با ما درمقاله با مرکز شنوایی سنجی قلهک همراه باشید تا شما را با کم شنوایی و علائم آن به طور کامل آشنا کنیم.
کم شنوایی
شاید اولین سوالی که درذهنتان ایجاد شود این باشد که کم شنوایی چیست؟ به زبان خیلی ساده می توان گفت هنگامی که حساسیت شنوایی شما نسبت به صداهایی که به طور طبیعی شنیده می شوند، کاهش پیدا کند. کم شنوایی سن خاصی ندارد وممکن است در هر سنی فرد را درگیر کند و باعث پایین آمدن کیفیت زندگی فرد شود.
علائم کم شنوایی
علائم بسیار زیادی برای کم شنوایی وجود دارد که ما به برخی از آنها اشاره می کنیم.
1. هنگامی که دیگران صحبت می کنند و شما برای شنیدن صدای آنها باید بسیار دقت و تمرکز کنید
2. در یک جای شلوغ مانند رستوران شنیدن گفتگوها دشوار است
3. وقتی در یک جمعی هستید صحبت های آنها را می شنوید ولی تشخیص کلمات برایتان سخت است و نیاز به لب خوانی دارید.
4. صدای تلویزیون را آنقدر زیاد می کنید که صدایش برای دیگران آزاردهنده است
5. دائم از دیگران می خواهید که صحبتشان را تکرار کنند
بسیاری از افراد نسبت به کم شنوایی خود آگاهی ندارند و نمی دانند دچار کم شنوایی شده اند. پس تمام مواردی که احساس می کنید شنیدن برای شما کمی دشوار شده است را جدی بگیرید .اولین گامی که برای تشخیص این مشکل باید بردارید انجام تست شنوایی سنجی توسط شنوایی شناس است.
شایعترین دلایل کم شنوایی
کم شنوایی به دلایلی مانند ویروس، آلرژی، تومور، بیماری منیر و غیره اتفاق بیفتد. ولی شایع ترین آنها شامل:
قرار گرفتن در محیط پر سر وصدا
قرار گرفتن در محیط های پر سر و صدا مانند کنسرت، ورزشگاه ویا افرادی که در محیط های کارشان با ماشین آلات سنگین سر و کار دارند ممکن است موجب کم شنوایی و یا ایجاد وزوز در گوش شود.
مشکلات ژنتیکی و زایمان
برخی از نوزادان در هنگام تولد شنوایی خود را از دست می دهند که به آن افت شنوایی مادرزادی گفته می شود. این افت شنوایی ممکن است به دلیل عفونت های حاملگی مانند توکسوپلاسموز، سرخچه و گاهی هم به دلیل زایمان زودرس اتفاق بیفتد.
عفونت گوش میانی
التهاب گوش میانی و عفونت گوش می تواند باعث کم شنوایی مزمن یا دائمی شود. پس باید خیلی فوری به پزشک مراجعه کنید.
پیری و افزایش سن
یادتان باشد چه دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم با افزایش سن از دست دادن شنوایی به مرور رخ می دهد.
آسیب به سر و گوش
ضربه شدید به سر بسیار خطرناک است به دلیل اینکه تغییر در موقعیت استخوانچه های گوش میانی باعث عدم ارسال صدا به گوش داخلی شود.
درمان کم شنوایی با سمعک
امروزه سمعک یکی از مهمترین راهها برای کمک به شنوایی محسوب می شود. این وسیله کوچک با تقویت صدا باعث بهبود شنوایی می شود. سمعک ها دارای انواع گوناگونی مانند سمعک نامرئی، سمعک داخل کانال، داخل گوشی، سمعک پشت گوشی هستند. به خاطر داشته باشید سمعک ها بسیار پیشرفت کرده اند و دیگر آن ظاهر قدیمی و بزرگ را ندارند و لزومی ندارد نگران ظاهر آنها باشید. برای جواب اینکه بدانید بهترین سمعک مناسب من کدام است؟ باید بگوییم با توجه به میزان کم شنوایی سمعک مورد نظر برای شما تجویز می شود. شما می توانید با مراجعه به مرکز شنوایی قلهک ویا در صورت تمایل به دریافت خدمات در منزل می توانید با این مرکز تماس بگیرید تا با اعزام متخصص به منزل شما و انجام تست ها با بهترین دستگاه ها سمعک مورد نظر برای شما تجویز شود.
۲۱۲۱