همه چیز حکایت از مرگ احتمالی سازمان محیط زیست در کشورمان دارد

الناز محمدی: در نشستی که سازمان حفاظت محیط زیست برای خبرنگاران برگزار کرد، همه چیز حکایت از مرگ احتمالی سازمان محیط زیست در کشورمان دارد و مجلس ترحیمی که خبر برگزاری‌اش را خود فاطمه واعظ جوادی رئیس سازمان محیط زیست در ادامه بررسی عملکرد چهار ساله در دولت نهم، داد.

جوادی که ادغام سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی را به معنای مرگ محیط زیست می‌داند به خبرنگاران گفت: به شدت مخالف این ادغام هستم و طی نامه‌ای تمام دلایل مخالفتم را به دولت اعلام کرده‌ام.
جوادی معتقد است که وقتی در بخش آب بدترین مصرف متعلق به کشاورزی است، چگونه امکان دارد وزارتخانه‌ای تشکیل شود که بهره‌بردار است و آب را به دست جهادکشاورزی بسپاریم؟ در این صورت برای آب نیز باید مجلس ترحیم بگیریم.

جوادی در این نشست از عملکرد سازمان محیط زیست هم گفت و مدیریت تالاب‌ها و دریاچه ارومیه، همچنین ارتقاء شاخص‌های زیست‌محیطی در برنامه چهارم، تصویب پروژ‌ه‌های متعدد که برخی با مخالفت روبه‌رو شده‌اند را ازجمله اقدامات این سازمان برشمرد. او درباره ارزیابی‌های زیست‌محیطی گفت: در ابتدای چهار سال پیش ایران از لحاظ مطالعات ارزیابی رتبه چهارم را در سطح منطقه داشت اما طبق سند چشم‌انداز باید به رتبه یک در منطقه دست یابد که با توجه به اقدامات انجام شده در حال حاضر ایران به لحاظ شاخص‌های زیست محیطی رتبه سه را کسب کرده است. بر اساس انتظارات برنامه پنجم باید در انتهای پنج  سال آتی ایران رتبه دوم را در منطقه کسب کند.

وزیر راه باید از امام رضا(ع) طلب بخشش کند
جوادی برخی از مشکلات زیست محیطی که با توجه به پروژه‌های وزارت راه ایجاد شده را پذیرفت و به برخی مشکلاتش با وزارت نفت اشاره کرد. وی گفت: «علاوه بر وزارت راه مشکلاتی هم با وزارت نفت ایجاد شده و تعویض لوله‌های فرسوده در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است. اما در مورد وزارت راه مسئله به این سادگی‌ها حل نمی‌شود. با ایجاد یک راه ممکن است یک زیستگاه به دو نیمه تقسیم شود و این ممکن است برای گیاهی که در آن محدوده می‌تواند گرده‌افشانی کند مشکل ایجاد کند. من به وزیر راه قبلی نیز گفتم که از امام رضا (ع) طلب بخشش کند.»

جوادی درباره آخرین وضعیت تالاب انزلی توضیح داد و اینکه 10 روز پیش نقشه‌ یک پل روی تالاب انزلی ارائه شد که باید بخشی از آن مورد بازنگری قرار گیرد چرا که در غیر این ‌صورت به محیط زیست تالاب آسیب وارد می‌شود. به گفته جوادی تنها مسئله‌ای که در این زمینه مطرح می‌شود بی‌پولی است.

رئیس سازمان محیط زیست در سخنانش به 9 بیمارستان دولتی در تهران اشاره کرد که تصفیه فاضلاب ندارند و به همین دلیل از دادگاه مهلت قانونی خواسته‌اند تا مشکل پرونده را رفع کنند اما مشکل آنها همواره تأمین اعتبار است.
ایجاد سیستم زباله سوز مرکزی از دیگر نکاتی بود که جوادی به آن اشاره کرد. ایجاد این سیستم با استانداردهای اعلام شده هزینه دارد و جوادی پیشنهاد کرد بخشی از این هزینه را مردم و بخش دیگری را دولت بپردازد.
جوادی معتقد است که درباره پروژه‌های مختلف دولت تا آنجایی که توانسته از محیط زیست دفاع کرده است و درباره سکوت سازمان محیط زیست نسبت به واگذاری تالاب هورالهویزه گفت: مسئله را برای کمیسیون لوایح روشن کردیم و دولت به این نتیجه رسیدکه واگذاری ملکی پایه حقوقی دارد و با توجه به مستندات ارائه شده از سوی سازمان محیط زیست رأی بر اصلاح مصوبه صادر و قسمت شمالی تالاب از محدوده خارج شد، ضمن اینکه به وزارت نفت نیز اجازه داده شد در بخش جنوبی که وسعت آن هزار و 800 هکتار است در دشت آزادگان فعالیت کند.

جوادی درباره بی‌توجهی به محیط زیست گفت: این مسئله را می‌پذیرم اما باید به این مسئله توجه داشته باشیم که بی‌مهری مردم نسبت به محیط زیست بیشتر از مسئولان است؛ فاضلاب‌هایی که از سوی منازل و کارخانجات وارد رودخانه‌ها و دریاها می‌شوند آلودگی‌های زیادی را ایجاد می‌کنند.

کد خبر 14370

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین