۰ نفر
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۰
انتخابات، عرصه تجلی اخلاق سیاسی

انتخابات اساسا یکی از مهم‌ترین عرصه‌های بروز اخلاق سیاسی است. سیاه نمایی‌ها، تهمت‌ها و افتراها، حب و بغض‌ها، دروغ‌پراکنی‌ها، قانون‌گریزی‌ها و سایر مظاهر بداخلاقی در کنار خویشتن‌داری‌ها، تواضع و فروتتی و اخلاص در عمل، ارزش‌ها و فضایل اخلاقی خودنمایی می‌کنند.

در سیاست‌های انتخاباتی ابلاغی از سوی رهبری معظم انقلاب بر ممنوعیت هر گونه تخریب، تهدید، تطمیع، فریب افکار عمومی و تفرقه قومی و مذهبی تاکید گردیده است و آموزه‌های اسلامی ما نیز این گونه موارد را منع کرده است. لکن جاه‌طلبی‌ها، جناح‌گرایی‌های افراطی و ترجیح منافع و مصالح فردی و سلیقه‌ای و فقدان تقوای سیاسی باعث بروز بی‌عدالتی، اهانت‌ ها، تخریب‌ها، تضییع منافع افراد و جامعه و نهایتا از دست رفتن اعتماد عمومی و سرمایه‌های اجتماعی و گسست اجتماعی می‌گردد.

جامعه‌ای که با مشکلات اساسی همچون فقر، فساد و تبعیض و نیز چالش‌های اقتصادی مواجه است، در مواجهه با بداخلاقی‌های سیاسی، در خطر گسست اجتماعی، قومی و منطقه‌ای و التهاب‌های سیاسی قرار می‌گیرد و نگرانی‌هایی را در برهم‌زدن انسجام جامعه به وجود آورده و فقدان تربیت سیاسی، نبود احزاب فراگیر و توانمند و داغ شدن گفت و گوها و مناظرات سیاسی در کوتاه‌مدت و صرفا در آستانه انتخابات از دلایل این گونه بداخلاقی‌های سیاسی است.

تربیت سیاسی بلندمدت و هدفمند می‌تواند شرایط مطلوبی را در برگزاری انتخابات رقم بزند. به طوری که نامزدهای ریاست جمهوری به جای سیاه‌نمایی و تخریب رقیب، به ارائه دیدگاه‌ها و برنامه‌ها و اثبات خود بپردازند و مجریان و ناظران انتخابات به جای مهندسی انتخابات و برخوردهای گزینشی، جناحی و سلیقه‌ای در برگزاری عادلانه و مطلوب انتخابات ایفای مسئولیت نمایند و نیز رای‌دهندگان با آگاهی کامل و به دور از هیاهوها و جنجال‌های سیاسی، انتخابی اصلح داشته باشند.

نماینده اسبق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی

27215

کد خبر 1514327

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین