طالبان،سلاح خود را به نفع آمریکا و علیه ایران تیز کرده است

بیست سال به بهانه سرکوب گروه های تروریستی و طالبان نه تنها آنها دفع نشدند بلکه سلاح خود را در راستای منافع آمریکا تیز کردند.

زهره نوروزپور: 11سپتامبر2021 قرار است تخلیه کامل نظامیان امریکایی از افغانستان اجرایی شود.20 سال از11 سپتامبر 2001 می گذرد،تاریخی که تا امروز تراژدی خشونت،خون و مرگ را برای خاورمیانه رقم زده است. دستاورد ایالات متحده در این سال های گذشته چیزی جز پرورش تروریست به بهانه دفع تروریست نبوده است. سلاحی که هیلاری کلینتون هم در کتاب خاطراتش و هم در سخنرانی خود پس از حادثه بنغازی در سال 2006 به صراحت به آن اعتراف کرد: داعش را ما به وجود آورده‌ایم! خب حالا چه ارتباطی به طالبان و وضعیت همسایه شرقی ما دارد؟

ریشه طالبان  مشخص نیست،خود افغان ها در روایات تاریخ معاصر کشورشان معتقدند که این گروه از زمان ظاهرشاه اخرین شاه این کشور فعالیت داشته اند اما نه مدل حکومت داری در دهه نود.برخی نیز می گویند در زمان جنگ شوروی مجاهدها برای پول از عربستان و دیگر کشورها راهی افغانستان شدند که بعدها القاعده نیز به رهبری اسامه بن لادن از دل آن بیرون زد. پس از سقوط ظاهرشاه و احیای جمهوریت، طالبان رسما حضور خود را در سال 1994 اعلام کرد، افغان ها در آن زمان گرفتار جنگ شوروی بودند که به حمایت از دولت کمونیستی وارد عمل شده بود. در این جنگ طالبان قدرت بیشتری گرفت و در نهایت نیروهای احمد شاه مسعود(که از دو سو با طالبان و شوروی می جنگیدند) در کابل نتوانستند مانع از پیشروی طالبان شوند و در نهایت دوره تاریک افغان ها در دهه نود از سال 1996 تا 2001 به طول انجامید. پس از حمله امریکا به افغانستان و سقوط طالبان، دولت کرزی سکان این کشور را به دست گرفت اما پس از شش سال یعنی سال 2006 طالبان علیه دولت مرکزی سلاح به دست گرفت و اغاز نا امنی و بی ثباتی در این کشور را کلید زد.

حالا طی این سالها این گروه شورشی در حال تیز کردن سلاح خود در سودای حاکمیت کامل بر همسایه شرقی ما بودند که این روزها رویای آنها در حال وقوع است.

نقش امریکا در قدرت گرفتن طالبان؛چرا ایران باید نگران باشد؟

بالاتر به احیای گروه های ترویستی از سوی آمریکا اشاره شد.قانون حضور هژمون در هر منطقه ای نیاز مبرم به یک انارشی قوی دارد.اگر این این بی نظمی وجود نداشته باشد آمریکایی ها به همراه همپیمان خود(ناتو) توجیهی برای حضور در کشورهای منطقه که غالبا ثروتمند و سرشار از منابع طبیعی است، ندارند. امریکا طی 20 سال گذشته افغانستان را اماده این آنارشی علیه کشورهای غیر متحد خود از جمله ایران کرد. آمریکا با همراهی عربستان و پاکستان در تطمیع اموزشی(وهابیت) سلاح،پول و .... به طالبان ، تا ضعیف کردن و تحقیر دولت مرکزی این کشور این پروژه را به سرانجام رساندند.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می گوید که ما گفتگوهای بین‌الافغانی در تهران را رصد کرده‌ایم و در جریان این مذاکره هستیم.او در ادامه اشاره می کند به نقش کشورهای همجوار افغانستان و می گوید حالا انها هستند که باید مشکلات این کشور را حل کنند!

اشاره سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به همین مساله است که افغانستان امروز سلاح جدیدی علیه ایران است و این پیام را مخابره کرد: حالا بروید درگیر زمین سوخته همسایه شرقی شوید همانطور که درگیر همسایه غربی شدید...!

ایران با دیپلماسی منطقی و پویای خود همانطور که به کمک دیپلماسی میدان در کنفرانس بن توانست ثبات را به افغانستان بازگرداند امروز نیز چاره‌ای جز گفتمان و مذاکره با همسایه خود برای حل این بحران ندارد که قطعا تهران با هوشیاری از هدف واشنگتن این مذاکره را انجام داد.

از سوی دیگر عراق نیز بار دیگر شاهد ظهور مجدد داعش است.از سوی دیگر ترکیه گروه های تروریستی مورد حمایت خود را از سوریه به افغانستان اعزام کرده کما اینکه قبل‌تر اردوغان مدارس ایدئولوژیک را در این کشور راه اندازی کرده بود.وضعیتی که نشان می دهد ایران از هرسو در خطر ورود تروریست به کشور و تجزیه قرار گرفته است.

وضعیت چندپاره افغانستان مشخص نمی کند که آیا طالبان وعده ای که در مذاکره تهران به ایران داده است عملی است یا خیر؟ چراکه مشخص نیست که تروریست هایی که به این کشور اعزام شده اند در لباس طالبان هستند یا در لباس داعش یا جبهةالنصره؟ این در حالی است که حتی نمی توان تشخیص داد خشونتی که این روزها در تصاویر و ویدئوهای طالبان از افغانستان دیده می شود از سوی کدام گروه است؟

طالبان در تهران می گوید کاری به مرزهای ایران نداریم و وعده مذاکره با دولت مرکزی را می دهد.آیا با خشونتی که همسایه شرقی گرفتار آن شده می توان به این وعده ها امیدوار بود؟

دشمن دشمن من دوست من است

شاید پاسخ این سوال در پشت پرده مذاکره دوحه میان طالبان و زلمی خلیل زاد فرستاده آمریکا که در دوره وزارت خارجه پمپئو که سال گذشته برگزار شد، برگردد.آن لحظه ای که خلیل زاد و پمپئو با خوشحالی با رهبر طالبان عکس یادگاری گرفتند. افغان ها باید زهر این لبخند را حس می کردند. مشخص نیست که این گروه با طرف آمریکایی چه زد و بندی داشته اند اما چیزی که پر واضح است طالبان برای امریکا فی الحال یک «دوست» برای دفع دشمن یعنی ایران است.با توجه به پرونده ضدایرانی خلیل زاد در منطقه، سیاست فشارحداکثری ترامپ ایجاب کرد که خلیل زاد یکی از ضدایرانی ترین و ضدافغانستانی ترین فرستاده آمریکایی ها در افغانسان شود، دیپلماتی که در کتاب خاطرات خود با نام فرستاده به صراحت می گوید که چه طور افغان ها را اسیر طالبان می کند و به این گروه شورشی وزن می دهد.

به هرحال سیاست ضدایرانی طالبان نیز  پیش تر  با حمله به به سفارت کشورمان و کشتن چهار دیپلمات ایرانی ثابت شده که همیشه این گروه شورشی در خدمت آمریکا بوده است.از سوی دیگر جنایت شبکه حقانی وابسته به طالبان و پاکستان در مرزهای بلوچستان بر کسی پوشیده نیست. حتی برخی در روایت شهادت احمد شاه مسعود مجاهد افغان معتقدند که طالبان با کمک آمریکا این رهبر مجاهد را به شهادت رساند.با سبقه طالبان حتی کشورمان در خطر تجزییه قومیتی قرار گرفته است.

به وعده های طالبان اعتماد چندانی نمی توان کرد چراکه این گروه هم از لحاظ ایدئولوژیک با کشور شیعی ایران مشکل اساسی دارد و هم اینکه روابط او با ترکیه و قطر اخوانی و عربستان وهابی بسیار بهتر و گرم تر از ایران است و پاکستان نیز که تکلیفش روشن! حال امروز منتقدان می گویند چرا مذاکره در قلب ایران؟آیا پیشنهاد و راهبرد دیگری وجود دارد؟ مردم همسایه شرقی متوقع از این هستند که چرا ایران حضور نظامی در افغانستان ندارد؟ مردم افغان از دولت غنی بپرسند که چرا اجازه فعالیت تیپ فاطمیون که تربیت شده شهید سردار سلیمانی هستند را در مرزهای مشترک نداد؟ بیست سال حضور نظامی امریکا به این معنی نبوده است که حداقل امروز یک ارتش قوی و منسجم در افغانستان تشکیل شود؟و به جای دفاع به مرز دیگر کشورها پناه نبرند؟شهید سردار سلیمانی پس از ظهور تروریست ها در سوریه و عراق تنها طی یک سال بسیج مردمی در منطقه را شکل داد که یکی از این گروه ها همان تیپ فاطمیون افغان هستند که امروز از طرف دولت غنی اجازه مبارزه با طالبان را ندارند!و قسمت جالب اعتراض مردم افغان این است که چرا ایران با اقوام مذاکره کرده است؟ بهتر است مردم افغانستان از دولت غنی بپرسند که چه شد کشور شما به اینجا رسید و اعتراضی به مذاکره طالبان با آمریکا نداشته‌اید؟همان مذاکره ای که امروز خشونت، خون و تضییع حق زنان را برایتان رقم زد!مردم افغانستان بهتر است برای خود مشخص کنند که غنی در زمین طالبان بازی می کند یا زمین مردم؟

نگارنده گزارش معتقد است که طالبان در بیست سال گذشته با همراهی کارشکنی‌های دولت مرکزی، تنها با هدف مقابله با ایران تربیت شد نه سرکوب، این گروه در سالهای گذشته سلاح خود را تیزه کرده و با نیرویی قدرتمندتر وارد عمل شده است. ایا غیر از این است که وضعیت فعلی افغانستان و عراق و مشارکت جدی ترکیه (حنفی و اخوانی) و سکوت عربستان و پاکستان در افغانستان، گواه همین امر است که دشمن دشمن من دوست من است؟ بر همین اساس است که می گوییم طالبان امروز طالبان دیروز نیست که اسرائیل هم در این پروژه نقش بسزایی دارد.دیر نیست که زمین سوخته افغانستان پرچم های دیگری را بر فراز این کشور علم کند و آتش آن امنیت کشورمان را به خطر بی‌اندازد.چراکه هدف همسایه غربی افغانستان است و این سلاحی تازه از سوی آمریکا علیه کشورمان است.

>>> این مطالب را هم بخوانید:
جنگجویان طالبان به مرز ایران رسیدند؛مذاکره‌کنندگان در تهران وعده صلح دادند
خطر تحرکات منطقه‌ای ترکیه برای ایران
خطر امنیتی طالبان برای ایران چقدر است؛راه ورود تروریست‌ها باز می‌شود؟
 

310 310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1534149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 43
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    8 105
    نگاه بسیار تعصبی و در واقع هیچ بود
    • IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      حالا همه چی یه طرف اینکه خبرآنلاین از آمریکا احساس خطر می‌کنه، یه طرف!!!
    • حسین IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      متاسفانه همه چیزروباعینک سیاسی وجناحی می بینیم...
    • IR ۱۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      4 3
      چرا تو رسانه های داخلی از جنایت های طالبان گزارشی تهیه نمیشه!؟ چرا از کتک زدن خانم ها از فتواهایی که علیه زن ها صادر می کنن گزارشی تهیه نمیشه که افکار این گروه برای یه جمعیتی داخل کشور مشخص بشه! و یه چیز دیگه، اینکه یه گروه نظامی رادیکال و متعصبی تو افغانستان قدرت داره، به معنی موجه بودن کارشون نیست که بیاید بگید که طالبان یه واقعیتی در افغانستان هست که باید بپذیرفت! از کی تا حالا ایران به گروه های شبه تروریستی مثل طالبان به خاطر حضور و قدرتشون رسمیت میده؟! خوبه دیگه پس دین و اسلام چی میشه؟! مثلا امام ها و پیامبرها بودن الان تو کشورمون میگفتن که چون طالبان حضور پررنگ داره باید این واقعیت رو قبول کنیم یا علیه این گروه افراطی مبارزه میکردن؟! اگه بحث سر قدرت هست هست پس لطفا لغت اسلامی بودن رو از اسم ایران بردارید. چون دقیقا تو اسلام نیومده که به گروه های افراطی مثل طالبان رسمیت ببخشیم!
    • IR ۱۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      7 4
      تعصبی!!! تنها راه نجات منطقه ظهور مجدد هخامنشیان است اگر ما پارس ها همت کنیم
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    215 5
    دوستان عزیز خوشحال از خروج آمریکا از افغانستان نباید باشند.اتفاقا باید عزا بگیریم.طالبان هر کاری کنیم یک گروه تروریست بالفطره میباشد با ایدئولوژی فرا رادیکالیسم و ماورا تحجر اگر بگوئیم با داعش مشابه نیست دست کمی هم از یکدیگر ندارند.آمریکا خیلی هوشمندانه از افغانستان خارج شد تا هزینه مالی و جانی مهار طالبان در منطقه را بر گرده کشورهای همسایه بیاندازد.تاجیکستان ازبکستان ترکمنستان ایران و حتی چین البته پاکستان که یکی از تامین کنندگان طالبان هست فرق دارد
    • IR ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      2 1
      خدا لعنت کنه آمریکا رو. بیست سال به بهانه ایجاد امنیت، آسایش رو از منطقه برد. حالا رفتنش هم ناامنی میاره. خدا لعنتت کنه که بود و نبودت ناامنیه
    • DE ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      0 0
      داعش و طالبان در تمام خاور میانه پخش شدند فقط سویه شون متفاوت است. در ایران سوریه عربستان و حتی در اسرائیل ما داعش داریم منتها اسمشون یهودی ارتدکس است.
    • DE ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      1 0
      باید یاد بگیریم که مشکلاتمون رو خودمان حل کنیم و منتظر آمریکا و انگلیس و غیره نباشیم. متاسفم که اینو میگم اما من هم سالها منتظر این بودم که آمریکا بیاد بعد فهمیدم که همه ما رو فیلم کردند.
  • ali IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    11 0
    طالبان آمریکائیه !!!! مسئولین محترم در جریان هستید که سرکردگان طالبان در ایران زندگی میکردند ؟ به این نتیجه میرسیم که آمریکا و ایران بسیار بسیار با هم رفیق هستند و ملت رو سرکار گذاشتند
  • US ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    167 8
    مجتبی ذوالنوری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه ۲۰ تیرماه منتشر شد، طالبان را «بخش انکارناپذیری از حقیقت افغانستان» خوانده و تاکید کرده است که نباید آن‌ها را با شبه‌نظامیان اسلام‌گرا و تندرو نظیر القاعده و داعش یکی دانست.
    • IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      1 0
      آقای آمریکایی! شما دیگه این وسط چی میگی؟! خودتون طالبان رو ایجاد کردید تا در برابر شوروی کمکتون کنه. داعش رو هم هیلاری و اوباما ساختن! تو دیگه چی میگی؟ شما الان باید پاسخگو باشید نه مطالبه کننده!
    • IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      1 0
      فقط آمریکا رو عشقه. از ۲۵۰سال پیش تا الان اصلا جنگی رو راه نیانداخته. تروریست ها رو حمایت نکرده. دمش گرررم واقعا جایزه صلح نوبل رو باید هر سال به آمریکا داد.
    • حسین IR ۲۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      1 0
      ایشون چیزی از سیاست نمیدونه
  • یاس IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    91 1
    اسب وحشی بدون زین رام نمیشه!
    • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 2
      آفرین دقیقا مثل امریکا
    • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      حالا اسب وحشی رو بقول شما با زین یکاریش میشه کرد. سگ وحشی رو چکار کنیم؟ :)))
    • DE ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      8 0
      باید به ریشه عقیدشون حمله کنی. ریشه عقیده آنها دخالت دین در سیاست است.
  • NL ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    139 5
    اونائی که الان عاشق طالبان شدن بدونن که خواستگاه و مرجع طالبان وهابیت اونم از نوع عربستانیشه.این جماعت اگه کاملا افغانستان رو در دست بگیرن هیچگاه با حکومت ایران در یک راستا نخواهد بود.اگه حکومت تونست با عربستان کار کنه و کنار بیاد با طالبان هم میتونه.تازه این خیلی خوش بینانه هست که فقط در حد عربستان ببینیم انها رو.با امریکا کنار میان بدون مشکل ولی هیچگاه با ایران کنار نمیان.......
    • حسین IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      10 12
      موضع وزارت خارجه درراس ظریف وسخنگوی محترم طی سال های گذشته ملاک است...ماطالبان راجزیی ازواقعیت افغانستان تلقی کردیم...رفتارمابادیگرگروه هاوطالبان غیرقابل قیاس است...ماچندباردرتهران باآنهاگفت وگوکردیم...الان هم دولت دست نشانده آمریکایی غنی درحال سرنگونی است...بدیهی است ایران برای آنکه مقدمات خروج سریع ترآمریکایی هاازمنطقه رافراهم کندازاین تحولات خیلی هم ناراضی نیست...چندموضوع تروردرمزارشریف و... هست که طالبان تکذیب کرده بود...درضمن مخاطب محترم طالبان افغانستان وپاکستان هم داریم...جنبه مذهبی دارنداماباتوجه به همراهی خودارتش درفتح ولسوالی ها گویا خودمردم یعنی اکثریت آنها چندان ناراضی به حضورطالبان نباشند...روی هم رفته عربستان وپاکستان هم حمایت هایی کرده اند...منتهااین گویا استراتژی خوبی برای بیرون راندن آمریکا ازمنطقه وآرامش افغانستان است...
    • IR ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      حالا چی شده یاد وهابیت افتادی و برای حکومت ایران دل می‌سوزونی؟!
    • IR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      اشتباهت همینه که آمریکا رو از وهابیت و داعش و طالبان جدا می‌بینی
  • IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    35 3
    تنها تحلیل واقعی را تحلیل حضرتعالی میدانم و مطمئنم که آن‌هائی که برای طالب ها پپسی باز میکنند بزودی تاوان این بی خردی و سفاهت سیاسی را خواهند داد
    • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      جالب اینجاست که همینایی که طالبان رو بخشی از افغانستان می‌دونن یه روزی از بشار اسد دیکتاتور! حمایت کردن. ای داد بیداد ولی بعدا مردم سوریه ۹۰درصد به بشار رای دادن و داستان تغییر کرد! دنیا همینه دیگه همیشه اونجوری که ما فکر می‌کنیم نمیشه! البته بیچاره عُشّاق آمریکا که تو این چند سال، هر چه فکر می‌کنن و نظریه پردازی می‌کنن، به خطا رفته! ای داد بی‌داد....
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    34 2
    اگر کمی صیر کنید متوجه خواهید شد که این قماش تروریست ضد بشر به دست دموکراتهای کثیف امریکایی دارند تجهیز و آماده میشوند تا همان کاری که صدام حسین علیه ایران انجام داد را یک بار دیگر تکرار کنند
    • IR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      نیاز به صبر نداره. اینکه ضایعه
    • DE ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
      0 0
      آمریکا از منافع خودش دفاع میکنه وکشورها را میدوشه. ما تو لبنان و سوریه و یمن چکار میکنیم؟ شیر مجانی پخش میکنیم؟
  • IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    13 13
    از بس در تغییرات منطقه برای ایران دردسر ایجاد شده من به هیچ اتفاقی خوش بین نیستم...فقط اینجا ما چون با افغان ها خیلی شباهت داریم انشاله به کمک هم بتونیم شرایط رو به نفع خودمون در بیاریم...دیگه امریکا هم رفته...افغان ها خودشون هستن و وطن خودشون..ما هم همین رو میخوایم..بهشون هم کمک بدیم
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    36 17
    ما ایرانی ها دودمان طالبان و داعش و طرفدارهای آنها را نابود خواهیم کرد
    • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      .... والبته پدرشون رو هم می‌ترکونیم. امریکا رو میگم.
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    71 3
    گروهی که در جمعیت بمب گزاشته و زن و مرد و پیر و جوان و بچه را به خاک و خون میکشد و با وقاحت تمام مسئولیت آن را می پذیرد آیا قابل مذاکره است آیا این ها تروریست نیستند ؟
    • IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      چطور اونایی که با دوتا بمب ده‌ها هزار نفر انسان بیگناه کشتن، قابل مذاکره بودن؟! عجب!!! پس تروریست خوب و بد داریم!
    • IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      0 0
      آمریکا که چند برابر اینا آدم کشتند. خب چرا با اونا رفتید مذاکره کردید و خندید؟!
    • IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      1 0
      یعنی طالبان از آمریکا هم بدتر است
  • CA ۱۶:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    0 0
    تعجب میکنم که بعضی ها نمیفهمند که بنفع عربستان است که تحریمهای ایران ادامه پیدا کند. همین بعضی ها کسانی هستند که بیشتر بر طبل میکوبند و شروط عجیب و قریب و غیر ممکن برای آمریکا میتراشند.
  • نیما IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    0 1
    تحلیلی آبکی و از سر استیصال، سرشار از وارونه نمایی، انگار نویسنده مطلب حمایت های پیدا و پنهان نظام ایران از طالبان را که همچنان هم در جریان است نمی بینند و همچون آسمان ریسمان های گذشته همچنان همه تقصیرات را متوجه غرب میدونند، هنوز چند روزی از اظهار نظرهای گوناگون مسئولین ایران در راستای تطهیر طالبان نگذشته که تئوری سازان، دستگاه های رسانه ای خود را به راه انداخته اند تا سیاست های شکست خورده منطقه ای ایران را توجیه کنند و همه اشتباهات خود را کتمان کنند، همان توجیهات ارسال نیرو به سوریه حالا به سمت افغانستان داره میچرخه با این تفاوت که اینبار ایران علنا و باطنا حامی طالبان بوده و هست، حالا چه چیزی را میخواهند کتمان کنند ، بی شرمی هم حدی دارد. همچنان که آقای شریعتمداری در روزنامه کیهان حمایت تمام قدی از طالبان داشت و اظهار نمود ک طالبان عوض شده و یا توئیت های مسئولین ریز و درست کشور منجمله آقای لیلاز در حمایت از طالبان هنوز جوهرشان خشک نشده، لطفا شرف داشته باشید و صادقانه قلم فرسایی کنید
  • DE ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    1 1
    اینطور که مشخص شده است برعکس آنچه ایرانیان فکر می کردند ، رهبران گروهک تروریستی طالبان سیاستمدار تر و عاقل تر از مسئولین حکومتی ایران هستند ! طالبان نیز مانند مالزی به پستان گاو شیرده امریکایی آویزان شدند و ایران همچنین به شاخ گاو ... !!!
  • DE ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    2 1
    تا دیروز شعار این بود که آمریکا باید منطقه را ترک کنه. خب حالا داره ترک میکنه دیگه. این گوی و این میدان.
  • US ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    2 0
    نگران نباشید. مردم امروز افغانستان دیگه مردم 30 سال پیش نیستند و اینترنت در تمام کشور نفوذ کرده. طالبان هم که سر کار بیاید باید مشکلات اقتصادی مردم را حل کند. امروز دیگر کسی حواله آن دنیا را قبول نمیکند. حتی داعش هم در موصل با چهره ای بسیار متفاوت ظاهر شد هر چند که این چهره هم بسیار کریه بود.
  • IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    0 2
    یک مشت اراجیف برای التیام درد کدخدای شکست خورده.
  • IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    2 0
    اگر طالبان بده ، پس چرا ایران با طالبان مذاکره می کنه ؟؟
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    0 3
    امریکا براچی افغانستان راداره ترک میکند طالبان راتقویت کرده ومیکند ،برعلیحه ایران صبرکنید تاطالبان برتخت بشیند ناامنیه مرزها راخاهید دید البطه ما تارومارشون خاهیم کرد
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۲
    1 0
    تودنیاخیلیاهستندبه اسم اسلام ودین دارن جنایت میکنندطالبان هم یکی ازاون هاست ۰۰۰۰