به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ محسن مددی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین در پنجمین روز از هفته ملی مهارت در نشست با لطفالله سیاهکلی رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در خصوص ضرورت توسعه آموزشهای تخصصی اظهار کرد: توانمند سازی، آموزش نیروی کار، آموزش شهری و روستایی و مهارت آموزی فارغ التحصیلان و دانش آموزان از محورهای مهم حوزه فنی و حرفه ای است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان افزود: ۹عنوان برنامه مستقل برای معتادان و زندانیان و زنان سرپرست خانوار تعریف شده است که آموزشهای تخصصی و ارتقای مهارت شاغلان حدود ۲۵درصد فعالیتها را شامل میشود.
مددی بیان کرد: ارتقای معیشت روستاییان در دستور کار قرار دارد و آموزش قالیبافان و کارگران ساختمانی در اولویت است.
او تصریح کرد: ظرفیت سازی برای ارتقای بهره وری واحدهای آموزشی در دستور کار است و به تجهیزات دولتی و ارتقای کارکنان اهمیت داده شده و دیپلماسی مهارت را تقویت میکنیم.
این مسئول ادامه داد: برای اعزام مربی به ترکیه برای آشنایی بیشتر با صنایع شیرینی و پوشاک برنامه داریم و در بخش غیر دولتی ظرفیت آموزشگاههای آزاد و بخش خصوصی برای ما اهمیت دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اضافه کرد: با تفاهم نامه برای صدور مجوز کارگری و کارگری. تحت نظارت فنی و حرفهای جدی هستیم و باید ببینیم چند درصد آموزشهای ما به اشتغال منجر شده است.
مددی گفت: رویکرد ما کاهش آسیبهای اجتماعی، کارآفرینی اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی است و اعتقاد داریم باید برنامههای مهارت آموزی اشتغالزا باشد و آسیبها را کاهش دهد.
او بیان کرد: سه سطح کارها به بخش خصوصی واگذار خواهد شد که در این راستا ۵۰ درصد مشاغل در این سه سطح قرار دارد و سیاست ما در سال آینده واگذاری سه سطح به بخش خصوصی است.
این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰مرکز در شهرستانها فعالیت میکند اما هنوز در قزوین مرکز آموزش خواهران نداریم که برای احداث آن باید اقدام شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان عنوان کرد: در استان ۱۷۰آموزشگاه آزاد داریم که در زمینه صنعت و کشاورزی رشد آموزشگاهها مناسب نبوده اما در خیاطی و طراحی دوخت این مراکز زیاد بوده و در سال قبل ۵۵ درصد کارها در بخش دولتی اجرا شده و ۴۵درصد خصوصی بوده است.
مددی یادآور شد: ۸۰ رشته و ۶هزار استاندارد آموزشی داریم که بخش خصوصی ۳۴۳مورد را اجرا کرده است و در این میان آزمون ما به صورت مستقل انجام میشود که میزان درصد قبولی ما ۷۵درصد است و ۲۵درصد نمیتوانند گواهی بگیرند.
او بیان کرد: امسال آموزشها در بخش دولتی متناسب و در بخش خصوصی خوب نبوده و کرونا بخش زیادی از فعالیتها را تحت تأثیر قرار داده و امسال ۵۰۰نفر آموزش داده شده در حالی که سال قبل ۴ هزار نفر در کلاسها شرکت کردند و امسال کارگاهها در فضای مجازی است در حالی که آموزش فنی حرفهای زمانی اثر بخش است که حضوری باشد.
این مسئول اضافه کرد: قرار بود مرکز سنجش ایجاد شود که متوقف مانده و در شهرستان آوج هم مرکز نداریم که باید اقدام شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان افزود: سرانه آموزشی ما ۱۰.۴درصد و پایینتر از استاندارد ۱۲درصد کشوری است که برنامه داریم این میزان را به ۱۳ درصد افزایش داده شود.
مددی یادآور شد: سرانه آموزش روستایی ۱۲درصد بود که به ۲۸درصد رسانده ایم و در حال حاضر توزیع آموزش در بخش دولتی ۴۰درصد و بخش آزاد، ۴۰درصد و ۲۰درصد هم در صنایع واحدهای تولیدی و سمنها خواهد بود و ما به سمت بخش خصوصی رفته ایم.
او اظهار کرد: یک مرکز آموزشی در البرز مشخص شده تا برای آموزش گردشگری و هتل داری آماده شود.
این مسئول اضافه کرد: توسعه رشته کشاورزی و دامداری در روستا در دستور است و رعایت عدالت جنسیتی ۵۱درصد مردان و ۴۹درصد زنان و شناسایی گروههای آسیب پذیر را در دستور کار داریم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان بیان کرد: در سال گذشته حدود ۴میلیون و ۹۰۰نفر ساعت آموزش ارائه شد که به ۵میلیون و ۲۰۰هزار نفر ساعت رساندیم.
مددی افزود: سهم آموزشهای ما ۳۰ درصد در صنعت، ۳۰ درصد کشاورزی و ۴۰ درصد هنر و خدمات است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قزوین یادآور شد: ۷۰ درصد زندانیان بار اولی فاقد مهارت فنی و حرفهای هستند و ۴۰ درصد فاقد مهارت بازگشت دارند و نرخ بازگشت مجدد زندانیانی که آموزش میبینند ۱۰ درصد است.
46
نظر شما