۳۰ شهریور تحریم‌های شورای امنیت دوباره اعمال می‌شود؟

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره نشست کمیسیون مشترک برجام و استناد آمریکا به برجام گفت: از نظر سیاسی کسی که یک معاهده ای را قبول ندارد نمی تواند به آن معاهده استناد کند.

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور امروز (چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹) در حاشیه جلسه هیأت دولت در مورد نشست کمیسیون مشترک برجام گفت: هر اقدامی در شورای امنیت باید یک مبنای حقوقی داشته باشد، امروز همه کشورهای دنیا و در خود آمریکا اعلام کردند چیزی که دولت آمریکا به شورای امنیت استناد می کند مبنای حقوقی ندارد چون آمریکا از برجام خارج شده است.

وی ادامه داد: ببینید از نظر سیاسی کسی که یک معاهده ای را قبول ندارد نمی تواند به آن معاهده استناد کند لذا هیچ مبنای سیاسی و اقتصادی ندارد.

اهم اظهارات او به نقل از فارس و مهر از این قرار است: 

*عملا ۱۳ عضو شورای امنیت مقابل آمریکا ایستادند و در تاریخ آمریکا کمتر می‌بینید که آمریکا قطعنامه ای را در شورا ببرد و کسی از او حمایت نکند. ۱۳ عضو کتبی اعلام کردند آنچه دارد اتفاق می افتد از نظر ما مبنا نیست. همه اعضا در کمیسیون مشترک هم تاکید کردند آمریکا حقی در برجام ندارد.

* گزارشی که ما از کمیسیون مشترک برجام دریافت کردیم این بوده است که همه اعضا به اتفاق گفتند آنچه آمریکا به آن استناد می‌کند قابل قبول نیست زیرا عضو برجام نیست و خوشبختانه بین روسیه و چین و اروپا اتفاق نظر وجود دارد.

* آمریکایی‌ها می‌دانند یک کار تبلیغاتی می‌کنند و هدفشان هم انتخابات آتی است تا وضعیت ترامپ از نظر داخلی به دلیل اشتباهات فاحش در کرونا و برخوردهای بد با معترضین، بهتر شود.

* ایران با توجه به توفیقاتی که از گذشته داشته است و توافقی بسیار خوبی که با آژانس اتمی داشتیم و استقبال خوبی که کشورهای جهان از همکاری ایران و آژانس کردند هیچ فضایی برای آمریکایی‌ها نیست که بتوانند روی این موضوع کار کنند. نگاه ترامپ نگاه بیزینسی است و فکر می‌کند با مساله سیاست و حقوق هم می‌تواند با زور و فشار عمل کند. اینکه اعضای شورای امنیت را هم تهدید به تحریم کردند یک بدعت جدید است که می‌خواهند با فشار رأی جمع کنند..  

*{ درباره تعیین کردن تاریخ برای بازگشت و اعمال تحریم ایران در ۳۰ شهریور} برای کشورهای عضو برجام در قطعنامه ۲۲۳۱ پیش‌بینی شده است که هر کدام از اعضا – چه ایران و چه اعضای دیگر – به اختلاف برخورد کردند، باید در کمیته‌های مختلف مراحلی را طی کنند و پس از ان نتیجه به شورای امنیت برود و آنجا شورا یک ماه فرصت دارد برای این که به این مساله رسیدگی و نتیجه را اعلام کند.

*وزیر خارجه آمریکا به همان حق فرصت اعضای برجام استناد می‌کند و این یک ماه (از اول تا ۳۰ شهریور) را برمبنای قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده می کند که با توجه به خروج امریکا از برجام و عضو نیست به این تاریخ تعیین نمی‌تواند استناد کند این ۳۰ روز همان تاریخی است که پمئپو در ذهن خود دارد و اعلام کرده است.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1428132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =