هماهنگی ها برای بازگشایی سفارت خانه های کشورهای اروپایی یونان، مجارستان و قبرس در دمشق ادامه دارد.
در همین پیوند، پایگاه لبنانی «النشره» خبر داد که سفارتخانههای یونان و قبرس و مجارستان در دمشق در حال بازگشایی است و فلسطین نیز به تازگی سفیر جدید خود در دمشق را تعیین کرده است.
اتحادیه وکلای سوریه اعلام کرد که قراردادی با کاردار سفارت قبرس در سوریه به منظور اجاره یکی از ساختمانهای این اتحادیه برای راهاندازی سفارت قبرس امضا کرده است.
کشورهای اروپایی به جز جمهوری چک در پی بحران سوریه و یورش تروریست های تکفیری مورد حمایت آمریکا پس از سال ۲۰۱۱ سفارتخانههای خود را در دمشق تعطیل کردند.
درگیری های داخلی سوریه از اعتراضات مسالمت آمیز ۲۴ اسفند ۱۳۸۹ در منطقه درعا در جنوب این کشور کلید خورد اما به مرور به سمت درگیری های مسلحانه و جنگ کشیده شد. افشاگری های بعدی نشان داد که تسلیح گروههای تکفیری تحت حمایت واشنگتن در سوریه، بخشی از راهبرد آمریکا برای مشروعیت زدایی از دولت سوریه و تغییر نظام این کشور بود.
در این مدت نزدیک به ۲۰۰۰ گروه کوچک و بزرگ در سوریه شکل گرفت که اعضای آن از ۸۰ کشور جهان به آنجا آمدند تا به زعم خود حکومت سوریه را سرنگون کنند. بر همین اساس است که سوریها از این جنگ، به عنوان جنگ تمام عیار جهانی علیه کشور خود یاد میکنند.
گروه موسوم به «دیدهبان حقوق بشر» سوریه وابسته به معارضان مورد حمایت کشورهای غربی – عربی امروز ادعا کرد که در طول بیش از ۱۰ سال جنگ در سوریه، حدود ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
سایت خبری روزنامه «الرأی» امروز (سه شنبه) اعلام کرد که بنا به آمار منتشر شده از سوی دیدهبان حقوق بشر سوریه متعلق به معارضان دولت قانونی دمشق، از آغاز درگیریها در این کشور در مارس ۲۰۱۱ تاکنون، ۴۹۴ هزار و ۴۳۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
گروه معارض در ارائه آمار قبلی خود که در ماه مارس گذشته منتشر شده بود، تعداد کشتههای بحران ۱۰ سال در سوریه را ۳۳۸ هزار نفر اعلام کرده بود.
تاکنون آمار و اطلاعات دقیقی از تعداد قربانیان جنگ علیه سوریه در دست نیست، اما برآوردهای سازمان ملل نشان میدهد که ۱۰ سال جنگ آمریکایی - اسرائیلی - تکفیری علیه سوریه، جان بیش از ۴۰۰ هزار نفر را گرفته و سبب زخمی و معلول شدن صدها هزار نفر دیگر از شهروندان این کشور شده است.
جنگ ویرانگر، تخریب خانهها و زیرساختهای سوریه، مردم این کشور را از مقاومت بازنداشته است. طی این مدت، سوریها با گرسنگی، محاصره در اثر حملات گروههای تروریستی و حامیان غربی و منطقهای آنها روبرو شدهاند، اما هرگز تسلیم خواستههای آنها نشدهاند.
دولت قانونی سوریه پس از ۱۰ سال جنگ موفق شده که بیش از ۹۰ درصد خاک این کشور را از وجود گروه های تروریستی مورد حمایت کشورهای غربی - عربی پاکسازی کند و اکنون تروریست های مسلح که از سوی آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه و رژیم صهیونیستی حمایت میشوند، در استان «ادلب» در شمال سوریه جای داده شدهاند.
311311
نظر شما