به همین منظور دیروز آخرین گروه مسافران عمره اعزام شدند و قرار است درباره اعزام یا عدم اعزام به حج تمتع نیز با نزدیک شدن به زمان آن تصمیمگیری شود.
در حالی که این بیماری به علت سرعت شیوع بالایی که داشت، آمار مبتلایان را به 144 نفر هم رسانده بود، وزیر بهداشت از کاهش شتاب این بیماری در کشور نسبت به هفته گذشته خبر داده و میگوید که اطلاعات مربوط به آنفلوآنزای نوع A از این به بعد هر 3 تا 7 روز ارائه میشود. در همین حال، مدیر برنامه آنفلوآنزا و مراقبتهای بهداشت مرزی وزارت بهداشت از بیتوجهی سازمان هواپیمایی به اجرای دستورالعمل غربالگری آنفلوآنزا انتقاد کرد.
محمود سروش با تأکید بر توقف سفر عمره مفرده براساس مصوبه کارگروه کشوری آنفلوآنزا اظهار کرد که وزارت بهداشت دو نفر کارشناس را شامل یک آقا و خانم به همراه این گروه اعزام کرده تا دستورالعمل مراقبت از زائران برای پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری آنفلوآنزای نوع A به درستی اجرا شود.
به گزارش فارس، سروش درباره این که چرا فرمهای خوداظهاری و غربالگری آنفلوآنزا برای مسافران خارجی که از طریق مرزهای هوایی وارد کشور میشوند، اجرا نمیشود، توضیح داد: دستورالعملهای اجرایی به سازمان هواپیمایی و تمام خطوط داخلی و خارجی به خصوص ایرانایر اعلام شده است که مطابق این دستورالعمل باید فرمهای خوداظهاری از طریق مهماندار هواپیما در اختیار مسافران قرار گیرد و بعد از پر شدن جمعآوری شود. سرمهماندار هواپیما نیز موظف است موارد مشکوک به بیماری را براساس فرمها شناسایی کند و به محض رسیدن به مقصد در فرودگاه به پزشک مستقر در فرودگاه معرفی کند.
او همچنین بیان کرد: پزشک فرودگاه نیز در صورت تشخیص از فرد نمونهگیری و آموزشهای لازم را به وی ارائه میکند و حتی در صورت لزوم افراد بیمار به مراکز درمانی ارجاع میشوند اما متأسفانه تاکنون این دستورالعمل به درستی از سوی همه خطوط هوایی اجرا نشده است، به همین علت این هفته جلسهای را با مسئولان سازمان هواپیمایی و شرکت ایرانایر برای هماهنگی بیشتر برگزار میکنیم.
به گفته سروش، در مرزهای زمینی این روند متفاوت است و از طریق بلندگو به مسافران اعلام میشود که در صورت داشتن علائم بیماری خودشان را به مسئولان بهداشتی مستقر در مرز معرفی کنند. در واقع بیشترین مراقبت در مرزهای هوایی انجام میشود زیرا نگرانی بیشتر از ورود این بیماری از کشورهای آلودهای است که همسایه ما نیستند.
نظر شما