معرفی شش وزیر از بدنه کابینه آتی حکایت از آن داشت که با ادامه این روند، کابینه دهم از کابینه نهم ضعیفتر خواهد بود و نمیتوان امیدی به ایجاد تحول در کشور داشت. آنچه از سوی رئیسجمهور به عنوان بخشی از کابینه معرفی شد، برخلاف اظهارات و وعدههای قبلی بود که بار دیگر نشانگر انتخاب وزرا در سطح افراد بسیار محدود و نزدیک به رئیسجمهور بود. افراد معرفیشده را در یک کلام میتوان اعضایی در سطح حلقه طرفداران خاص و کاملاً مطیع احمدینژاد نامید که با کابینه فراجناحی و فراگیر که به گفته رئیس دولت قرار بود دامنه اصولگرایی را گسترش دهد، فاصله بسیار داشت.
با این روند نمیتوان به ایجاد تحول ویژهای در برنامهها و امور کشور امید داشت زیرا افرادی با دیدگاههایی به دور از تحولخواهی جایگزین افراد سابق شدند و دور از انتظار است که در انتخاب سایر وزرا نیز چیزی جز همین موارد مشاهده شود. به این ترتیب بیشک نیمی از وزرای پیشنهادی قادر به گرفتن رأی اعتماد از مجلس نخواهند بود. به ویژه آنکه نمایندگان از عدم مشورت دولت با مجلس گلایهمندند و حتی نمایندگان اصولگرا هم در دایره مشاوران احمدینژاد قرار نداشتهاند. با وجود آنکه دولت نهم ضعفهای بسیاری داشت اما با اتخاذ این روش برای انتخاب وزرا این ضعفها در دولت دهم چندین برابر خواهد شد. البته امیدواریم که در انتخاب سایر وزرا به این نکات توجه شود و این پیشبینیها صحیح نباشد.
اگرچه باید به آقای احمدینژاد برای معرفی دو وزیر زن، دستخوش داد اما تنها انتخاب وزیر زن نباید ملاک قرار بگیرد بلکه باید به کارآمدی، توانمندی و قدرت مدیریت این افراد نیز توجه میشد. انتخاب افراد از بین افراطیون و کنار گذاشتن افراد معتدل و نخبه سرانجام خوبی نخواهد داشت. این در حالی است که با معرفی وزرای کارآمدتر، متخصصتر و با صلاحیتتر قطعاً تعامل مثبتی میان مجلس و دولت صورت خواهد گرفت و در غیر این صورت شاهد استیضاح وزرا در ابتدای کار دولت دهم خواهیم بود.
دبیرکل حزب مردمسالاری و نماینده سمنان در مجلس
مصطفی کواکبیان
کد خبر 14856
نظر شما