وقتی ترکیه از سریال‌سازان ما کمک می‌گرفت

مهر نوشت: حسین پاکدل که در هر سه فصل سریال «از سرنوشت» نقش ایفا کرده است، می‌گوید، زمانی ترکیه‌ای‌ها اصلاً بلد نبودند سریال بسازند و حتی از عوامل ما می‌خواستند در تولید مجموعه‌ها کمکشان کنند.

قسمتی از گفتگو با حسین پاکدل را بخوانید.

جناب پاکدل این روزها شنیده می‌شود که قرار است فصل جدید سریال «از سرنوشت» به تولید برسد، سریال‌های معدودی بوده‌اند که توانسته‌اند در چند فصل ساخته شوند و هر بار هم رضایت مخاطب را در برداشته باشند. فکر می‌کنید تلویزیون تا چه اندازه باید از ظرفیت و اعتباری که از یک سریال برای جذب مخاطبانش داشته بهره بگیرد؟

«از سرنوشت» از سریال‌هایی بود که در کنار دیگر سریال‌ها توانست تا حدودی موفق شده و دیده شود و این روزها در پایان پخش قرار دارد. دوستانم گفتند احتمالاً تولید این سریال ادامه دارد و این نشان دهنده استقبال مخاطب از سریال و اراده مدیران تلویزیون است. متاسفانه در رسانه ما خیلی باب نیست که چند فصل از یک سریال ساخته شود.

به محض اینکه سریالی موفق شود معمولاً تلویزیون دچار تردید می‌شود که آن سریال چه نکته‌ای داشته است که مردم دوست داشتند و جذبش شده‌اند. باعث نگرانی مدیران می‌شود که نکند نکته‌ای در سریال بوده است که از دست ما در رفته و مخاطب آن را پسندیده است مثلاً موفقیت سریال پایتخت باعث شد بیشترین آسیب را هم ببیند.

سریال‌های خیلی موفقی هم در دهه‌های پیش داشته‌ایم که برخی یا در فصل‌های جدید ناکام بودند و یا در همان سری اول باقی ماندند.

حدود ۱۰ یا ۲۰ سال پیش سریال‌های پرمخاطبی داشتیم و در عرصه رسانه از موفقیت زیادی برخوردار بودیم در همان زمان ترکیه‌ای‌ها اصلاً بلد نبودند سریال بسازند و حتی از عوامل ما می‌خواستند در تولید مجموعه‌ها کمکشان کنند. اما الان تقریباً ترکیه در عرصه سریال سازی توانسته است بعد از امریکا و انگلیس بایستد و از حیث تجاری سازی و تاثیرگذاری جهانی هم موفق باشد.

گاهی سریال‌های ترکیه به هزار قسمت هم می‌رسد اما ما خیلی هنر کنیم تا ۱۰۰ قسمت یا ۱۲۰ قسمت سریال می‌سازیم. بعد از آن می‌خواهیم حرف و محتوای جدیدمان را در سریال دیگر بیان کنیم. درحالیکه حرف جدید را می‌توان در قالب سریال‌هایی بیان کرد که مردم با آن‌ها خاطره دارند. فکر کنید اگر «محله بهداشت» یا مجموعه «مثل آباد» هنوز ادامه پیدا می‌کرد چقدر می‌توانست مخاطب داشته باشد. سریال «از سرنوشت» هم می‌تواند سال‌ها با قصه‌های جدید و فضاهای جدید ادامه پیدا کند.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1461693

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    15 36
    بابا چی حدود 10 یا 20 سال پیش تقریبا از 4 سال پیش بوده قبل اون ترکیه اصلا سریال نداشت کلا ایرانی ها برایشان می ساختند
    • لیلا IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
      14 12
      بله من کاملا به شما حق میدم . اصلأ خارجیا هیچی بلد نیستن همه را از رو ما تقلید می کنند مثل عصر جدید و خیلی چیزای دیگه
    • FR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
      5 0
      بله ممنونم کاش بقیه هم مثل شما درک و فهم قوی داشتن
  • IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
    18 3
    سریالها و فیلمهای ترکیه اگر مفهوم و معنا داشته باشد حق با شماست
  • شیما TR ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
    10 21
    چطور؟! بیش از اینکه به گذشته کشورها زوم کنیم بهتر است به دور از هرگونه بغض و نیت بدی به این بیندیشیم که چگونه امروز این همسایه مرزی کشور ما توانسته خوش بدرخشد و از تجارب ارزنده عوامل مرتبط نهایت بهره را ببریم. این را هم داخل پرانتز عرض میکنم که امروزه ترکیه بعد از آمریکا دومین کشور تولید کننده فیلم و سریال در دنیاست. با سپاس و احترام به نظرات دوستان و بزرگوارانی.
    • شیما TR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
      14 8
      باید خدمتتون عرض کنم که با کمی سرچ کردن در گوگل حتی با زبان فارسی متوجه میشین که ترکیه دومین کشور تولید کننده محتوی فیلم و سریال بعد از آمریکاست. لذا بهتر است با مطالعه و کنکاش و نه از روی صرفا حب و بغض و احساس نظر داد. البته طبیعیه صرفا احساسات و تعصب بیجا مانع از مطالعه و تحقیق و بررسی در مورد یک موضوع میشه. کمی بیشتر فکر کنیم و قبل از نظر رد یا مثبت دادن مطالعه و بررسی های لازم را انجام داده باشیم بهتراست.مگر نه عقاید پوشالی بدون منطق سست و ناپایدارند.با احترام
    • شیما TR ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
      5 1
      اصلا شما درست میگین ایران اولین کشور سازنده فیلمه در دنیا...تمام سایتها و ژورنال های تخصصی هم دروغ میگن...حق با شماست!!! دیگه نمیخواد خودتونو خسته کنید منفی بدین.
  • IR ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
    12 4
    عجب سریالی درست میکردین شما چرا الکی چیزی میگین فیلم و سریال های زمان طاغوت تبلیغ لات بازی انسان های لات و چاقوکش را تبلیغ می کردن الان هم که سریال های ابکی به درد نخور
  • ناشناس ES ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
    9 14
    فیلم مرد هزار چهره و درد سر والدین کپی خیلی ضعیفی از فیلم چهل سال پیش کمال سونار(شعبان) ما ترکیه‌ای‌هاست همون موقعی که فیلم شما خلاصه میشد به لذت بازی چاقوکشی و عشق های کاباره ای
    • IR ۰۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
      5 1
      حرف حق حوااب نداره حتی اگر خوشمون هم نیاد ، متاسفانه خیلی از دوستان بصرف تعصب مثبت منفی میدن بدون اینکه بخودشون کوچیکترین زحمتی بدن و تحقیقی کنن
  • لیلا IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
    1 8
    اصلأ خیلی بی معنی اند هم خودشون پرواز می کنند هم ماشیناشون یعنی چی همشهم دعوامی کنن حالا ما ایرانیا به فیلم هایی میشازیم‌که باور کردنیان
  • کوروش IR ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
    12 2
    یکی به این استاد بگه ما از همون اولشم ( بنده دهه پنجاهیم ) سریالهای آبکیمون هیچوقت تایمش از چهل دقیقه بالاتر نرفت بهتر بگم بین سی الی چهل و پنج دقیقه حالا تعداد قسمتهاش پیشکشتون ولی سریال ترکیه‌‌ایها از همان اول ام هیچوقت تایمش از دوساعت پائیتر نبوده یعنی هرقسمت تقریبا برابر با چهار قسمت سریالهای نچندان جالب ما . نمیدونم چه داستانیه ما گرفتارش شدیم کم و کاستی و پسرفت خودمونو بشکل غیر عاقلانه ایی میایم ماله بکشیم اونم به چه شکل افتضاح و ناشیانه گرانه ایی .
    • TR ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۳
      2 2
      منم مثل شما نظر دادم. اما متاسفانه بعضی ها از سمت بعضی های دیگه مغزشون شست و شو داده شده و دیگران در واقع به جای این افراد نظر میدهند و راه را برایشان باز می‌کنند تا از روی جهل و نادانی و تعصب بیجا نظر بدن.اگر این تعصبات بیجا نبود الان موقعیت ما متفاوت تر از حالا بود. فقط کمی تفکر...البته مهم نیست این افرادی که منفی میدن فقط باید بهشون لبخند زد و معلومه که سرانه مطالعه و اطلاعات عمومی بعضی ها چقدر پایینه. شاد هم لعضی ها فقط دستمزد میگیرند که برای بعضی ها لایک و مثبت بذارن برای بعضی ها منفی حرف شان را هم واضح نمیزند چون در پشت هر حرفی باید استدلالی باشه که ندارند. ایران بازیگران و کارگردانان و عوامل فیلم قدرتمند و با سوادی داره اما بیشتر اوقات به دلیل نبودن فیلمنامه سناریوی پرمحتوا و قوی کل عوامل به زیر سوال میرن. دوباره تشریف بیارید منفی بدین. لطفا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین