به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، ابراهیم شیرانی در این خصوص گفت:با توجه به بارندگی های بهاری و ادامه فصل رویش اینگونه قارچها در عرصههای جنگلی و مرتعی استان ،به کلیه شهروندان توصیه میشود به منظور حفظ سلامت و ایمنی خود از برداشت، خرید و مصرف قارچهای خودرو (وحشی) خودداری کنند.
وی اظهار کرد: چنانچه قارچ های سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گیرد ، منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی وحتی مرگ می شود.
شیرانی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی در استان و رشد انواع قارچها در طبیعت اضافه کرد: از طریق ویژگیهای ظاهری، بو و رنگ قارچ نمیتوان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیبهای جدی به اعضای بدن شود
ابراهیم شیرانی اظهار کرد: در حال حاضر قارچهای خوراکی به میزان کافی در استان تولید و پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان است.
وی میزان قارچ تولیدی استان را ۷ هزار و ۵۰۰ تن سالانه عنوان کرد و اظهار کرد: از این میزان ۶ هزار تن به صورت صنعتی از ۳۲ واحد و یک هزار و ۵۰۰ تن از واحدهای پرورش خانگی قارچ برداشت میشود.
ابراهیم شیرانی، با اشاره به اشتغال ۷۵۰ نفر در صنعت پرورش قارچ استان، بیان کرد: براساس برنامه ششم توسعه، سالانه ۲۰۰ تن افزایش در تولید قارچ استان پیشبینی شده است.
مدیر باغبانی چهارمحال و بختیاری به شهروندان توصیه کرد؛ قارچهای خوراکی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهاد کشاورزی را در مراکز و فروشگاههای معتبر تهیه کنند.
46
نظر شما