۰ نفر
۱۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۶:۵۰

کتاب «مردم، دولت‌ها و هراس» به قلم «باری بوزان» با ترجمه پژوهشگران پژوهشکده مطالعات راهبردی، منتشر شد.

به گزارش ایبنا، این اثر به موضوع دولت‌ها، امنیت بین‌الملل،‌ روابط بین‌الملل و نقش مردم در عرصه بین‌الملل پرداخته است. در بخشی از مقدمه این اثر آمده است:«امنیت به سه بخش فردی، ملی و بین‌المللی تقسیم می‌شود، ولی امنیت ملی از دو بخش دیگر با اهمیت‌تر است، چراکه دولت‌ها بر بسیاری از شرایط که تعیین کننده امنیت در دو سطح دیگر است، تسلط دارند. مطالعات مربوط به امنیت از ابتدای شکل‌گیری متاثر از تفکرات دو طیف فکری واقع‌گرایان و ایده‌آلیست‌ها بوده است. رئالیست‌ها اعتقاد داشتند که قدرت بیشتر، امنیت را تامین خواهد کرد، ولی آرمان‌گرایان معتقد بودند که نبود جنگ و ایجاد صلح امنیت را ایجاد خواهد کرد. مفهوم امنیت یک مفهوم گنگ و مبهم است و برخی آن‌ را صرفا مرتبط با دولت و مسائل نظامی می‌دانند که این امر بر نارسا شدن مفهوم آن می‌افزاید. البته جدای از این عامل، عواملی دیگری همچون دامنه مشترک امنیت و قدرت، بر ابهام واژه امنیت افزوده و باعث توسعه نیافتگی آن می‌شود.»

کتاب «مردم، دولت‌ها و هراس» در 10 بخش با عنوان‌های «امنیت فردی و امنیت ملی»،‌ «امنیت ملی و ماهیت دولت»، «فقدان امنیت ملی: تهدیدها و آسیب‌پذیری‌ها»، «امنیت و نظام سیاسی بین‌المللی»، «امنیت منطقه‌ای»، «امنیت اقتصادی»،‌ «معمای دفاع»، «معماری قدرت ـ امنیت»، «امنیت ملی و بین‌المللی: مشکل سیاست‌گذاری» و «استنتاجات نظری در باب مطالعات امنیت بین‌المللی» تهیه و تنظیم شده است.

از دیگر موضوعات کتاب «مردم، دولت‌ها و هراس» می‌توان به امنیت فردی به عنوان مساله‌ای اجتماعی، معرفی دولت به عنوان موضوع امنیت، ماهیت آنارشی بین‌المللی، معمای دفاع،‌ کشمکش‌های قدرت و امنیت، ماهیت تجدیدنظرطلبی و مشکلات سیاسی اشاره کرد.

چاپ دوم کتاب «مردم، دولت‌ها و هراس» در شمارگان 1500 نسخه، 432 صفحه و بهای 75 هزار ریال از سوی پژوهشکده مطالعات راهبردی منتشر شده است.
60

کد خبر 134745

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =