پروژه های آبخیزداری می تواند خطر سیلاب را کاهش دهند

معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان البرز گفت: با اجرای پروژه های آبخیزداری می توانیم شاهد کاهش خطرات سیلاب باشیم.

 به گزارش خبرآنلاین البرز :اصغر بیات در گفتگو با اقتصاد البرز در خصوص پروژه های آبخیزداری استان البرز اظهار کرد: پروژه های آبخیزداری در استان به سه بخش مکانیکی، بیولوژیک و بیومکانیکی تقسیم می شود که برای اجرای هر یک از این بخش ها برنامه ریزی های مختلفی انجام شده است.

وی در خصوص اهمیت پروژه های آبخیزداری برای مقابله با سیل، افزود: تجربه نشان داده است که در هر مکانی که با توجه به نیاز منطقه پروژه های آبخیزداری اجرا شده است، در صورت سیل و یا بارندگی ها شدید با خسارت کمتری روبرو شده ایم.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان البرز به سیل سال ۹۴ روستای سیرجان البرز اشاره کرد و تصریح کرد: در آن سال باتوجه به اینکه پروژه های آبخیزداری در آن منطقه اجرا نشده بود با بارندگی در ۱۵ دقیقه خسارت مالی بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان و خسارت جانی نیز شاهد بودیم.

 بیات در خصوص علت این حادثه بیان کرد: شدت بارش و فرسایش خاک از جمله مواردی بود که موجب این حادثه شد اما مهمترین دلیل آن تجاوز به مسیر رودخانه بود که ریزش پل در ابتدای روستا و در مسیر عابران موجب  بسته شدن ورودی جاده و ایجاد سیل کاذب شد.

وی عنوان کرد: در مقابل این حادثه می توان به سیل روستای کندر در سال ۸۹-۹۰ اشاره کرد که اجرای سد سازی و پروژه آبخیزداری در آن منطقه موجب شد معجزه در آن روستا شد که علیرغم بارندگی زیاد هیچ خسارت جانی وجود نداشت و در بخش مالی نیز با خسارت جزئی روبرو بوده ایم.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان البرز گفت: در صورت عدم وجود این سازه خسارت بالایی به زمین های کشاورزی این منطقه وارد می شد.

بیات در خصوص تاثیر پروژه های آبخیزداری در حوزه اشتغالزایی عنوان کرد: با توجه به اینکه آب یکی از نیاز اولیه کشاورزی است این پروژه موجب شده در کم آبی ترین فصل سال نیز کشاورزی در این حوزه با روال طبیعی انجام شود و موجب پایداری اشتغال و در نتیجه عدم مهاجرت روستاییان به شهرگردیده است.

وی با اشاره به حوزه آبخیزداری شهری، بیان کرد: مشکل حوزه آبخیزداری شهری مربوط سال های اخیر نبوده است بلکه از سال ۶۴ به بعد که با توسعه شهری روبرو بوده ایم، بیشترین توسعه در مخروط افکن ها بوده است و به نوعی در دل طبیعت و محدوده پخش سیلاب شهر را توسعه داده ایم.

وی با اشاره به کمالشهر کرج، عنوان کرد: باید شهرداری، راه و شهرسازی، منابع طبیعی و استانداری بعنوان متولی همه امور با مشارکت یک دیگر راهی را انتخاب کنیم که با کمترین آسیب به طبیعت صورت بگیرد که در غیر این صورت با  خسارات جبران ناپذیری روبرو خواهیم شد.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان البرز با اشاره به اینکه تمامی پروژه های عمرانی، شهرسازی و راه سازی باید با پیوست منابع طبیعی و محیط زیست همراه باشد، گفت: یکی از پروژه هایی که در آن به این پیوست ها توجه نشده است پروژه بلوار طالقانی شهر کرج است که خروجی کوه نور است.

بیات با عنوان اینکه میتوان با فرهنگ سازی در جامعه استفاده از روان آب ها را بهینه کرد، افزود: با اجرای طرح های مختلف در این راستا میتوانیم آلودگی آب را ۳۰ درصد کاهش دهیم.

46

کد خبر 1349060

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین