دانشمندان مسیری را در مغز کشف کردند که در صورتی که به درستی عمل نکند میتواند به طور غیر قابل کنترلی تمایل برای سیگار کشیدن را در یک فرد تقویت کند.
این نقص ژنتیکی در یک پروتئین قرار دارد که معمولا با وارد شدن نیکوتین به سیگار فعال شده و علاقه به مصرف سیگار را کاهش میدهد.
اعضای این تیم تحقیقاتی توانستند با ایجاد تغییرات ژنتیکی فعالیت این پروتئین را در موشها متوقف کنند. بعد از این کار نیاز به دریافت نیکوتین در این حیوانات به شدت افزایش پیدا میکرد و آنها دیگر نمیتوانستند تمایلات خود را کنترل کنند.
پروفسور پاول کنی از موسسه تحقیقاتی اسکریپس در فلوریدا در این باره گفت: این یافتهها میتواند زمینه را برای ساخت داروهای ضد سیگار فراهم کند و شاید در آینده نزدیک ما بتوانیم ترک سیگار را برای بسیاری از معتادان به این محصول دخانی سادهتر کنیم. در این مطالعات که در سایت نیچر منتشر شده است دانشمندان به طور خاص روی یک ماده شیمیایی به نام آلفا-5 در یکی از مسیرهای مغزی تمرکز کردند.
دکتر کریستی فولر در این باره گفت: دانستن این موضوع بسیار برای ما جالب بود که این ماده شیمیایی به نام هابنولا میتواند تا این اندازه در کنترل تمایل برای سیگار کشیدن نقش داشته باشد.
این تحقیقات نشان میدهد که چرا بعضی از مردم تا این اندازه نسبت به مصرف محصولات دخانی شامل نیکوتین مانند سیگار آسیبپذیر میشوند و بعد از مدتی دیگر نمیتوانند اعتیاد خود را کنار بگذارند. این عامل میتواند در نهایت منجر به ابتلا به بیماریهای بسیار خطرناک مانند سرطان ریه شود.
تقریبا یک پنجم بزرگسالان انگلیسی و 6 درصد از کودکان بین 11 تا 16 سال در انگلستان سیگار میکشند. نیمی از افرادی که به طور طولانیمدت اقدام به مصرف سیگار میکنند در اثر ابتلا به بیماریهای مرتبط با مصرف آن زودتر از موعد طبیعی جان خود را زا دست میدهند. دانشمندان معتقدند تمایل به مصرف سیگار میتواند از پدر و مادر به فرزندان به ارث برسد.
دیلیمیل، 31 ژانویه
13244
نظر شما