رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: به نظر میرسد همه افراد حاضر در لیست 250 نفره ارائه شده از سوی رییسجمهور، به آن معنا مفسد اقتصادی نیستند.
رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه افرادی در دولتهای قبلی و فعلی در بحث فساد اقتصادی حضور داشتهاند، صدا و سیما را بیتوجهترین بخش اجتماعی به مقوله نظارت و بازرسی برشمرد و اظهار کرد: بزرگترین پروندههای فساد اقتصادی مربوط به افرادی است که هیچ نسبتی با مسئولان ندارند.
برای مبارزه با فساد باید قدرت را کنترل کنیم
هرجا که قدرت وجود داشته باشد بستر ایجاد فساد نیز فراهم است و اگر بخواهیم با فساد به خوبی مبارزه کنیم باید قدرت را کنترل کنیم. در شرایط کنونی کشور یکی از آفاتی که وجود دارد این است که ابزارهای کنترلی ما در برابر بخشی از قدرت بسیار اندک است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: فساد اصلی در رده میانی قدرت و مدیریت ایجاد میشود و تا زمانی که این سطح را نتوانیم کنترل کنیم، مبارزه با فساد اقتصادی محقق نمیشود. در عینحال نیز تا زمانی که نظام بانکی اصلاح نشود، نمیتوان حرفی از سلامت اقتصادی به میان آوریم.پورمحمدی افزود: شعار، دردی را از ما دوا نمیکند و باید حرف برای گفتن، برنامه برای اجرا و سیستم برای نظارت داشته باشیم تا بتوانیم فساد را کنترل کنیم.
بیتوجهترین بخش اجتماعی به امر نظارت و بازرسی صداوسیماست
وی یادآور شد: رسانه به عنوان مهمترین ابزار برای جلب افکار عمومی در امر مبارزه با فساد بسیار حائز اهمیت است اما متاسفانه باید بگویم بیتوجهترین بخش اجتماعی به امر نظارت و بازرسی صداوسیماست و در عینحال من معتقدم 50 درصد مبارزه در راه فساد اقتصادی از طریق رسانه صورت میگیرد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «طبق تشریفات قضایی تا جرم محرز نشود و حکمی صادر نشود نمیتوان از شخصی نام برد»، اظهار کرد: در دولتهای گذشته افرادی در بحث فساد اقتصادی حضور داشتهاند و در این دولت نیز این موضوع وجود دارد اما باید به این نکته توجه کرد که به آسانی نمیتوان به کسی اتهامی وارد کرد. عزم ما در سازمان بازرسی بر قاطعیت و جدیت است و امیدوارم با این جدیتی که در قوه قضاییه نیز دیده میشود، امر مبارزه با فساد اقتصادی به پیشرفت خوبی در همه سطوح جامعه برسد.
از مفسدان اقتصادی که نامهای آشنا ندارند غافلیم
پورمحمدی گفت: بزرگترین پروندههای فساد اقتصادی مربوط به کسانی است که هیچ نسبتی با مسئولان ندارند. ما متاسفانه فقط به دنبال این هستیم که اسمهای آشنا بشنویم و از یکسری انسانهای زالوصفت که در اقتصاد ما ایجاد فساد کردهاند و نامهای آشنایی هم ندارند، غافل هستیم. بر اساس آنچه سخنگوی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرده، 65 نفر از همین افراد ناآشنا، شش هزار میلیارد تومان بدهی دارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد باید علنی شود و مرزها در مسیر مبارزه با فساد اقتصادی شکسته شود. اگر بتوانیم پروندهها را در سطح افکار عمومی رسیدگی کنیم، موفقتر خواهیم بود و در عینحال جنبه پیشگیرانه نیز خواهد داشت اما باید توجه داشت که پیش از همه این اقدامات باید عرصه اقتصادی را اصلاح کنیم و به سمت کوچکسازی دولت و مردمی کردن اقتصاد پیش برویم.
4545
نظر شما