رستوران‌گردی در دوره قاجار چقدر هزینه بر می‌داشت؟

 هر چند امروز رستوران گردی یکی از مهمترین تفریحات خانوارها در شهرهای بزرگ محسوب می شود اما بررسی‌ها نشان می دهد این قبیل رستوران ها در ایران سابقه دیرپایی ندارند.

 به گزارش خبرانلاین، در دوره قاجار غالبا کارکرد رستوران‌ها را قهوه خانه ها برعهده داشتند که در مناطق پرترددی چون بازار به راه می افتادند و اغلب نیز محل تجمع مردانی بودند که برای ناها، از این مراکز غذا گرفته یا در این مراکز غذای خود را صرف می کردند. چلوکباب، مهمترین غذایی بود که در این دسته از رستوران‌ها طبخ می‌شد. چای و قلیان و تخم مرغ و ... نیز جزء لاینفک این دسته از مراکز محسوب می شد.

 بررسی ها نشان می دهد وضعیت اقتصادی ایران در این دوره تفاوتی ماهوی با وضعیت کنونی داشت، امروز اگر گوشت به یکی از گران ترین مواد غذایی در بازار ایران تبدیل شده است، آن روزها این برنج بود که از موقعیت خاصی میان شهروندان برخوردار بود به طوری که قیمت یک سیخ کباب از قیمت یک بشققاب برنج بسیار کمتر بود.

دلیل گرانی برنج، کشت ان در استان هایی محدود و نبود شرایط برای انتقال ان به تمامی شهرها، حتی پایتخت بود از این رو در مراسم ها و روزهای خاصی مردم ایران، برنج مصرف می کردند.

غذای اغلب مردم در این دوره ها انواع آش ها، اشکنه، املت و کوکو و ... بود و چلوکباب غذایی اعیانی محسوب می شد.

 نگاهی به قیمت غذاهای رستورانی تبریزی در۱۲۷۰ سال پیش نشان می دهد قیمت غذاها، رستوران رفتن و غذا خوردن بیرون از خانه را در انحصار بازاریان و کسانی که موقعیت مالی مناسبی داشتند، بود.

تصویر زیر نشان دهنده قیمت انواع غذاهایی است که در رستوران مذکور عرضه می شد.

قیمت در دوره قاجار

لازم به توضیح است دینار کمترین واحد پولی ایران در زمان قاجار بوده است. در این دوره زمانی واحدهای رایج پول دینار، شاهی، عباسی و قران بود. هر قران ۱۰۰۰ دینار، هر عباسی ۲۰۰ دینار و هر شاهی با ۵۰ دینار برابری می کرد. صد دینار نیز در زبان محاوره صنار خوانده می شد.

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1316505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
    36 2
    خوش به حال انها که اون موقع کباب می خوردند و برنج . والا مزه ای داشت ها
    • IR ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
      19 0
      خوش به حالشون . دلم خواست
    • IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
      7 5
      اتفاقا الان وضعیت خیلی بهتر از گذشته است . مردم چسبیدند به گذشته . بابا اینده چه خبر ؟
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
    14 4
    چای شیرین چی میگه اون وسط . یعنی یارو اندازه خود چای باید پول قند می داد
    • IR ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
      12 0
      امروز رفتم یک رستوران یک استکان چای کمرباریک 4 هزار تومان
    • IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
      11 0
      با شما خوب حساب کردند . بنده چای خوردم در کافه هشت هزار تومان د
  • IR ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
    23 1
    چه کسانی ارزوی یک بشقاب برنج رو به گور بردن طفلک ها
  • IR ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
    21 1
    اتفاقا یکی از دلایل کشت برنج در اصفهان و خوزستان و ... همین بود . اینگه نمی شد برنج رو از شمال به دیگر نقاظ کشور اورد . بعد هم که بی ابی گریبان ملت رو گرفت
    • IR ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
      9 0
      هنوزم برنج لنجون معروفه
  • IR ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
    13 0
    کاش من اون موقع یک بازاری بودم که هر روز کباب می خورد با برنج چرب
  • IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
    13 1
    اون وقت الان اش و آبگوشت شده غذای اغنیا و چلوکباب شده غذای متوسطها
  • IR ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
    8 0
    یک زمانی چای تلخ هم حرمت داشت
  • IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
    9 1
    اون موقع ها اغلب تو بازار غذا می خوردند و کسی شام بیرون نمی رفت . مردها کباب میخوردند و زن و بچه تو خونه اشکنه
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
    9 0
    بازاری ها می دونند طعم اون کباب ها چی بود . بی تکرار
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
    10 0
    آیندگان می نویسند روزگاری در ایران گوشت گران بود . همه هم میگن واااا چرا ؟ نمی دونند آب نبود و خشکسالی هزینه تولید گوشت رو چقدر بالا برد
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
    16 0
    کباب فقط تو بازار