۰ نفر
۲۰ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۲

ایسنا نوشت:

مدیر کل دفتر اداره آموزش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تمامی سرفصل‌های دروس باید بر اساس شاخص‌های غنی‌سازی، بومی‌سازی و ارزش‌مداری بازنگری شوند، گفت: متاسفانه تا امروز از هیچ دانشگاهی گزارش تکمیلی مبنی بر تقویت این شاخص‌ها و بازنگری سرفصل‌ها نداشته‌ایم.

 دکتر قدیمی، در سومین نشست روسای دانشگاه‌های منتخب آمایش سرزمین، با بیان اینکه مهمترین برنامه دولت در برنامه پنجم توسعه برای آموزش عالی، حوزه اقتصادی در وزارت علوم است، عنوان کرد: پایدارترین توسعه، توسعه آموزش عالی است و به هر اندازه که آموزش عالی توسعه یافته‌تر باشد امنیت و فضای سیاسی اجتماعی بهتری ایجاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه بازنگری محتوا و برنامه‌های آموزشی و درسی دانشگاهی در وزارتخانه نیز رصد می‌شود، افزود: در این راستا ما سعی کرده‌ایم که زیرساخت‌های این بازنگری‌ها را آماده کنیم.

وی با اشاره به وجود 260 هزار سرفصل در حوزه علوم انسانی، اظهار کرد: اگر حدود 60 هزار عضو هیات علمی داشته باشیم سرانه‌ هر عضو هیات علمی برای بازنگری سرفصل‌ها، شش سرفصل می‌شود که اگر هر سرفصل حدود یک سال زمان ببرد، هر عضو هیات علمی تنها باید شش سال وقت بگذارد که این سرفصل‌ها را بازنگری کند.

قدیمی با اشاره به تحصیل 67 هزار دانشجوی رشته‌ شیمی در مقاطع مختلف در کشور، اظهار کرد: ما مرتبا از سوی دانشگاه‌ها درخواست‌هایی مبنی بر توسعه ظرفیت پذیرش در این رشته را داریم، حال این سوال مطرح می‌شود که آیا توسعه‌ این رشته‌ها مبتنی بر نیازهاست یا خیر؟ 

وی با اشاره به 127 هزار داوطلب دوره دکتری و وجود شش هزار صندلی در دانشگاه‌های کشور، گفت: این آمار و ارقام نشان دهنده این است که ما تنها قادر به پذیرش 4 درصد از این افراد هستیم.وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی ممنوعیت گسترش 14 رشته‌ علوم انسانی را اعلام کرده است، افزود: در برنامه پیش‌رو ما تعریف و استاندارد واحدی نداشتیم و سعی کردیم در برنامه‌ها این استانداردها را تعریف کنیم.

مدیر کل اداره آموزش وزارت علوم با اشاره به آغاز بازنگری 38 رشته و اولویت قرار دادن 380 درس از میان رشته‌های علوم انسانی، عنوان کرد: بازنگری 58 کتاب در دستور کار قرار دارد که امیدوار بودیم تا آخر سال این کتاب‌ها رونمایی شود اما به علت حجم کار این کتب تا اوایل سال 90 رونمایی خواهند شد.

وی با اشاره به برنامه پنجم توسعه و تکالیفی که برعهده وزارت علوم گذاشته شده است، عنوان کرد: در فصل اول این برنامه دولت موظف است با همکاری سایر قوا توسعه اسلامی ایرانی را ارائه دهد که حتما وزارت علوم باید نقش تعیین کننده گسترده‌ای در این حوزه داشته باشد.

وی ادامه داد: در فصل دوم برنامه پنجم توسعه موضوع تحول بنیادین در آموزش به ویژه در رشته‌های علوم انسانی و بحث‌های آمایش سرزمین چندین مرتبه ذکر شده است. همچنین بازنگری متون و محتوای برنامه‌های آموزشی و درسی مبتنی بر ارزش‌های کار دینی و تقویت دوره‌های تحصیلات تکمیلی نیز اشاره شده است.

قدیمی با بیان اینکه شاخص‌های کیفی به خصوص در رشته‌های علوم انسانی باید تدوین و ارتقا یابد، افزود: در برنامه پنجم توسعه به کرات به بحث اولویت رشته‌های علوم انسانی اشاره شده است.

وی با بیان اینکه در هر9 فصل برنامه پنجم توسعه، مواردی وجود دارد که وزارت علوم باید به طور مستقیم یا غیرمستقیم درگیر آن شود، به بازنگری محتوا و برنامه‌های آموزشی و درسی دانشگاهی اشاره و اظهار کرد: همزمان که این برنامه در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته بود در تهیه این برنامه دخالت داشته و رصد می‌کردیم. 

وی با بیان اینکه تمام سر فصل‌هایی که عمر آنان از 5 سال می‌گذرد تا اول مهرماه باید بازنگری شوند افزود: در این راستا وظایفی از جمله تهیه سند راهبردهای گروه و کمیته‌ها بر اساس برنامه پنجم، تعیین شاخص‌های اختصاصی عمومی سرفصل‌ها و محتوای متون، سنجش سرفصل‌های ارائه شده از سوی دانشگاه‌ها، ارزیابی علمی پرونده‌های اعضای هیات علمی و کمک به حوزه علوم انسانی بر عهده کمیته برنامه ریزی و تحول وزارت علوم قرار گرفته شده است.

وی با اشاره به نتایج علمی تحول در گروه علوم انسانی اظهار کرد: تعین اولویت‌ها، تشکیل دبیرخانه بازنگری متون، محتوا و برنامه‌های آموزشی و درسی دانشگاه، تعیین وضعیت موجود سرفصل‌ها از جمله نتایج علمی بازنگری در رشته‌های علوم انسانی به شمار می‌آید.

42/44 

کد خبر 136336

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین