۰ نفر
۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۷:۳۴

به نوشته جام جم:

سامان گلریز همان آشپز ماهر و دقیقی است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن در برنامه «بهونه» شبکه سه غذاهای مختلف ایرانی را آموزش می‌دهد، گلریز اینقدر سریع و ساده آشپزی می‌کند که هرکسی را به این کار علاقه‌مند می‌کند، قسمت‌هایی از گفت‌و‌گوی او را می‌خوانیم.

چرا مردم، بین برنامه‌های مختلف آشپزی تلویزیون، برنامه «بهونه» را بیشتر می‌پسندند؟
برای بیننده تلویزیون جذابیت تصویری یک برنامه، خیلی مهم است. مخاطبان امروز تلویزیون واقعا آشپزی کند و خسته‌کننده را دوست ندارند، آنها دوست دارند همه‌چیز تند سریع و خوش‌رنگ باشد، آشپزی هیجان‌انگیز و سریع و جذاب مخاطب را به این کار علاقه‌مند می‌کند.

یک برنامه کوتاه آشپزی چطور می‌تواند برای آموزش چنین کار سختی تاثیرگذار باشد؟
ما اول سعی کردیم مردم را به آشپزی علاقه‌مند کنیم و در این کار هدف اصلی ایجاد جذابیت در این کار بود. ما سعی کردیم طوری آموزش دهیم که مخاطبان فکر نکنند آشپزی خاص خانم‌های خانه‌دار است، آموزش آشپزی سریع و آسان در این برنامه باعث شد از نوجوان 15 ساله تا مسن‌ترین فرد هم زن و هم مرد به این کار علاقه‌مند شوند و بتوانند عاشقانه این کار را انجام دهند.

این برنامه آشپزی کوتاه‌مدت یک کار تفریحی و لذتبخش است و ما در این برنامه ثابت کردیم که همه قشر مردم ممکن است به آشپزی علاقه‌مند باشند. ما با معرفی آشپزی غذاهای سنتی و بین‌المللی خواستیم بگوییم که نقاط مشترک تمدن و فرهنگ عموم مردم دنیا می‌تواند غذا باشد و با این کار فرهنگ شرق و غرب را به طور مجزا با تکنیک سرعت و دقت در آشپزی معرفی کردیم.

در برنامه «بهونه» امکان ارتباط مخاطبان و طرح سوالاتشان با شما وجود دارد؟
تا به امروز این امکان در برنامه وجود نداشت، چون برنامه‌ها به طور تولیدی ضبط می‌شد، اما در آینده شاید بتوان چنین امکانی را برای مردم فراهم کرد.

چرا برنامه شما به صورت زنده اجرا نمی‌شود؟
تولید این برنامه از ساخت یک سریال سخت‌تر است، خوشحال می‌شوم روزی گزارش پشت صحنه‌ای از مراحل تولید کار ما پخش شود تا مردم تلاش گروه برنامه‌ساز در پشت صحنه را ببینند تا از مشکلات کار و هزینه‌هایی که برای تولید این برنامه صرف می‌شود، مطلع شوند.

خیلی از آشپزهای معروف کشور شاید توانمند باشند، اما قدرت انتقال و آموزش این کار را ندارند، شما چطور توانستید به این سبک از اجرای برنامه برسید؟
خب بخشی از کار، حسی است که نسبت به مردم دارم، و علاقه‌ام به مردم باعث شده همان طور که باید با آنها صادق باشم و فکر می‌کنم این موضوع باعث ایجاد اعتماد متقابل بین مجری و مخاطب می‌شود، آشپزهای بهتر از من خیلی زیادند اما آنها شاید نتوانند این نوع ارتباط را با مخاطب برقرار کنند.

برای برنامه آشپزی جدید در آینده چه طرحی دارید؟
خیلی دوست دارم یک روش دیگری از برنامه آشپزی را بزودی اجرا کنم؛ البته قبل از این‌که شبکه‌های مختلف ماهواره آموزش «آشپزی در سفر» داشته باشند، ما این طرح را داشتیم که به نقاط مختلف دنیا سفر کنیم و با فرهنگ‌ها و غذاهای ملل آشنا شویم و حتی در شهرهای مختلف ایران هم می‌توان سفر کرد و غذاهای محلی آنها را ‌آموزش داد. بزودی طرح «غذا در سفر» به مرحله اجرا خواهد رسید تا مردم به طبخ این نوع غذاها آشنا شوند.

برای متنوع‌تر شدن غذاهایی که‌ آموزش می‌دهید، چطور هر روز یک ایده جدید دارید؟
مطالعه و تحقیق برنامه کاری من شده است، همچنین من آرشیو خوبی از کتاب‌هایی که می‌تواند در کار آشپزی به من کمک کند، دارم و برای به‌روز شدن کارم، ساعت‌ها در روز مطالعه می‌کنم.

اگر قرار باشد غذای ایتالیایی آموزش دهم، کاملا درباره فرهنگ، تمدن و حتی شرایط زندگی مردمان منطقه‌ای که غذا مختص آنجاست، مطالعه می‌کنم تا در حین آموزش آشپزی، درباره فرهنگ‌های آن ملت هم حرفی برای گفتن داشته باشم.

غذای مورد علاقه‌تان چیست؟
من غذاهای دریایی را خیلی می‌پسندم، اما در کل همه غذاها را دوست دارم.

17301

کد خبر 147169

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    8 0
    آقا خدا وکیلی این چه ربطی به صفحه فرهنگی داره آخه؟
  • mahtab IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۴
    0 1
    اگه میشه اموزش های تصویزی از اقای گلریز بگیرید