تهران امروز در سرمقاله خواد با عنوان«مدیریت ایرانی، یعنی مدیریت ما » نوشت:

* کارآمدی «مدیریت ایرانی»، تلاش برای ارائه این الگو به جهانیان و همچنین اعلام توانایی برای اداره جهان در پرتو چنین مدیریتی، وجوه ممیزه و مکرر سخنرانی‌هایی بوده است که در سال‌های اخیر از زبان دولتمردان به‌ویژه رئیس‌جمهور محترم شنیده شده و در این میان، نهادهای متولی حوزه دیپلماسی از جمله وزارت امورخارجه نیز در تبیین و تبلیغ این گزاره‌ها فروگذار نبوده‌اند.

* در حوزه دیپلماسی عمومی نیز دولتمردان، به کرات با حضور در محافل دانشگاهی خارج از کشور یا در گفت‌وگو با رسانه‌های غربی، چنین انگاره‌هایی را توضیح و بر درستی و ترویج آن پافشاری کرده‌اند

* در برخی موارد مانند دیدار رئیس‌جمهور ونزوئلا، وی از ساخت‌وساز مسکن مهر شگفت زده شده یا مسئولان قطری پس از دریافت هدیه رئیس‌جمهور، در حیرت فرو رفتند. چنین کوشش‌هایی به یقین در راستای منافع ملی صورت گرفته و شایسته تقدیر است‌

 * خبر مخالفت وزارت امورخارجه با سفر نمایندگان شهرداری برای شرکت در مراسمی برای معرفی برترین‌های مدیریت‌ شهری در زمینه توسعه حمل و نقل در واشنگتن، تردیدهایی را در گزاره‌های پیش‌گفته در حوزه دیپلماسی و همچنین دیپلماسی عمومی دولت روا می‌دارد.

* نخست اینکه دستاورد و موفقیت شهرداری تهران در این زمینه، نمادی از موفقیت «مدیریت ایرانی» بود و با توجه به منطق جاری، ارزش معرفی و تبلیغ در رسانه‌های ملی داخلی و همچنین حمایت دولتمردان و برجسته‌سازی بین‌المللی را داشت. مگر اینکه تعبیری خاص از «مدیریت ایرانی» و «ایرانیان» وجود داشته باشد. از منظر منافع ملی هم این مخالفت، محل ابهام و پرسش است. *در زمانه‌ای که بیگانگان بر کوبیدن بر طبل تحریم، تلاش وافر دارند که نشان دهند این کوشش‌ها موفق بوده و از قضا، یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مورد انتظار آنها برای تاثیرگذاری و نشانه‌روی، حمل و نقل عمومی در کلانشهرهایی چون تهران بوده است، اعلام خبر موفقیت مدیریت شهری در توسعه و جلب رضایتمندی مردمی، قطعا مسئله‌ای نیست که خلاف نظر دولتی باشد که خود را مردمی‌ترین دولت دهه‌های اخیر می‌داند.

* قربانی‌شدن منافع ملی در پای سلایق جناحی و تنگ‌نظری‌های سیاسی، شکواییه‌ای بوده است که شخص رئیس‌جمهور نیز در سال‌های اخیر، به دفعات درباره‌اش سخن گفته است. حال چرا لایه‌های پایین‌دستی همان راه را می‌روند، پرسشی است که یافتن پاسخش محتاج کوشش بسیار نیست و جست‌وجو در برخی برخوردهای سیاسی سال‌های اخیر مانند ماجرای حضور شهردار در هیات دولت، اعتبارات مترو، سفر استانی هیات دولت به استان تهران، جدایی شهرری از تهران و... به راحتی قابل درکش می‌کند.

*اهل رسانه و سیاست در سال‌های اخیر، همواره رفتارهای دولت نهم و دهم را «غیرقابل پیش‌بینی» توصیف کرده‌اند. این گزاره، تنها تعبیری است که در حال حاضر، مخالفت با سفر نمایندگان یکی از نهادهای جمهوری اسلامی برای حضور در مراسمی بین‌المللی و معرفی توانمندی ملی و مدیریتی ایرانیان را توجیه و تفسیر می‌کند.

/28119

کد خبر 125029

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید IR ۰۴:۲۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۲
    0 0
    چتونه چرا منطقی نیستین اخه اگه خدا وکیل خودتون بودن جلو این گونه حرکات رقیبو نمی گرفتین؟؟
  • بدون نام IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۲
    0 0
    جالب است نظر کارشناسی از دید شما و اذناب قالیباف وقتی نظر کارشناسی است که به نفعتان باشد ولی اگر مثل اینمورد تبلیغ شما نباشد نظر کارشناسی نیست!! وزارت خارجه محل اظهارنظر کارشناسی در مورد سفرهای خارجی است و این بار هم نظرش را داده ولی به مذاقتان خوش نیامده است. راستی وقتی جناب شهردار راه و بیراه به سفر خارجی می رفتند و ملاقات خارجی دارند و نظر وزارت خارجه مخالف نبود چرا این یک بار را برنمی تابید؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۲
    0 0
    خوب اگر میذاشتند برای رقیبوشن یک فرصت تبلیغاتی بود چون تو اخبار پخش میشدولی الان کی میدونه جز چندتا وبلاگ خون