توقف مصرف سوخت مازوت در کارخانه‌های اطراف تهران

فارس نوشت: معاون پایش‌ و نظارت محیط زیست استان تهران به آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: هرچند تعطیلی مدارس تصمیم جامعی نیست اما در شرایط حاضر لازم است و نمی‌توان آن‌را ناشی از ضعف تصمیم‌گیری دانست.

یوسف حجت، سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران روز گذشته با اشاره به اینکه هوا در سال جاری تنها ۴ روز برای همه افراد جامعه ناسالم بوده است،‌ گفته بود ۱۰ سال پیش تنها زمانی که شاخص کیفیت هوا بیش از ۲۵۰ بود، مدارس را تعطیل می‌کردند. 

حجت با اشاره به اینکه روند آلودگی هوا در پایتخت کاهشی بوده و اکنون به ۶۰ تا ۵۰ روز در سال رسیده است،‌گفت: در سال ۸۸ این آمار ۲۰۰ روز در سال بود که اکنون به یک چهارم تقلیل یافته و التهاب در جامعه کاذب است.

وی تأکید کرد: احساس خطر از خود خطر بدتر است و مانند شرایطی می‌ماند که فرد مار مصنوعی ببیند و فکر کند طبیعی است و از ترس سکته کند و این قضیه دقیقاً مانند گزارشات کاذبی است که در مورد آلودگی هوا ارائه می‌شود.

محمد رستگاری معاون پایش‌ و نظارت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه اثرات آلودگی هوا روی سلامت شهروندان اثبات شده و گزارش‌های متعدد علمی حاکی از آن است که آلودگی هوا سلامت شهروندان را به مخاطره می‌اندازد، گفت: همه کشورهای دنیا مرتبا استاندارهایشان را سخت‌گیرانه‌تر می‌کنند و سعی ‌می‌کنند هرچند سال استانداراهایشان را بهبود ببخشند.

وی با اشاره به اینکه در  دو دهه گذشته آلاینده مونواکسیدکربن بسیار بالا بود و به دلیل افزایش این آلاینده در هوا مجبور می‌شدیم شهر را تعطیل کنیم، اظهار داشت: اما با توجه به بهبود تکنولوژی دانش محیط زیست و بهداشت نیاز به سخت‌گیرانه‌تر شدن استانداردهای آلاینده‌ها احساس شد. معاون پایش‌ و  نظارت محیط زیست استان تهران خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰ گاهی آلایندگی هوا به عدد ۲۵۰ هم می‌رسید این اعداد با توجه به اقدامات انجام شده در جهت استانداردسازی سوخت و منابع آلاینده دیگر به تدریج به ۲۰۰ و در حال حاضر تا حدود ۱۵۰ تا ۱۷۰ رسیده است.

رستگاری با تاکید بر اینکه تعطیلی مدارس تصمیم جامعی نیست اما لازم است، چون چاره‌ای غیر از آن نداریم گفت: هیچ دستگاهی راغب به ایجاد محدودیت برای مردم نیست.

معاون پایش‌ و  نظارت محیط زیست استان تهران ادامه داد: علاوه بر تعطیلی مدارس و دانشگاه همزمان با افزایش میزان آلاینده‌ها محیط زیست اقدام به کنترل سوخت مصرفی نیروگاه‌ها و کارخانجات سیمان هم کرده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال رایج که آیا کمیته اضطرار جز تعطیلی مدارس برنامه‌ دیگری برای مقابله با آلودگی هوا ندارد، پاسخ داد: کمیته اضطرار طبق شیوه‌نامه‌های مدون با توجه به کیفیت هوای شهرها اقدامات ضربتی و کوتاه مدت را برای کنترل موقت آلودگی‌ها در نظر می‌گیرد و نباید این اقدامات را ناشی از نقطه ضعف آن دانست، ضمن اینکه اقداماتی همچون کنترل و پلمپ واحدهای آلاینده هم همزمان با تعطیلی مدارس صورت می‌گیرد اما تعطیلی ملموس‌تر از دیگر اقدامات است.

*مصرف سوخت مازوت در کارخانه‌های اطراف تهران متوقف شده است

رستگاری گفت: با همراهی شرکت گاز، مصرف سوخت مازوت در این کارخانه‌ها را متوقف کردیم و تمامی واحدهای معدنی اطراف تهران از ابتدای روزهای آلوده تهران تعطیل شده‌اند.

رستگاری با بیان اینکه تعطیلی واحدهای تولیدی در شرایط خاص اقتصادی کشور کار بسیار سختی است، تاکید کرد: از ابتدای آبان اداره کل محیط زیست استان تهران گشت‌ و پایش‌های شبانه‌اش را به صورت مستمر آغاز کرده است.

وی با تاکید بر اینکه کنترل منابع ساکن آلاینده هوا کاری است که محیط زیست می‌تواند برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد، گفت: تا آنجایی که در توان ما بوده در این زمینه فعالیت کرده‌ایم.

* بخش قابل توجهی  از کامیون‌ها فعالیت‌شان متوقف شده است

معاون پایش‌ و کنترل محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه برخورد با کامیون‌ها یکی از اقدامات مدنظر کمیته اضطرار مقابله با آلودگی هوای تهران بوده است، اظهار داشت: هرچند کنترل کامیون‌ها به طور کامل محقق نشده است اما از آنجایی که فعالیت کارخانه‌های بتن و آسفالت با شروع آلودگی هوا پلمپ شده‌اند، فعالیت بخش قابل توجهی از این منابع آلاینده که برای انتقال بتن و آسفالت وارد شهر می‌شدند، کاهش یافته است.

*اطفای حریق ناشی از پسماندسوزی با دست‌های خالی

رستگاری با تاکید بر اینکه کنترل پسماندسوزی از وظایف محیط زیست نیست، گفت: با این وجود ماموران این سازمان با دست‌های خالی به اطفا حریق ناشی از پسماندسوزی در جنوب تهران می‌پردازند.

وی در ادامه توضیح داد: پسماندسوزی جز منابعی است که در محاسبات آلودگی هوا مورد توجه جدی قرار نمی‌گیرد اما بسیار حائز اهمیت است.

*برخورد با کوره‌های زغال‌گیری به زودی در دستور کار محیط زیست قرار می‌گیرد

معاون پایش‌ و کنترل محیط زیست استان تهران از شناسایی واحدهای کوره‌های ذغال‌گیری خبر داد و گفت: به زودی برخورد با چندین کوره زغال‌گیری را آغاز می‌کنیم که این حجم برخورد در چند سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

۲۳۵۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1334300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =