سامی مبید در یادداشتی برای آسیا تایمز نوشت: ایرانی ها نیز به شدت از حمایت های حسنی مبارک از تشکلات خودگردان فلسطین به ستوه آمده بودند. علاوه بر این رابطه نزدیک میان خاندان مبارک با سعد حریری در لبنان هم چندان به مذاق ایرانی ها خوش نیامده بود .
وی با اشاره به اینکه تا زمان انقلاب مصر در ماه ژانویه تمامی درها برای گفتگو میان تهران و قاهره بسته شده بود،تصریح کرد اکنون در ایران چشم همه به کاخ ریاست جمهوری مصر است که خالی مانده و باید پر شود. سپتامبر که از راه برسد، ساکن آتی کاخ ریاست جمهوری مصر هم تعیین هویت می شود.
مبیداظهار داشت با این همه ایرانی ها و آمریکایی ها به خوبی می دانند که رئیس جمهور آتی اندک شباهتی به حسنی مبارک نخواهد داشت . مبارک هشتاد و چند سال سن داشت و این در حالی است که رئیس جمهوری آتی جوان تر خواهد بود . مبارک دیکتاتوری تمام عیار بود و این در حالی است که رئیس جمهوری جدید بی شک از طریق انتخابات پارلمانی برگزیده خواهد شد .
او در ادامه افزود این رئیس جمهور بیش از دو دوره نمی تواند بر مسند قدرت تکیه بزند . مبارک با حماس و حزب الله لبنان مخالف بود و البته رئیس جمهوری آمریکایی و اسرائیلی بود . رئیس جمهوری جدید اما کمتر از مبارک به امریکا و اسرائیل نزدیک خواهد بود و همین مساله وی را به فلسطینی ها نزدیک خواهد کرد.16146
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
نظر شما