احمدی نژاد و قالیباف از یک سال پیش و پس از دو جلسه ای که در سال 88 داشتند تا بلکه دولت قبول کند مشکلات مالی مترو و حمل و نقل عمومی را باید برطرف کند، تا رور درختکاری سال 89 با یکدیگر دیدار رسمی نداشتند.

امید کریمی: صبح روز یکشنبه، 15 اسفند 89، درحالی که مجلس استیضاح وزیر نیرو را شروع کرده بود، پیامکی از سوی پایگاه اطلاع رسانی دولت برای خبرنگاران ارسال شد، که علت غیبت رییس جمهور در صحن علنی مجلس را بیان می کرد: «دو هزار هکتار از کمربند سبز تهران، توسط رییس جمهور بهره برداری شد.»

محمود احمدی نژاد در روز استیضاح وزیر نیرو، در کنار یک رقیب سیاسی، پروژه ای شهری را افتتاح کرد. احمدی نژاد و قالیباف از یک سال پیش، همنشینی با یکدیگر نداشتند. پس از دو جلسه ای که در سال 88 قالیباف با احمدی نژاد داشت تا بلکه دولت قبول کند مشکلات مالی مترو و حمل و نقل عمومی را باید برطرف کند و البته نتیجه ای در بر نداشت، این دو نفر، هیچ دیدار رسمی نداشتند. اما دو روز پس از استعفای محسن هاشمی، از مدیر عاملی متروی تهران، احمدی نژاد عطای حفظ یک وزیر را به لقای دیدار گرم و صبحگاهی با شهردار تهران بخشید. دیدار گرم و خوش و بش صمیمانه رییس جمهور و شهردار تهران هم از چشم خبرنگاران دور نماند.

همین خوش و بش غیر معمول بود که گمانه زنی های سیاسی درباره استعفای مدیرعامل 17 ساله تقویت شد.  وقتی رییس جمهور دقایقی بعد در سخنرانی مراسم روز درختکاری خطاب به قالیباف گفت: «شهرداری تهران برای حمل و نقل عمومی به صورت نامحدود می‌تواند از منابع بیرونی اعتبار کسب کند و دولت نیز تضمین‌های لازم را می‌دهد و خود 50 درصد را نیز بازپراخت می‌کند» 


این جمله احمدی نژاد، طعنه ای پر رنگ به بخشی از متن استعفانامه پردرد محسن هاشمی بود. او دراین باره نوشته است: «با توجه به اینکه 50 درصد از هزینه های ساخت توسط دولت تامین می‌شود لذا اکثر فاینانس های انجام شده با ضمانت 50 درصدی دولت مؤثر شده است. هم‎اکنون بخشی از اعتبارات اسنادی و فاینانس ها سررسید شده که متأسفانه دولت در پرداخت سهم خود به سیستم بانکی عمل نمی کند و باعث شده که بانکها اعتماد خود را به کار با مترو از دست داده و تامین اعتبارات مالی و اسنادی با مشکلات ویژه ای روبرو شود. در مورد بدهی‌های شهرداری به بانک‌ها از بابت مترو نیز باید دولت به بانکها کمک کند که بدهی‌ها استمهال شود تا راه برای فاینانس های جدید و استفاده از سهمیه های تخصیصی باز شود.»

قالیباف: سیاسی نبود
اما یک روز بعد و در مراسم تودیع و معارفه محسن هاشمی و وهاب درویش، مدیرعامل جدید مترو، قالیباف به شائبه های سیاسی بودن تغییر مدیریت مترو، واکنش نشان داد. او با گلایه از برخی که تغییر مدیریت در مترو را به دلیل عدم حمایت‌هایی دولتی دانسته بودند گفت: «اینکه گمان کنید در مورد مدیران معامله سیاسی اتفاق می‌افتد و برای دریافت کمکهای دولتی این تغییر رخ داده است زشتترین کاری است که می‌توان کرد. این سخنان خلاف عدالت است و جامعه را از روند عقلانی و منطقی دور می‌کند. باید دقت کرد که چه اتهاماتی را وارد می‌کنیم. ما برای کارهایمان مبانی داریم که بر روی آن مبانی پافشاری می‌کنیم. یک عده این رفت و آمدها را از دید خودشان تحلیل سیاسی کردند و به آن انگ سیاسی زدند. معامله سیاسی بر روی مدیران زشت‌ترین کاری است که می‌توان کرد. ما باید در پیشگاه خداوند جوابگو باشیم. برخی حرف‌ها که در خصوص این تغییرات زده شده است با جوهره من سازگاری ندارد و شرم دارم که این سخنان را در برخی از سایت‌ها و حتی از رادیو می‌شنوم.»

او به سوابق محسن هاشمی در متروی تهران اشاره کرد و گفت: «آقای هاشمی 17 سال در مجموعه متروی تهران و 13 سال به عنوان مدیرعامل فعالیت می‌کرد. بارها آقای هاشمی به من گفت که دیگر نشاط کاری گذشته را ندارم و آنچه برایم مهمتر است پیشروی فعالیت‌های عمرانی مترو است. نباید همه چیز را سیاسی و پیچیده دید. آقای هاشمی از خانواده مترو جدا نشدند،‌ وی به عنوان مشاور من در حوزه حمل و نقل و عضو موظف هیئت مدیره در این مجموعه ادامه همکاری خواهد داد.»

شهردار تهران با اشاره به استعفاهای مکرر هاشمی از مدیرعاملی مترو، گفت: «از اردیبهشت 85 که با جزئیات کار مترو آشنا شدم آقای هاشمی در آغاز فعالیت‌شان استعفانامه‌ای را در اختیار من قرار دادند که هر وقت لازم بود آن را تاریخ بزنم و امضا کنم اما وجود این استعفانامه روحیه و نشاط کاری را از ایشان نگرفته بود وی به من گفت هیچ اصراری بر ماندن ندارم تنها زمانی که تشخیص دادید به من یک تلفن بزنید.»

هرچند که استعفانامه ای که از محسن هاشمی منتشر شد، کاملا به روز بود و مشکلات سال 89 مترو را با خود داشت.

محسن هاشمی: با تغییر هر شهردار، استعفا دادم
اما مدیرعامل سابق مترو در حاشیه مراسم تودیع خود، درباره استعفایش گفت: «در طول این سال‌ها و در زمان هر شهرداری که جابجا می‌شد، من استعفای خودم را ارائه می‌کردم؛ در زمان حضور آقای احمدی نژاد در شهرداری استعفا دادم که نپذیرفتند؛ در زمان رییس جمهور شدن ایشان و قبل از رفتن از شهرداری نیز مجددا استعفا دادم که باز هم پذیرفته نشد و در زمان حضور آقای قالیباف نیز باز استعفا دادم تا در صورت صلاحدید مدیر دیگری جایگزین شود.»

او معتقد است که مدیران پس از هشت سال فعالیت در یک مجموعه فکرشان فسیل می‌شود و نوآوری آن‌ها از بین می‌رود، اما بهتر است پس از رفتن آن‌ها از تجربیاتشان استفاده شود. مدیرعامل سابق متروی تهران در پاسخ به سوالی در رابطه با حجم اعتبارات پرداخت شده از سوی دولت و ورود واگن‌های جدید، گفت: «اجازه بدهید دیگر در مورد این مسایل حرفی نزنم، اما از دولت می‌خواهم تا به مدیر جدید کمک کند، چرا که مترو بدون پول درجا می‌زند. بهتر است، اعتبارات مترو پرداخت شود و نگویند اگر به مدیر جدید پول بدهیم، این شائبه پیش می‌آید که به مدیر قبلی اعتبار ندادند و حال به این یکی پرداخت می‌کنند.»

درویش: رویکرد دولت، توسعه مترو است
در این مراسم، مدیرعامل جدید مترو، اما اظهارات تازه ای داشت که پیش از این از زبان مدیران شهرداری شنیده نشده بود. وهاب درویش که تا پیش از این فرمانده مهندسی ناجا بود، گفت: «متروی تهران یکی از پروژه‌های بزرگ و ملی محسوب می‌شود. این پروژه می‌تواند چالشهایی چون آلودگی هوا، آلودگی صوتی و توسعه حمل و نقل عمومی را که شعار اصلی دولت عدالت محور و مهرورز است تحقق بخشد. اولین نیاز متروی تهران و پروژه‌های عمرانی اعتبار است که امیدوارم این اعتبارات به همت دولت، اعضای شورای شهر، مجلس و شهردار تهران تامین شود. کار عمرانی نیاز به فضای آرام دارد و باید به دور از فضا و هیاهوهای سیاسی کار فنی را دنبال کنیم که به همت دولتمردان و مسئولان این امر تحقق می یابد.»

او درباره سوابق خود گفت: «توسعه مترو نیاز به کادر فنی قوی و مجهز به دانش‌ روز دارد که من خود آن را تامین می‌کنم. من از پاسدارهای سپاه هستم و افتخار می‌کنم سه دهه از عمر خود را به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های مهندسی پرداخته‌ام. امیدوارم به لطف خدا و مسئولان این بار سنگین را به سرمقصد مقصود برسانم. من کار در زیر زمین را می‌شناسم و زحماتی که فعالیت عمرانی در زیر زمین دارد را می‌دانم.»

سردار وهاب درویش از دوره فرماندهی قالیباف در نیروی انتظامی، از مدیران ناجاست. شهردار تهران در معرفی او گفت: «آقای درویش 40 سال است که فعالیت‌های فنی مهندسی می‌کنند. من وی را 30 سال از نزدیک می‌شناسم و کاری جز فعالیت‌های فنی مهندسی از او ندیدم. درویش در بسیاری از فعالیت‌های بزرگ ملی حضور داشته است. به راحتی می توانم 20 پروژه بزرگ را نام ببرم که با تلاش وی به نتیجه رسیده است. وی کار عمرانی را به خوبی می‌شناسند و با بتون و تونل زندگی کرده‌ و روحیه جهادی و پرکاری دارند و زمانی که در قرارگاه سازندگی حضور داشت از مدیران موفق و مخلص انقلاب اسلامی بود و حضور وی می‌تواند ظرفیت جدیدی را به مترو اضافه کند.»

44

کد خبر 135519

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام DE ۱۲:۱۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۶
    0 0
    خواهش مي كنم اين متن را بگذاريد: چشم بسته غيب گفتي . معلومه وقتي هاشمي بود بودجه را قطع كرده بوديد كه هاشمي برود . مثل بودجه خيلي جاها كه براي تهديد قطع كرديد. تا فلاني برود و فلاني بيايد.
  • saman IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۶
    0 0
    خدا آخروعاقبت مارا با این مدیران که مملکت را وجه المصالحهمی کند بخیر کند.کجا ست شعار شایسته سالاری
  • الف CZ ۱۴:۳۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۶
    0 0
    باشه ما هم باور کردیم...
  • بدون نام IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۷
    0 0
    منم باور کردم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین