۷ نفر
۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۸
خجسته‌ای که ما می‌شناسیم!

فرض کنیم رئیس سازمان صدا و سیما با رأی کارکنان این سازمان انتخاب می شد. یعنی بدنه سازمان از پایین ترین سطوح گرفته تا مدیران ارشد، می توانستند رأی بدهند و خودشان رئیس شان را انتخاب کنند. حال فرض کنید نام دکتر حسن خجسته هم در میان نامزدها باشد. در چنین حالتی به جرأت ادعا می کنم که او بالاترین رأی ممکن، و سازمان نیز بالاترین میزان مشارکت را به دست می آورد. یعنی نه تنها پیروزی قاطع از آن او می شد، که حتی حضورش میان نامزدها، تمام کارکنان را پای صندوق رأی می کشاند!

البته کسانی که خجسته را نمی شناسند حق دارند در صحت ادعایم تردید کنند. چون کمتر مدیری را می توان یافت که نزد بدنه کارکنان، این همه محبوب باشد. اما باور کنید در سازمان صدا و سیما اکثریت مطلق اعم از مدیران، کارمندان، تهیه کنندگان، نویسندگان، سردبیران، گویندگان، صداپیشه گان، بازیگران، کارشناسان، عوامل فنی، خدمات و... به دکتر حسن خجسته رأی می دادند. چون او را به راستی و درستی می شناسند. چون خجسته از جنس مدیران فله ای و بی خاصیت نیست که بود و نبودش فرقی برای کسی نداشته باشد. چون تکیه گاه و قدرشناس و فروتن است. چون حوزه ی فرهنگ، الزامات و اولویت ها را می شناسد. چون برای تک تک افراد حتی در نازل ترین جایگاه، شأن قائل است. چون با وجود نسبت سببی نزدیک با عالی ترین مقام بلندپایه کشور، از تمام افراد فرادست و فرودست خود افتاده تر و بی ادعاتر است.


خجسته ای که ما می شناسیم، از دهه شصت یعنی سال های آغاز به کارش به عنوان یک کارمند عادی در رادیو، همان است که بود: ساده و صمیمی و بی ادعا، با کوله باری از دانش و تجربه. گاه تعجب می کنی از این که توانسته این همه سال از عوارض و آفاتی که گریبان گیر بسیاری از مدیران شده است، در امان بماند. آفات و عوارضی از قبیل جدی گرفتن موقعیت ممتاز خود در عالم خلقت! تا برخوردهای رسمی و اتوکشیدگی ناشیانه در رفتار و ادبیات مقدس مآبانه و شبیه به هم که عجیب توی ذوق می زند! اما او  شبیه خودش است. با همان تبسم دلنشین و لهجه شیرین مشهدی. نه دانش تخصصی اش در حوزه ارتباطات، فهم سخنان کاربردی اش را دشوار کرده، نه منصب و مقام توانسته رفاقت ها و برادری ها را از یادش ببرد.

در اتاق خجسته به روی همگان باز است. هر کس در هر سطحی، خود را صمیمی ترین رفیق او می داند. اگر معاون سازمان است، نه خودش این را جدی گرفته، نه دوستان و همکاران در مواجهه با او احساس زیردست بودن کرده اند. شأن او زمانی که پست و مقام نداشت، کمتر از حالا نبود. مقام هم چیزی به آن نیفزوده است. او از معدود مدیرانی است که برای محبوب بودن به عنوان نیازی ندارند. به خاطر همین هاست که دوستش داریم. نه تنها من، بلکه بسیار کسانی که سال هاست عطای مراجعه به مسئولان را به لقایشان بخشیده اند، دیدار او را مغتنم می شمرند. خواص اهل فرهنگ، هنر و ادبیات با هر سطحی از دانش و ذوق، و با هر سلیقه و گرایشی، مشتاقانه به دیدارش می شتابند. هرچه می خواهد دل تنگ شان می گویند، شوخی و گله می کنند، و غالبا هم دست خالی برنمی گردند. چون محال است خجسته بتواند گره از کاری بگشاید و دریغ کند. کاری هم نتواند بکند، از نکته های شیرین و طنزهای رندانه اش برای مخاطب، خاطره ای به یاد ماندنی می سازد.

او بر خلاف بسیاری از تازه به دوران رسیدگان، پلکان ترقی را یک شبه نپیموده است. مثل یک کارمند عادی تلاش کرده و تجربه اندوخته و خدمت کرده و به مناصبی رسیده که برای امثال او بسیار هم کم است. با تمام اینها متأسفانه این روزها اهانت بی سابقه ای به او شد. تهمتی ناروا که رسانه های معاند را چنان سر ذوق آورد که با ناجوانمردی در تیتر خبر،  "برادر همسر رهبر انقلاب" را هدف گرفتند. در حالی که خجسته "خودش" است، نه مدیری که شغلش را مدیون نسبت سببی با عالی ترین مقام کشور باشد. شما عزیزان هم بدانید که در تمام این سالها هرگونه "انتصاب" خجسته در سازمان صدا و سیما هیچ ربطی با "انتساب" او به رهبر انقلاب نداشته است.حتی باید گفت این نسبت سببی نه تنها سبب امتیازی برای خجسته نشد، که مظلومیتش را نیز مضاعف کرده است. کاش بدخواهان اندکی انصاف داشته باشند!

**این یادداشت در کانال اشعار و یادداشت‌های افشین علا منتشر شده است.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1527620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    10 3
    به لحاظ سلوک فردی واخلاقی همه مطالب آقای علای عزیز درست است اما همین آقای خجسته سال 88ودربرابر آشوب وبحران پیش آمده در کل کشور، از تصمیم گیران اصلی سازمان در دوره آقای ضرغامی بود، واقعا اوهم به تندروی سازمان در برخورد با بحران پیش آمده نقش مهم وموثر داشت .یعنی اینطور نبود که حالا بخواهد طرف بینابینی بگیرد، اوهم درنهایت اجازه از جای دیگر می گرفت ومطیع بود.
  • ایرانی IR ۱۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    6 23
    شرم باد بر کسانی که آقای احمدی‌نژاد را معجزه‌ای هزاره‌ی سوم دانستند و چشم بر فساد ایشان بستند. احمدی‌نژاد استخوانی است در گلوی نظام که هر روز با دروغی فتنه‌ی تازه‌ای بر پا می‌کند.
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    22 5
    بله فرضا این گفته های شما را درباره تخصص جناب خجسته درست میگیریم. اما جناب اعلا شما که دیگر پیشینه اصلاح طلبی دارید چرا از بی ادبی و توهین بزرگ(حرامی نامیدن کسانی که پای صندوق رای نرفتند) دفاع میکنید؟! اگر اصلاح طلبمان شمایید که دیگر هیچ....
  • IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    20 3
    و البته خجسته ایی که فعلا ما میشناسیم، با توهین و فحاشی به گلایه های برحق مردمی بود که رای نداند
  • اسلامی IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    15 2
    طرز فکر حاکم بر این نوشته و ادبیاتی که درآن بکار رفته من را یاد آقای مهاجرانی و مرحوم رفسنجانی انداخت . دهه هفتاد زمانی که از فرط ذوق و ذوب در منش و روش مرحوم رفسنجانی درخواست ریاست جمهوری مادام العمری داشت و با همین ادبیات ثابت میکرد که تو مملکت 65میلیونی اون زمان هیچکس به پای آقای رفسنجانی نمیرسه و ...متاسفانه یکی از مشکلات اهالی هنر همین ذوق زدگی و نقطه ذوب پائینشون هست که به راحتی در یک اتاق 3در4 و در خلوت ساعت 2 نیمه شب همه 65 میلیون جمعیت یا تمام کارکنان سازمان عریض و طویل صداوسیما را همفکر و همنظر خود میپندارند . و رای قاطع بدون کوچکترین تورشی صادر میکنند.ودر اثبات ادعای قبلی هم با قلم بسیار زیبا با مراد خودشون تا عرش میروند.و نکات عجیب هم در دفاع از نظرشون مطرح میکنند مثلا" آقای علا متولد سال 1348 به راحتی استناد میکنند که شاهد بوده اند آقای خجسته در دهه شصت بسیار مدیر و مدبر در طراز جهانی بوده اند و اصلا" هم به شعور خواننده کاری ندارند که این سوال برایشان پیش بیاید که یک نوجوان 13 -14 ساله با چه دانش و تجربه ای به این نظر رسیده است.بیاییدبه مردم احترام بگزاریم.
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    25 3
    شما راست هم كه بگيد توي اين فضا كسي باور نمي كنه!!
  • mm IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    29 3
    لازم به داستان سرایی و شعربافی شما جانب افشین اعلا جهت دفاع از خجسته نیست بهتراست آقای خجسته برخلاف حدادعادل که بیش از ۴ماه از ادعایش جهت شکایت علیه اظهارات احمدی نژاد بابت دستبوسی فرح توسط ایشان میگذرد ولی اقدامی نکرده ایشان برای دفاع از خود و اتهام قصد سفر به تل آویو شکایت بکنن تا سیه روی شود هرکه در او غش باشد
  • بنده خدا US ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
    19 0
    آقای علای عزیز اگر درست هم گفته باشید یکطرفه به قاضی رفته اید! چرا؟ چون عمل زشت آقای خجسته را در حرامی نامیدن بنده ای از بنده گان خدا و انسانهای هم نظر ایشان را نه نقد کرده اید و نه تقبیح. من نه آقای خجسته را دیده و نه می شناسم ولی قد و اندازه خود را با نوشتن چنین لفظی نشان داد. مرد باشید!
  • IR ۰۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۱
    15 0
    افشین علا پاچه خواری نکن و خجالت بکش که اینجور در مدح فردی که به ملت توهین علنی کرده قصیده سرایی میکنی،،،تف به مقام و پول چند روزه دنیا که غیرت و شرف را از آدم بگیرد،،،مردم فراموش نخواهند کرد
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۱
    0 0
    ای چاپلوس