تکدی‌گری دردسر مشترک نهادهای اجتماعی در تبریز

طی سالهای اخیر با افزایش مشکلات اقتصادی بحث تکدی‌گری، کودکان کار، زنان دوره‌گرد و... بیشتر مطرح شده، تا جایی که نهادهای مختلف با وجود اقدامات و ‌تلاشهای فراوان برای جمع آوری این افراد موفق به ریشه‌کنی معضل تکدی‌گری نمی‌شوند.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، ناهید زمانی - نهادهای خیریه و متولیان امر اعلام می‌کنند این افراد متاسفانه کمک‌های ریشه‌ای مثل اشتغال دائم و ‌حقوق ثابت را نمی‌پذیرند زیرا درآمد این مشاغل کاذب به قدری بالاست که توقعاتشان را بالا برده و انتظاراتشان قابل تامین برای این نهادها نیست .
تبریز که از دیرباز در ایران به شهر بدون گدا شهرت دارد، طی چند سال اخیر به دلیل شهرت مردمش به دست و دلبازی و خونگرمی مورد هجوم باندها و دوره‌گرهای مهاجری قرار گرفته که اغلب از شهرهای دیگر برای جلب کمکهای تبریزیان به اینجا کوچ کرده‌اند.
هرچند با وجود این افراد باز هم کهن‌شهر تبریز همچنان در مقایسه با دیگر استانها کمترین آمار متکدیان را دارد تا جایی که چندی پیش این امر مورد تقدیر و تاکید رئیس جمهور نیز قرار گفت، اما باز هم مسئولان و شهروندان بافرهنگ و فرهیخته تبریزی شرایط موجود را در شان شهر اولین‌ها ندانسته و در پی حل این معضل جدید الورود هستند.
سعید برزگر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار تبریز، متکدیان تبریز را به ۳ دسته تقسیم‌بندی کرده و گفت: دسته اول افرادی هستند که از اتباع خارجی تشکیل و از طریق باندهای حرفه‌ای وارد کشور می‌شوند و در شهرهای مختلف با سواستفاده از روحیه مهر و عطوفت برخی از شهروندان ایرانی به این کارها اقدام می‌کنند.
وی ادامه داد: بر این اساس جمع آوری و پاکسازی این افراد از سطح شهر بازمی‌گردد به عملکرد هماهنگ مردم و مسئولان تا با استفاده از ظرفیت تشکلهای خیریه و همدلی مردم اقدام شود و خوشبختانه در تبریز هم موسسه‌های زیادی چون خیریه مستمندان تبریز را در این زمینه داریم.
برزگر گفت: دسته دوم متکدیان اتباع ایرانی هستند که از سایر استانها می‌آیند و با سواستفاده از برخی پتانسیلها چون دلرحمی و دست و دلبازی مردم تبریز که در حوزه انفاق، آزادسازی زندانیان، خیرین مدرسه‌ساز و خیرین سلامت و... زبانزد خاص  و عام بوده و در ابعاد ملی و بین‌المللی نقش چشمگیری دارند، نسبت به اهداف نامبارک خود اقدام می‌کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار تبریز، اضافه کرد: دسته سوم گروهی هستند که از خود تبریز و یا شهرهای همجوار استان می‌آیند و اقدام به تکدی‌گری می‌کنند، تعدادی بطور شخصی اقدام می‌کنند و برخی با استفاده ابزاری از کودکان خود، پا را فراتر نهاده و با ترغیب احساسات مردم به این کار اقدام می‌کنند.
مجید کاویانی، رئیس اداره آسیب دیدگان شهر شهرداری تبریز گفت: هر وقت موردی مشاهده یا گزارش شود با همکاری نیروی انتظامی و هماهنگی بهزیستی و تشکلهای مربوطه کودکان کار از سطح شهر جمع آوری و به مراکز نگهداری کودکان برای آموزش و مراقبت‌های صحیح  واگذار می‌شوند.
وی اضافه کرد: با توجه به شیوع کرونا و حساسیت بالا برای سلامتی کودکان و پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری در میان شهروندان شهرداری تبریز جمع آوری کودکان کار از سطح شهر را در اولویت قرار داده، اما متاسفانه در این زمینه به دلیل دخالت و ممانعت مردم بخاطر حس ترحم و دلسوزی با مشکلات بالایی روبرو هستیم.
سرهنگ حسینی، رئیس امور اجتماعی نیروی انتظامی شهرستان تبریز نیز با تاکید بر اینکه متاسفانه با شیوع کرونا و تاثیرات آن بر اقتصاد خانواده هر روز روشهای جدید تکدی‌گری افزایش می‌یابد، گفت: بر این اساس باید تمامی ارگانها، نهادها، رسانه‌ها و مردم با فرهنگ تبریز دست به دست هم دهیم تا عزت تبریز "شهر بدون گد ا" را حفظ کنیم.
مهدی راثی، مشاور مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی، گفت: هرچه نهادهای ذیربط برای جمع‌آوری متکدیان و تشکلهای خیریه برای حمایت از نیازمندان تلاش کنند، تا وقتی که مردم به این افراد پول بدهند باز هم تلاشهای مسئولان به نتیجه نخواهد رسید و این سیکل معیوب ادامه پیدا می‌کند.
البته در این بین شاید برخی افراد و خانوارهای نیازمندی هم وجود داشته باشند که قربانی این باندها شوند.
متاسفانه در موارد متعدد شاهد هستیم که از حسن نیت شهروندان سواستفاده شده و این باعث می‌شود اعتماد مردم از بین برود و از سوی دیگر با وجود افزایش رو به رشد این زنان و کودکان در سطح شهر در نهایت مبلغ قابل توجهی به خودشان نمی‌رسد و اغلب باندهای حرفه‌ای تکدی‌گری هستند که از این معضل و آسیب اجتماعی منتفع شده و غالب درآمد این افراد را از دستشان می‌گیرند.
محمد کلامی، مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی گفت: راهکار حل معضل تکدی‌گری این است که نهادهای نظامی و قضایی با این افراد مقابله جدی کرده و آنها را از سطح شهر جمع‌آوری کنند.
وی با بیان اینکه اغلب این افراد در قالب تیم‌ها و باندهای حرفه‌ای اقدام به تکدی‌گری می‌کنند، اضافه کرد: باید سرکرده‌های این تیم‌ها را دستگیر کرده و کارهای خیریه با شناسایی افراد نیازمند حقیقی ساماندهی شود تا تکدی‌گری ریشه‌کن شود، در غیر اینصورت باندها روز به روز افزایش یافته و سود سرشار این خوان نعمت که در کف خیابانها گسترده است به جیب سرکرده‌هایشان می‌رود و هر روز بیش از پیش قدرت می‌گیرند.
سعید برزگر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار تبریز، ادامه داد: با بهره‌گیری از ظرفیت موسسات اجتماعی، خیرین تبریز و معرفی این افراد سواستفاده‌گر و شیاد مردم خود آگاهانه قضاوت خواهند کرد که نیت خیر و مبالغ کمکهایشان را در اختیار این افراد قرار دهند یا با اعتماد به دستگاههای ذیربط مثل بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام (ره) که از طریق دستگاههای مختلف مورد نظارت و بازرسی هستند یا تشکلهایی که با مجوز وزارت کشور یا بهزیستی فعالیت می‌کنند و با شناسایی افراد نیازمند واقعی کمکهای شهروندان را به مستمندان واقعی برسانند.
برزگر تاکید کرد: گاهی برخورد سلبی و تند پیشگیرانه با این افراد ممکن نیست، چون در این مساله گاهی مباحث احساسی مانع همکاری افکار عمومی می‌شود، در این زمینه با استفاده از توانایی و پتانسیل رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌توان آگاهی لازم را به مردم داد تا شهروندان این اعانه‌ها را به افراد شیاد نداده و با فرهنگسازی مناسب به نهادهای ذیربط و تشکلهای خیریه اعتماد و همکاری لازم را داشته باشند.
**
آنچه مسلم است نمی‌توان تمام انسانها را به یک چوب راند و نیازمندان را نیز به جرم باندهای تکدی‌گری و شیادی رها کرد، اما با کمی دقت و حساسیت بر این موضوع شهروندان می‌توانند با شناسایی یکی از موسسات و ارگانهای خیریه که مورد تایید خودشان باشد، کمکهای انسان دوستانه خود را به افراد امینی بسپارند که با شناسایی افراد نیازمند واقعی به بهترین وجه ممکن هزینه کرده و در زمان دلخواهشان نیز با درخواست عملکرد و نحوه صرف این هزینه‌ها از درستی اقدامشان اطمینان حاصل کنند.

46

کد خبر 1409257

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار