمدن غربی را امروز افرادی از قبیل هانتینگتون، اشتراوس و فوکویاما می سازند که مشوق جنگ و منازعه هستند. در این تمدن، آمریکا محور خیر و مخالفین آمریکا، محور شر هستند و باید لشکری که بدنه اصلی آن از میلیون ها نظامی تشکیل یافته از عراق حرکت ‏کند و پس از گذشتن از رود فرات ـ که به خشکی گراییده است ـ به سوی خاورمیانه رهسپار ‏شود و با نابودی مسلمانان، زمینه پیروزی تمدن غرب را فراهم سازد. غرب برای سلطه تمدن خود جنگ، خشونت و ویرانی را ضروری و مباح می شمرد در حالی که صلح و عدالت نتیجه تمدن نوین اسلامی است و انقلاب اسلامی در این مسیر حرکت کرده و نوید بخش چنین تمدنی است.

تمدن نوین اسلامی با الهام از فلسفه مهدویت، دارای تفکر صلح جویانه و عدالت خواهانه است، تمدن نوین اسلامی با تکیه بر مکتب غنی و کامل اسلام و با آرمان صلح طلبی و عدالت خواهی، آینده ای امیدبخش را به انسان ها نوید می دهد.

علم و پژوهش، معنویّت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن و سبک زندگی از جمله توصیه های رهبری به جوانانی است که تمدن نوین اسلامی را برای آیندگان خواهند ساخت.

" باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه) است،نزدیک کنید". 

* مطالب داخل گیومه نقل قول مستقیم از بیانات رهبری در بیانیه گام دوم است.

کد خبر 1235073

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =