صهیونیست‌ها چگونه سابقه تمدنی فلسطین را از بین بردند؟/ اسناد 418 روستایی که از بین رفت

حاکمیت صهیونیسم بر اراضی فلسطین که با حمایت غرب صورت گرفت، جدای از کشتن صدها هزار انسان، به نابودی شمار زیادی از روستاهای های فلسطینی منجر شد.

به گزارش خبرآنلاین مرکز الدراسات الفلسطینیه، پژوهشی تاریخی را با عنوان «کی لاننسی» = «تا فراموش نکنیم» در باره فهرست بلندی از این روستاهای نابود شده (418 روستا) و نشانه های آنها در منابع تاریخی و جغرافیایی منتشر کرده است.
اکنون این کتاب با ترجمه «امیر حسین بابالار» توسط انتشارات حامیان آزادی قدس، در 764 صفحه در قطع دایره المعارفی و با کاغذ بسیار سبک و زیبا، منتشر شده است.  گزارش خبرآنلاین از مراسم رونمایی این اثر را که 9 مهر ماه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد اینجا بخوانید.
این کتاب، از معدود تحقیقات خوبی است که در باره فلسطین در ایران منتشر می شود. کتاب یاد شده علاوه بر جنایات سیاسی صهیونیسم، نشانگر نقش ویرانگر این دولت در از میان بردن آثار تمدن بشری است، دولتی که با ادعاهای دروغ سعی کرد، خود اعراب را در واگذاری زمینهایشان به یهودیان مقصر نشان دهد، در حالی که تنها و تنها بر اساس این فهرست، 418 روستا را به زور تصرف کرد و از روی زمین محو نمود.مولف آن، ولید الخالدی، و مترجم امیر حسین بابالار است.

سوابق جغرافیایی، مردم‌شناسانه و تاریخی فلسطین
اطلاعاتی که نویسنده  کتاب «تا فراموش نکنیم»  درباره فلسطین و سوابق تمدنی روستاهای آن ارایه می‌دهد، به راحتی می‌تواند تمام ادعاهایی را که امروزه یهودی‌ها مطرح می‌کنند، بی‌پایه کند. سوابق تمدنی این کتاب از فلسطین، از جمله اطلاعات جمعیتی، اقتصادی، بحث راه‌ها، ساختمان‌سازی، مدارس و ... می‌تواند در روشن‌ساختن اذهان جهانیان و شناخت این تمدن کمک بسیاری کند.
برخلاف ادعاهای یهودیان، فلسطینیان دارای سابقه‌ تمدنی بزرگ بودند. صهیونیست‌ها در سال 1997 در نخستین گام، نامه‌نگاری‌هایی را با امپراتوری عثمانی که در آن زمان سلطان عبدالمجید حاکم آن بود، برای گرفتن منطقه فلسطین انجام دادند و زمانی که تلاش‌های آن‌ها بی‌نتیجه ماند، جنگ جهانی اول را به راه انداختند و بعد از آن بود که داستان جعلی قیمومیت را مطرح و برای ملتی که بعد از امپراتوری عثمانی می‌توانست مستقل باشد، مساله قیمومیت را طرح کردند و بعدها نیز مساله تقسیم فلسطین مطرح شد که جریانات آن تا زمان حاضر هم ادامه دارد.
عنوان اصلی این کتاب «کی لا ننسی» ( all that remains ) است و به سابقه تمدنی فلسطین می‌پردازد. این کتاب که می‌تواند مرجعی مفید و موثر از اطلاعات جغرافیایی، مردم‌شناسانه و تاریخی فلسطین ارایه دهد، بررسی تاریخی و تمدنی از 418 آبادی فلسطین را دربردارد که در جریان جنگ 1948 منهدم شده‌اند.

/6262

کد خبر 1306579

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین