این‌ها کاپ‌های 88 هستند. اشاره‌اش به کاپ‌های چیده شده روی میز است. کاپ‌های 88 دقیقاً 12 تا هستند.

 می‌گوید شش تا از این کاپ‌ها آسیایی است، دو تا نوجوانان، دو تا جوانان و دو تا هم بزرگسالان. شش تای دیگر هم بین‌المللی است. رقابت‌های جوانان جهان هم شروع شده و به فضل خدا کاپ‌های جهانی 1388 در راه هستند. این آغاز گفت‌وگوی مفصل و اختصاصی خبرورزشی با رئیس فدراسیون کشتی است.

قهرمانی نوجوانان فرنگی‌کار در آسیا را پیش‌بینی می‌کردید؟
کار کردن در رده‌های سنی پایه اهمیت و حساسیت فوق‌العاده‌ای دارد. خشت اول اگر کج گذاشته شود بعداً به سختی می‌توان اشتباهات قبلی را جبران و اصلاح کرد. ما برنامه‌ریزی مفصلی برای نوجوانان انجام داده‌ایم. آنها تحت پوشش متخصصین بدنسازی و تغذیه قرار گرفته‌اند. فاکتورهای جسمانی‌شان کاملاً تحت نظر متخصصین مربوطه است و طبق گزارش‌هایی که مرتباً پیگیر آن هستم، منحنی رشد خوبی داشته‌اند. تیم فرنگی نوجوانان نسبت به چند سال گذشته نتایج خیره‌کننده‌ای گرفته اما من متعجب نشدم.

از نایب قهرمانی آزادکارها هم متعجب نشدید؟
حرکت اصولی و علمی در رده نوجوانان تازه آغاز شده است. درگذشته کمترین بها به نوجوانان داده می‌شد. من در والیبال بیشترین بها را به نوجوانان و جوانان می‌دادم. در کشتی هم حرکت علمی و همه‌جانبه‌ای را در فرآیند استعدادیابی پیش‌بینی کردیم که بخشی از ثمراتش را در هندوستان دیدید. اتفاقاً برای من نتیجه هندوستان آن‌قدر اهمیت ندارد که حفظ این بچه‌ها برای آینده. شما ببینید، برخی‌ها از جمله خود شما ممکن است بگویید بیست سال قبل یا سی سال قبل تیم نوجوانان ما چنین بود و چنان بود اما سؤال من این است که چند درصد از نوجوانان توانستند در بزرگسالان هم به موفقیت برسند. مگر خودتان همیشه نمی‌گویید که بسیاری از آنها به حال خود رها شدند و رفته رفته از صحنه کشتی محو شدند. یا جذب بازارکار شدند. یا فقط تحصیل را برگزیدند یا بعد از این که رفتند سربازی، دیگر کسی نامی از آنها نشنید.

اتفاقاً سؤال بعدی همین بود. شما چه‌برنامه‌ای دارید که این نوجوانان به سرنوشت تلخ نوجوانان دو دهه قبل دچار نشوند؟
قدم اول من اصلاح برخی افکار به‌جا مانده از گذشته بود. این گام بلند را به کمک بزرگان این رشته ورزشی برداشته‌ایم تا جهش خوبی در پروسه نوسازی کشتی به ثبت برسانیم. در همین راستا، تیمی که از جوانان آسیا (مانیل) و جوانان جهان برگشت را به حال خود رها نمی‌کنیم. گرچه آنها دیگر نمی‌توانند در جوانان کشتی بگیرند اما همین‌طوری و بدون برنامه‌ریزی نباید آنها را در دنیای کاملاً متفاوت کشتی بزرگسالان رها کرد. به همین دلیل با آقای صنعتکاران قرار گذاشتیم با در نظر گرفتن کلیه پارامترها 40 نفر در آزاد و 40 نفر راهم در فرنگی انتخاب کنیم و ماهی 15 روز برایشان اردو بگذاریم. هزینه‌های برآورد شده برای هرکدام می‌شود سالی یک میلیارد تومان.

این طرح از چه زمانی اجرایی می‌شود؟
بعد از جهانی بزرگسالان در دانمارک. از دیگر دغدغه‌های من احداث کمپ‌های تمرینی با در نظر گرفتن شرایط خاص رده‌های مختلف سنی است. البته این کمپ‌های مجهز تمرینی فقط مختص تهران نیست و نگاه یکسانی به کلیه استان‌های فعال در کشتی داریم.

اختلافات برخی داوران با یکدیگر واقعاً حوصله اهالی کشتی را سر برده است. چرا قاطعانه‌تر برخورد نمی‌کنید؟
ببینید ما الان 130 داور بین‌المللی داریم. فیلا می‌گوید 15 نفر کافی است زیرا به 130 نفر حتی سالی یک مسابقه هم نمی‌رسد. به همین خاطر است که کیفیت داوری‌مان افت می‌کند و حتی روی کیفیت کشتی‌مان نیز اثر می‌گذارد. ما باید کمیت را کاهش دهیم که همین کار را هم داریم انجام می‌دهیم.

از عملکرد انستیتو کشتی راضی هستید؟
انستیتوی قدرتمند باید تشکیلات منسجم و سازمان یافته داشته باشد که آن هم صرفاً‌با بودجه منطقی و متقن میسر است. در عین حال کادر علمی ما مشغول خدمت به کشتی هستند.
کلاس‌های بدنسازی، تغذیه، آنالیز، روانشناسی، ماساژ و ... را برای مربیان تدارک دیده‌ایم و در لیگ برتر هم منبعد بدون کارت‌های مربوطه از نشستن مربیان روی صندلی کوچ جلوگیری خواهد شد.

حمید سوریان بازگشت خوبی داشت و همه را به دانمارک امیدوار کرد. نظر شما چیست؟
سوریان ضربات روحی و جسمی فراوانی را از ناکامی در پکن متحمل شده بود اما با روحیه فوق‌العاده‌ای که دارد، ‌همچنین با همت عالی‌اش به کمک محمد بنا توانسته در مسیر تازه‌ قرار بگیرد. من این توانایی را در او می‌بینم که طلای المپیک لندن را هم بگیرد.

راستی نامه 25 رئیس هیأت کشتی برای تشکیل مجمع حقیقت دارد؟
همانطور که دیدید اعضای محترم مجمع یکی یکی با سایت روابط عمومی فدراسیون کشتی مصاحبه کردند و چنین شایعه را کذب خواندند. البته 5 نفر از رؤسای هیأت‌ها به خودم زنگ زدند و گفتند بنابه دلایلی از جمله خط خوردن کشتی‌گیرشان از اردو و مسائلی از این دست،‌ نارضایتی‌هایی دارند ولی بحث 25 امضا شایعه پراکنی بود و صحت نداشت.

به اعتقاد ما کشتی تا المپیک پکن شرایط خوبی نداشت اما انصافاً‌ بعد از المپیک یعنی طی یک‌سال اخیر روند بسیار خوبی را در پیش گرفته و شایعه پراکنی‌ها نتیجه‌ای جز لطمه خوردن تیم‌ملی آن هم در آستانه مسابقات جهانی دانمارک به بار نمی‌آورد.
ببینید، موفقیت‌های مدیران با مدال‌هایی که کسب می‌کنند، سنجیده می‌شود. افکار عمومی به شدت روی نتایج تأکید دارد. اما من هرگز نخواستم به هر قیمتی به مدال فکر کنم. کدام مدال جهانی و قاره‌ای مرا به خاطر دوپینگ پس گرفته‌اند؟ فیلا کدام ورزشکار مرا به خاطر صغرسنی محروم کرده؟ کدام ملی‌پوش تاکنون بی‌انضباطی حاد کرده است؟ به هر حال اینها هم افتخار آفرینی است و باید انعکاس داشته باشد. متأسفانه کمتر به این نکته پرداخته شده که از حاشیه‌های مطرح در سطح ورزش کشور، کمترین سهم به کشتی تعلق دارد.

نمی‌شود از دانمارک صحبت نکنیم. با ناکامی‌های اخیر فوتبال، جودو، وزنه‌برداری، کاراته و... حالا هم نگاه‌ها به تشک‌های هرنینگ دوخته شده.
باید سطح توقعاتمان را با میزان امکاناتمان تطبیق بدهیم. حریفانمان هم دقیقاً همین کار را می‌کنند! روزگاری فقط ما بودیم و شوروی و ترکیه. ژاپنی‌ها در سبک وزن خوب بودند و بلغارها تک ستاره داشتند اما الان شرایط دگرگون شده. قزاق، روسیه، اوکراین، بلاروس، گرجستان، ارمنستان، ازبک و ... همگی همان شوروی سابق هستند. یادتان نرود که برای حضور در فدراسیون کشتی باید 50 تا پله را بالا بیایید و از مقابل چند تا هیأت ورزشی عبور کنید. به هر حال ارتباط تنگاتنگی بین امکانات و سخت‌افزار با نتایج حاصله وجود دارد اما به هر حال من به بچه‌ها امیدوار هستم که در شأن کشتی مملکت ظاهر خواهند شد.

شما سه سالی هست که در کشتی حضور دارید و حالا به طور کامل زیر و بم آن را شناخته‌اید. سؤال آخر، سؤال بسیار مهمی است! روزهای طلایی کشتی ایران چه زمانی فرا می‌رسد؟
من با اختیار تام به کشتی آمدم. با بهره‌گیری از تجارب بزرگان کشتی، رسیده‌ایم به اینجا. طی این مدت آن که توانست همراهی‌ام کند، ماند و هر کسی هم به هر دلیلی نتوانست، رفت و جای خود را به نیروی تازه‌نفس دیگری سپرد. ما به دور از هیاهو کار خود را پی‌ می‌گیریم. شما می‌دانید که کشتی‌های دانمارک از یک بعدازظهر شروع می‌شود. سؤال من این بود که کشتی‌گیر چه ساعتی باید صبحانه و ناهارش را صرف کند؟ با همین پرسش بود که دکتر ابراهیم را دعوت کردیم روند کاهش وزن و الگوی تغذیه بر مبنای رقابت‌های جهانی دانمارک را با مربیان تیم‌ملی بررسی کند. به هر تقدیر این روند روبه‌رشد، در المپیک لندن به سامان می‌رسد و با عنایت به سرفصل‌هایی که قبلاً برشمردم، مردم شاهد روزهای طلایی کشتی ایران خواهند بود.

کد خبر 13984

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مرتضی افجه ای IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۸۸/۰۵/۱۴
    0 0
    امیدوارم از زحمات مدیران لایق به نحو ارزنده ای قدر دانی گردد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین