به گزارش مهر:

یک دلیل برای سیل خروج از کشور داوطلبان تحصیلات تکمیلی به گفته مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم این است که از ظرفیت اعضای هیئت علمی دانشگاهها استفاده نشده و به این ترتیب رشد ظرفیت پذیرش در کارشناسی ارشد و دکتری آن طور که باید نبوده است.

حسن مسلمی نائینی در این باره گفت: برای پیشگیری از افزایش خروج داوطلبان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید از ظرفیت اساتید دانشگاه‌های کشور به طور کامل استفاده کنیم. برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های ایران که در مرتبه استاد تمامی هم قرار دارند سالانه یک دانشجوی دکتری راهنمایی می‌کنند این درحالیست که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌هایمان بیش از این قابلیت دارند.

مدیرکل امور بورس و دانشجویان خارج وزارت علوم در پاسخ به این سوال که "اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های مالزی که دانشجویان ایرانی نیز به طرز قابل توجهی برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی به این کشور می‌روند، چه تعداد دانشجوی دکتری را به طور همزمان راهنمایی می‌کنند؟" گفت: در مالزی تا جایی که اطلاع دارم یک استادیار 12 دانشجوی دکتری را نیز به طور همزمان راهنمایی می‌کند.

مسلمی نائینی افزود: مقایسه تعداد دانشجوی دکتری که یک استاد ایرانی راهنمایی می‌کند با تعداد دانشجوی دکتری که یک استادیار در مالزی راهنمایی می‌کند نشان می‌دهد آن طور که باید و شاید در ایران از ظرفیت اعضای هیئت علمی‌مان استفاده نمی‌کنیم لذا داوطلبان تحصیلات تکمیلی‌مان برای تحصیل به خارج از کشور می‌روند و در نهایت هم با هر مشکلی که وجود دارد یا با امتحان و یا واحد اضافی گرفتن مجبور می‌شویم مدارکشان را به عنوان دکتری یا فوق لیسانس ارزیابی کنیم.42201

کد خبر 131750

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یه دانشجوی دکترا IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۲
    2 0
    هی به دانشگاه ازاد ایراد گرفتن که چرا اینقدر دانشجو میگیره حالا خودشون بد تر از اون شدن ، یه استادیار مگه چقدر تجربه داره که 12 تا دانشجو رو هدایت کنه ، استادی که با مقاله های دانشجوهاش استاد تمام بشه معلومه که یه دونه دانشجوی دکترا رو هم زوری هدایت میکنه.
  • زلفعلی IR ۰۸:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۲
    3 0
    امکانات هم که اصلاً مهم نیست!؟
  • امیرعلی MY ۰۹:۰۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۲
    1 0
    اصولا کیفیت علمی دانشگاه، شامل نسبت استاد به دانشجو، نسبت مقالات استاد، بودجه تحقیقاتی، امکانات آموزشی، هرم هیات علمی و نسبت توزیع دانشجوی می باشد.مدیر کل محترم بهتر بود که از تمامی این مولفه ها نام میبردند که موجب مهاجرت نخبگان به خارج میشود.