به گزارش خبرآنلاین، مجموع بودجه سینمای ایران در سال 1389 در حوزه حمایت از سینمای ملی و فیلمهای فاخر 70 میلیارد تومان بود که هنوز به صورت کامل پرداخت نشده؛ همین پرداخت نشدن بودجه بود که از سوی جواد شمقدری معاون امور سینمایی به عنوان دلیل پرداخت نشدن بودجه خانه سینما عنوان میشد.
هدفمندکردن یارانهها و هزینههای بالای این کار دلیلی است که گفته میشود به این خاطر بودجه سینما به صورت کامل پرداخت نشده است. سینمای ایران سال پر تولیدی را پشت سر گذاشته و براساس شعارها و سخنان مدیران سینمایی سال پرتولید دیگری را نیز پیش رو خواهد داشت. احتمالاً فیلمهای هنری اکران خواهند شد و پنج سینمای نمایشدهنده این آثار نیازمند حمایت دولتی هستند، 10 فیلم فاخری که سوژه آنها مورد تایید قرار گرفته در انتظار بودجه به سر میبرند و همه اینها در شرایطی است که سینمای ایران بیش از کارهای روزمره نیازمند اقدامات زیرساختی است.
دولت در لایحه بودجه، 80 میلیارد تومان برای حمایت از سینمای ملی و 25 میلیارد تومان برای تولید فیلمهای فاخر در نظر گرفته است.
محسن علیاکبری در گفتوگو با خبرآنلاین، درباره بودجه سینما در سال 90 که در قالب لایحه از سوی دولت به مجلس ارائه شده، اظهار داشت: «ما در سینمای کشور با مشکلات زیرساختی روبرو هستیم و این مشکلات زیرساختی به سالن سینما، تجهیزات فیلمبرداری و نوری و امکانات لابراتواری برمیگردد. در سینمای ایران فقط دو لابراتوار فعال بدیع و فیلمساز وجود دارد که در جریان برگزاری جشنواره فیلم فجر با ترافیک فیلمها مواجه میشوند. این یکی از کاستیهای جدی سینمای ایران است که باید برطرف شود.»
متن کامل سخنان علیاکبری را اینجا بخوانید.
احمدرضا دستغیب عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرآنلاین در مورد بودجه بخش سینما اظهار داشت: «برای اینکه سینمای ایران پیشرفت کند و به شاخصهای مورد نظر دست پیدا کنیم باید تلاش بیشتری صورت بگیرد و بودجه بالاتری در اختیار سینمای ایران گذاشته شود.»
متن کامل سخنان دستغیب را اینجا بخوانید.
54143
نظر شما