۳۰ درصد تولیدات کشاورزی استان یزد گلخانه ای است/ تولید ۱۰۰ میلیون نشا در استان

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه کشت نشا ۲۰ درصد در مصرف انرژی و آب کشاورزی صرفه جویی می کند، گفت: هم اکنون ظرفیت تولید نشا در استان یزد به ۱۰۰ میلیون نشا رسیده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در یزد؛ سید جمال سجادی پور در نشست خبری آنلاین خانه مطبوعات یزد اظهار کرد: در استان یزد به علت محدودیت در منابع آبی امکان توسعه سطح زیر گشت فراهم نیست ولی سعی کردیم به سمت ارتقای بهره وری و استفاده بهینه از منابع و علمی کردن کشاورزی برویم.
وی افزود: استان یزد در سیستم های نوین آبیاری اقدامات خوبی داشته ولی سختی هایی هم به دلیل خرده مالکی بودن وجود دارد به طوری که در یک پهنه آبی باید ۲۰۰ نفر برای اجرای سیستم های نوین آبیاری با هم همنظر شوند.
سجادی پور گفت: هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در سال گذشته به سیستم نوین آبیاری مجهز شد و در سال  نیز۹۷ با کمک فرهنگ سازی توانستیم معادل یک برنامه پنج ساله، عملیات آبیاری نوین را در استان اجرا کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت گلخانه داری به جهت بهره وری آب، افزود: ۴ درصد بخش کشاورزی را گلخانه ها تشکیل می دهند و ۳۰ درصد تولیدات ما تولیدات استان یزد گلخانه ای است که در ادامه به تنوع بخشی کشت گلخانه ای پرداختیم و هم اکنون بالای ۱۵ محصول در گلخانه های استان یزد کشت می شود و دیگر تک محصولی نیست.
وی با اعلام اینکه در کشت گلخانه ای به ۶۰۰ تن در هکتار رسیدیم، بیان کرد: استان یزد در تولید گوجه گلخانه ای جایگاه اول کشور، تولید خیار سبز گلخانه ای جایگاه دوم را دارد و محصولات فلفل و بادمجان و آلوئه ورا را در حجم زیاد تولید می کنیم و حرکت ما در کشت گلخانه ای همراه نزدیک به علم روز دنیا است.
وی به بحث بازچرخانی آب اشاره کرد و گفت: در حال زمینه سازی برای کشت نشا هستیم چراکه ۲۰ درصد در مصرف انرژی و آب صرفه جویی دارد و هم اکنون ظرفیت تولید نشا در استان یزد از ۱۰۰ میلیون نشا گذشته است که ۴۰ میلیون نشا در استان یزد استفاده و ما بقی به سایر استان ها ارسال می شود در حالی که تولید نشا در استان سال ۹۲ کمتر از یک میلیون بود.
سجادی پور با بیان اینکه باید به سمت تولید علوفه در کشت های گلخانه ای برویم، گفت: گلخانه کشت علوفه گلخانه ای به مساحت ۹۰ هزار متر مربع در شهرستان مروست در حال راه اندازی است که با این کار تولید ذرت علوفه ای در فضای باز از ۶۰ تن در هکتار به ۶۰۰ تن در فضای گلخانه ای می رسد و این کار در شرایط تحریم بسیار مهم است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد بیان کرد: در بسته بندی محصولات گلخانه ای ۲۲ واحد درجه یک داریم که ۶ واحد جدید هم تا سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.
وی در حوزه دام و طیور به اصلاح نژاد تاکید کرد و اظهار داشت: دامپروری باید با علم همراه شود چراکه دام های بومی کم بازده هستند ولی دام سبک اصلاح نژاد می تواند به علت بازدهی بالا اشتغال را به روستاها هم برگرداند.
وی با علام اینکه تولید شیر در دام بومی ۵۰ لیتر است در حالی که نژاد برتر سانن ۵۰۰ و ۷۰۰ لیتر شیر تولید می کند، گفت: وارد کردن دام سبک سانن، مورسیا و شتر دو کوهانه می تواند اتفاقات بسیار خوبی را در استان یزد در زمینه جهش تولید رقم بزند همچنین ما سال گذشته در دام سبک پر تولید بالای ۱۱ هزار راس افزایش جمعیت داشتیم.
وی با اشاره به اینکه قنوات یک سازه در راستای توسعه پایدار هستند، افزود: در صورتی که از خشکسالی ها عبور کنیم آبدهی قنوات بهتر خواهد شد.
سجادی پور در مورد قیمت گران میوه های نوبرانه گفت: دانش کشاورزی و اقتصادی کردن بخش کشاورزی این است که میوه کشاورز به شکل نوبرانه به بازار عرضه شود ولی به مرور قیمت میوه نوبرانه هم پایین می آید موضوع مهم این است که باید دست واسطه کوتاه شود به همین منظور ایجاد مراکز عرضه مستقیم در استان در حال پیگیری است که با کمترین قیمت هم محصولات را عرضه کنیم همچنین سعی داریم با راه اندازی اپلیکیشن تحت وب محصولات را به طور مستقیم عرضه کنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد با بیان اینکه کشور در نهاده های دامی وابستگی به خارج دارد، گفت: تقریبا در جو و ذرت و کنجاله سویا کشور به خارج وابسته است و مشکلاتی را هم در استان در خصوص تامین نهاده های دام و طیور داریم.

48

کد خبر 1399008

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار