وزیر علوم از امکان بازگشت دانشجویان انصرافی به دانشگاهها خبر داد و گفت: تمامی دانشجویانی که به دلایل مشکلاتی از ادامه تحصیل انصراف داده اند از سال تحصیلی آینده می توانند در دانشگاهها ادامه تحصیل دهند.
کامران دانشجو در حاشیه اولین نشست نمایندگان وزیر علوم در هیات های تشکل های اسلامی در دانشگاه ها که عصر روز گذشته در محل وزارت علوم برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای دولت دهم بر اساس مصوبات رئیس جمهور و هیات دولت دنبال این هستیم که تسهیل ایجاد کنیم برای دانشجویانی که در داخل یا خارج از کشور می خواهند نقل و انتقال بگیرند و یا احتمالا انصراف از تحصیلات دارند.
وزیر علوم با بیان اینکه دو مرحله از تسهیل سازی برای دانشجویان را انجام داده ایم، گفت: یک مرحله نقل و انتقال دانشجویان داخل بود که نقل و انتقال این دانشجویان را تسهیل کنیم تا در محل سکونت دائم خودشان تحصیل کنند که این امر هم در بودجه و هم در هزینه رعایت می شود و در نهایت دانشجویان و خانواده ها از آن استقبال کردند.
دانشجو افزود: بحث بعدی در مورد انتقال دانشجویان خارج از کشور به داخل بود که بنا شد تمام دانشجویانی که درمقطع کاردانی یا کارشناسی در دانشگاه های معتبر و یا غیر معتبر از نظر مدارک تحصیل می کنند ،می توانند درخواست انتقالی خود را ارائه دهند و پس از سطح بندی می توانند به دانشگاه های داخل منتقل شوند.
وی با بیان اینکه گام سوم در تسهیل سازی برای دانشجویان مختص دانشجویان انصرافی است، گفت: دانشجویانی که بنا به مشکلاتی انصراف داده و نتوانسته اند ادامه تحصیل بدهند امکانات لازم برای ادامه تحصیل آنها فراهم شود. با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش در دانشگاههای کشور نیز افزایش یافته است.
دانشجو در پاسخ به اینکه آیا دانشجویان انصرافی می توانند از سال تحصیلی جدید ادامه تحصیل دهند، اظهار داشت: چند و چون این موضوع را معاونت دانشجویی ارائه خواهد کرد که چه شرایطی دارد .
در اسلامی شدن دانشگاه ها سلیقه ای عمل نمی کنیم
وزیر علوم در پاسخ به خبرنگاری درخصوص اسلامی شدن دانشگاه ها اظهار داشت: همانطور که از ابتدا سیاست هایمان در ارتباط با اسلامی شدن دانشگاه ها اعلام شده است و ما آن را اجرا کنیم که آن هم بر اساس بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و بر اساس سلیقه خود عمل نمی کنیم.
وی افزود: این مصوبات در زمان حیات حضرت امام (ره) بوده است و ما نیز بر همین مصوبات پافشاری می کنیم که باید اجرا شود و می دانیم که اسلامی شدن دانشگاه ها یک بعدی نیست. یک بعد آن محتوا است در آن کار انجام می دهیم با شورای تحول علوم انسانی و جاهایی که به آن مربوط می شود، همکاری نزدیک داریم و سپس اینکه از نظر منابع از حالت ترجمه ای محظ خارج شویم و به بنیادهای اسلامی برگردیم و از نظرات اسلامی استفاده کنیم اما دال بر این نیست که نظریات غربی را در منابع خودمان استفاده نکنیم.
دانشجو خاطرنشان کرد: بحث بعدی در اسلامی شدن دانشگاه ها مناسبات است ما هر کاری که می کنیم یک روح دارد و آن دین است روح کارهای ما در قالب اسلام است.
وی همچنین در خصوص کارنامه فرهنگی دانشجویان گفت: باید یک کارنامه فرهنگی داشته باشیم و بر اساس آن بتوانیم دانشگاه ها را رتبه بندی کنیم، همچنین ما رتبه بندی پژوهشی و آموزشی هم خواهیم داشت.
دانشگاه ها رتبه بندی می شوند
وزیر علوم در ادامه افزود: دانشگاه ها را از نظر فرهنگی، تربیتی و از نظر اجتماعی و سیاسی رتبه بندی می کنیم و شاخص های خود را اعلام می کنیم، چه دانشگاه های دولتی و غیردولتی را رتبه بندی می کنیم و در نهایت این رتبه ها اعلام می شود و بر اساس این رتبه بندی که صورت خواهد گرفت شهریه ها را بر اساس آن اعلام می شود.
رقابت سالم در دانشگاه ها یک اصل است
دانشجو با بیان اینکه رقابت سالم در دانشگاه ها یک اصل است، گفت: رقابت سالم نه تنها در دانشگاه ها بلکه در هر مجموعه ای یک اصل است، امکان دارد یک دانشگاه از نظر فرهنگی رتبه اول را داشته باشد اما از نظر پژوهشی رتبه هفتم باشد در نهایت این دانشگاه باید خود را از نظر پژوهشی باید به سطح بالا برساند ضمن اینکه حق آن در زمینه فرهنگی هم ضایع نشده باشد. بنابراین اول ما یک رتبه بندی مجزا انجام می دهیم و سپس این شاخص ها را در کنار هم قرار می دهیم و به آن ضریب می دهیم و این رتبه بندی به رتبه بندی کل تبدیل می شود.
47/232
نظر شما