مخفف نویسی بلای جان آذربایجان‌غربی

این روزها برخی نهادهای دولتی و خصوصی جایگزینی کلمه «آغ» و «آزغربی» جای استان آذربایجان‌غربی را باب کرده‌اند، کلماتی که هیچ کدام نام استان شمال‌غربی ایران نبوده و زور متولیان برای کوتاه‌تر کردن جمله یا متن بجای کلمات غیر مهم و اضافی، به نام استان رسیده است.

به گزارش خبرآنلاین آذربایجان‌غربی، با نگاهی به مخفف نویسی، این دستور زبان بیشتر در زبان انگلیسی کاربرد دارد و یا برخی نهادهای طولانی تر یا اختصار نویسی در چت و گفت‌وگو شخصی در شبکه‌های مجازی یا محاوره ولی در اصول نگارش و ادبی به هیچ عنوان این نوع نگارش جالب توجه نیست.

در زبان فارسی کلمات اختصار و مخفف برای کلمات بسیار طولانی چون جایگزینی "رجا" بجای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، "سمپاد" بجای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و یا "ناجا" بجای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌شود ولی استفاده در نام منطقه مرسوم نیست حتی اشتباه است بخصوص آنکه این منطقه، یک منطقه محرک اتفاقات قومیتی و درگیری‌های این چنینی باشد.

چند روز قبل در سامانه پست نیز درحالیکه کلماتی بسیار طولانی‌تر در گزینه‌ها وجود داشت، نام دو استان آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی بصورت آذغربی و آذشرقی نوشته شده بود که با پیگیری‌ها تصحیح شد.


بزودی نامه‌ای به رئیس‌جمهور و وزیر ارشاد خواهم نوشت

نماینده ارومیه در مجلس گفت: متاسفانه در برخی گفتارها، جلسات و نوشتارهای رسمی در برخی وزارتخانه‌ها و ادارات اسم دو استان آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی به اختصار اسامی‌ای چون آ.غربی و آ.شرقی یا آذرغربی و آذرشرقی نوشته می‌شود که به نظر می‌رسد بصورت سهوی باشد.

وحید جلال زاده افزود: در اختصار نویسی،آذر مخفف آذربایجان نیست و همانطور که بنا به فرمایش حضرت امام، آذربایجان سر ایران بوده و مهد دلاورمردانی چون ستارخان و باقرخان، شهید باکری و شهید امینی و ... است، رعایت کامل نویسی و نوشتار صحیح مهم است.

وی ادامه داد:  در جلسات که نام دو استان کامل بیان نشده، تذکراتی داده‌ایم و اسم دو استان تصحیح شده و درست بیان شده است.

جلال‌زاده در خصوص توییت خود گفت: این توییت برای ادامه بی‌توجهی‌ها بخصوص اختصارنوشتن نام استان در شرکت پست بود و در این خصوص نامه‌ای نیز به وزیر ارشاد و رئیس‌جمهور محترم برای ابلاغ کامل نوشتن نام دو استان آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی خواهم نوشت تا از این پس از اختصارنویسی نام دو استان خودداری شود زیرا این کار اشتباه است و رویه باید اصلاح شود.

اختصار نوشتن کاملا اشتباه و غیرمرسوم است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رسم‌الخط زبان فارسی و قواعد نوشتار مشخص است و باید رعایت شود

حجت‌الاسلام ناصر خدایاری افزود: اسامی در نوشتار رسمی باید کامل نوشته شود مگر برخی کلمات بلند که می‌توانند مخفف نوشته شوند با این حال در مکاتبات رسمی و اداری نوشتن اختصار کاملا اشتباه و غیرمرسوم است.

وی اضافه کرد: بر موضوع درست و کامل نویسی اسم استان تاکید و موضوع اختصارنویسی اشتباه را بررسی و پیگیری خواهم کرد.

تقسیمات کشوری جای کوتاه‌نویسی نیست

کارشناس زبان و ادبیات فارسی گفت: اصولا باید کلمات بصورت کامل نوشته شود و گرچه مخفف نویسی مرسوم و کلمات اختصار زیادی در اسامی برخی نهادها داریم، ولی حرف و حدیث زیادی در نام استان‌ها وجود دارد و با توجه به اینکه در تقسیمات کشوری نام آذربایجان‌غربی وجود دارد باید این موضوع رعایت شود.

سعید سلیمانپور افزود:  متاسفانه مشاهده شده که در سربرگ برخی ادارات و نهادها هم این موضوع رعایت نمی‌شود و نام استان به اشتباه مخفف و یک کلمه اشتباه نوشته می‌شود.

وی اضافه کرد: نظر من این است که تقسیمات کشوری جای صرفه جویی و کوتاه نویسی نیست و بنظر می‌رسد اختصار نویسی اشتباه نام استان نیز بدون غرض است.

وی خاطرنشان کرد: بهترین راه اینست که استانداری و فرمانداری به عنوان نهادهای متولی برای کامل نوشتن اسم استان ورود کنند.

48

کد خبر 1458896

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار