*هر چند این روزها حجم سنگین اخبار خبرگزاریها و رسانههای داخلی و بینالمللی بر تحولات خاورمیانه و خیزش ملتهای مسلمان برای سقوط دیکتاتورها و رسیدن به حقوق اساسی و آزادیهای حیاتی متمرکز شده ولی در لابلای خبرهای برخی خبرگزاریهای خارجی مطالبی انعکاس مییابد که درصدد القاء نوعی مصالحه و عقب نشینی از مواضع هستهای ایران در جریان سفر آقای صالحی وزیر خارجه کشورمان به ژنو میباشد.
*این رسانهها گزارش دادند در حاشیه این سفر که جهت شرکت در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل صورت گرفت مذاکراتی با طرفهای گروه 1+5 پیرامون مسائل هستهای انجام گرفت که به ادعای این رسانهها از متن هم سنگینتر و پرحاشیهتر بوده است. براساس این ادعا، وزیر خارجه کشورمان در مدت اقامت خود در سوئیس با خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و طرف مذاکره کننده از سوی گروه 1+5 و نیز لاوروف وزیر خارجه روسیه، در اولین ماموریت اصلی هستهای خود پس از سمت جدید، مذاکرات محرمانهای انجام داده که لاوروف پس از این مذاکرات با شادمانی از وعدههای داده شده از طرف ایرانی، اظهار داشت "ایرانیها به ما اطمینان دادهاند که آماده بحث در زمینه تمامی مسائل هستند و اکنون مسئلهای که مطرح است، موضوع بسترسازی برای دور بعدی مذاکرات است."
*این خبرگزاریها سپس در تبیین واژه "آمادگی مذاکره در زمینه تمامی مسائل" آنرا شامل تعلیق غنی سازی دانسته و به نقل از وزیر خارجه روسیه افزوده اند: "درصورتی که ایران در جهت رفع نگرانیها درخصوص برنامه هستهای خود، گامهای مثبت واقعی بردارد، امکان کاستن از تحریمهای بینالمللی علیه این کشور وجود دارد."
* براساس گزارش ها، لاوروف که یک روز پس از گفتگوهای خود با هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران در ژنو سخن میگفت در ادامه افزود: "قدرتهای جهانی باید در قبال ایران رویکردی گام به گام داشته باشند و ایران نیز باید به قطعنامههای شورای امنیت و آژانس بین الملی انرژی اتمی پاسخ مثبت بدهد. در پاسخ به گامهای مثبت واقعی ایران، ما هم لازم است گامهائی برای تشویق آنها بدهیم، از جمله کاستن از میزان تحریمها در جواب واکنشهای ایران."
*این قبیل اظهارات که با عنوان "پشت درهای بسته ژنو، صالحی چه وعدهای به اشتون و لاوروف داده" در رسانههای غربی انعکاس یافته هر چند که میتواند ادعایی غیرواقعی برای باج خواهی بیشتر از ایران باشد ولی باید با توضیحات لازم پیرامون جوانب این دیدارها و شفاف سازی در قبال موضوعات مورد اشاره همراه گردد و مسئولان کشورمان مواضع خود را در قبال این قبیل مطالب به روشنی اعلام نمایند. آنچه مسلم است اینست که منطق جمهوری اسلامی در مذاکرات هشت ساله با گروه اتحادیه اروپا و پس از آن با 1+5 همواره از یک واقعیت خدشه ناپذیر و اصولی تبعیت کرده که محور اصلی آن رعایت حقوق قانونی و امکان دستیابی به فناوری صلح آمیز هستهای مطابق آنچه "ان. پی. تی" بر آن تصریح کرده است میباشد، ولی طرف مقابل با اتخاذ مواضع انحرافی، هیچ هدفی جز زیاده خواهی و سلطه طلبی همراه با چماق و تهدید را دنبال نکرده است.
*متأسفانه گنده گوییها و باج خواهیهای مستقیم و غیرمستقیم غربیها در مسیر مذاکرات درحالیکه ایران بیشترین انعطاف را جهت ابراز حسن نیت در رعایت مفاد "ان. پی. تی" و حتی پذیرش اقدامات داوطلبانه انجام داده، تردیدی باقی نگذاشته که غربیها به دنبال محروم نمودن ملت ایران از حقوق قانونی خود هستند و اتهامات و فشارهای سیاسی آنها که در قالب چهار قطعنامه دنبال شده، هدفی جز توقف کامل فناوری را تعقیب نکرده است. از نظر ملت ایران، همانگونه که رهبری معظم انقلاب اسلامی بارها تاکید کرده اند، در زمینه حقوق قانونی ملت، هرگز سازش معنا ندارد و طرف مذاکره کننده ایرانی نیز قطعاً عقب نشینی از حقوق قانونی ملت در برابر زیاده خواهیهای آمریکا و غرب را در دستور کار خود ندارد و آنرا با منافع ملی منطبق نمیداند.
/111119
نظر شما