سال 1390 خورشیدی از سوی رهبر معظم انقلاب سال جهاد اقتصادی نام گرفت در این سال هر یک از وزارتخانهها و دستاندرکاران صنعت و اقتصاد با سرلوحه قراردادن امر جهاد اقتصادی در برنامههای خود باید در تحقق آن تلاش کنند. در این باره دکتر مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی با تشریح برنامهها و سیاستگذاری این دستگاه اقتصادی، گفت: مروری بر دستاوردهای علمی و اقتصادی کشور در سالهای اخیر بیانگر این امر است که وضعیت کشور ما امروز مثل یک هواپیمای آماده خیزش و بلند شدن است، اگر در این راه یک تلاش مضاعفی در کشور انجام شود میتوانیم بسیاری از شاخصهای کلان اقتصادی را به سطح بسیار بالاتری برسانیم و آن را در جایگاهی شایستهتر قرار دهیم.
بر اساس گزارش شبکه بازرگانی غضنفری در ادامه به زمینههای جهش اقتصادی اشاره کرد و افزود: با توجه به فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی که در حوزههای مختلف از جمله صنعت، هوافضا، پزشکی و... در کشور صورت گرفته امروزه این دستاوردها نیازمند تجاریسازی هستند و باید امسال برای تجاریسازی پژوهشهای انجامشده برنامهریزی کلان صورت گیرد تا آنچه که در صحن آزمایشگاه منجر به نتیجه شده است در فضای بزرگتری، چه در داخل و چه خارج از کشورعرضه شوند.
وی مرحله بعدی در وزارت بازرگانی را تحقق بخشیدن به امر صادرات دانست و گفت: در صادرات نیز یکی از مهمترین حوزهها، حوزهای است که ارتباط مستقیم با تجاریسازی دستاوردهای پزشکی و علوم فضایی و ... دارد.
غضنفری ادامه داد: توجه بیشتربه صادرات در بازارهای هدف، بازارهای پیرامونی و دوردست، موجب اشتغال بیشتر میشود و قطعا سرمایهگذاری در زمینههای داخلی و خارجی اثر عمیقی روی توسعه این فضا دارد.
وزیر بازرگانی درباره بخش خصوصی و عملکرد آن در برنامه جهاد اقتصادی کشور گفت: ما باید با توجه به نامگذاری مقام معظم رهبری بر این سال، بر پیادهسازی اصل 44 بیش از گذشته توجه داشته باشیم.
وی افزود: خوشبختانه بسیاری از کارخانجات و شرکتهای دولتی قدم در این راه گذاشتند اما کارهای انجامنشده بسیاری هم پیش رو داریم، در حال حاضر بسیاری از فعالیتهای تصدیگری آماده است که در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد و تصدی بسیاری از فعالیتها به بخش خصوصی واگذار شود. این کار موجب ایجاد اشتغال در بخش خصوصی و رونق و حضور پر رنگ در فضای کسب و کار میشود و اعتماد بیشتری را جلب میکند در نتیجه سرمایهگذاری بیشتری هم صورت می گیرد و فضای موجود به یک فضای رقابتی تبدیل میشود در نتیجه با کاهش قیمتها، افزایش بهرهوری و خدمترسانی بهتر به مشتریان به دستاوردهای بزرگی در عرصه اقتصادی خواهیم رسید. این راهی است که بخش خصوصی میتواند با گام برداشتن در مسیر جهاد اقتصادی به شکوفایی اقتصادی کمک کند.
وی در ادامه تاکید کرد: کشور ما امروز برای بنیانگذاری تمدن جدید اسلامی کاملا آماده است. بنابراین برمبنای تفکر اسلامی و اصل ولایت فقیه که هم ماندگار، هم پایدار و هم دولتگسترباشد، باید تمدنی شکل گیرد که در همه زمینهها در حال شکوفایی است.
مقام عالی دستگاه دیپلماسی تجاری کشور در پایان گفت: حوزه جهاد اقتصادی در واقع تقویت اقتصادی ریشههای یک تمدن اسلامی است چرا که اقتصاد یک رکن رکین است و از اول انقلاب هم مورد نظر بوده لذا بنا به دستور مقام معظم رهبری این جهاد، ما را وارد یک فضای جدید میکند که باید از مرزهای جغرافیایی گذر کنیم و اقتصاد مستحکمتری را نسبت به گذشته پایهگذاری کنیم که بتواند الگو و مرجع همه مستضعفین و موجب سربلندی انقلاب باشد.
/36
نظر شما