رییس ستاد انتخابات کشور از آغاز به کار هیات های اجرایی در تاریخ سوم دی ماه خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، سید صولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور صبح سه شنبه در گردهمایی معاونین و مدیران سیاسی استانداری‌ های سراسر کشور با اشاره به مقوله رایانه‌ای کردن انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: دقت در انتخابات را فدای سرعت نخواهیم کرد.

گزیده سخنان وی به این قرار است:

  • قانون اصولاً راه را برای تخلف در انتخابات بسته است زیرا نظام انتخابات مبتنی بر نظارت و مشارکت جمعی مردم و همچنین قوانین الهی است.
  • دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد یا معادل آن از شروط کاندیداتوری انتخابات مجلس است. برای بحث معادل مدرک فوق لیسانس مباحثی مطرح شد که این مباحث بسیاری از ابهامات را برطرف کرد. البته برخی ابهامات کماکان به قوت خود باقی است که بایستی در خصوص آن تفسیر مجلس شورای اسلامی را داشته باشیم.ما هنوز نمی‌دانیم آیا کسانی که در میانه دوره به نمایندگی مجلس رسیده‌اند یا هنوز وقتی دوره نمایندگی این مجلس به پایان نرسیده مشمول قانون انتخابات جدید می‌شوند یا خیر.
  • نباید به خاطر ورود زودهنگام به مقوله انتخابات فضای کار و خدمت تبدیل به فضای تبلیغاتی در کشور شود. بنا بر شرایط هر استان بودجه لازم برای برگزاری انتخابات به زودی ابلاغ می‌شود ولی باید رویکرد صرفه جویی همچنان در دستور کار باشد.
  • به هر میزانی که بتوانیم زیرساخت های لازم برای رایانه​ای شدن انتخابات را مهیا کنیم انتخابات پیش رو رایانه‌ای انجام خواهد شد. ولی تاکید ما این است که نمی‌خواهیم دقت در انتخابات را فدای سرعت در کار کنیم.

راهـبـردهـای پـنـجـگـانـه انـتـخـابـاتـی اصـلاح‌طـلـبـان

مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس، شرکت در انتخابات پیش‌رو را وظیفه همه جریانات و گروه‌های سیاسی از جمله اصلاح‌طلبان عنوان کرد و در عین حال به ایسنا خبر داد که جریان اصلاحات هم‌اکنون در حال بررسی پنج مرحله‌ برای تعیین نحوه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نهم است.

گزیده سخنان وی به این قرار است:

  • حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس آینده منوط به اطمینان آنها نسبت به نحوه‌ برگزاری و نظارت بر انتخابات است.
  • در مرحله اول اصلاح‌طلبان یا به صورت فعال و با یک لیست سراسری در انتخابات حضور پیدا می‌کنند و یا این‌که لیستی ارایه نکرده و سکوت خواهند کرد که البته این به معنای تحریم انتخابات نیست.
  • اگر بنا باشد بر اساس لیستی در صحنه انتخابات حضور یابیم، آیا این حضور صرفا باید در قالب شورای هماهنگی جبهه‌ی اصلاحات باشد و یا با کمک این شورا، یک ستاد جدیدی شکل بگیرد تا سایر احزاب اصلاح‌طلب که عضو شورا نیستند بتوانند در آن حضور پیدا کنند.
  • سومین راهبرد و استراتژی اصلاح‌طلبان برای حضور درانتخابات بررسی این موضوع است که آیا اساسا راهی برای ائتلاف با اصولگرایان منتقد دولت وجود دارد یا خیر. این هم یک بحث مفصلی است که البته بحث‌های مقدماتی و گفت‌وگوهایی را در این زمینه داشته‌ایم، هرچند که تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.
  • در مرحله چهارم بررسی می‌کنیم که در هر حوزه انتخابیه، در صورت اضافه شدن 20 نفر حدود 310 کرسی نیازمند معرفی کاندیداست؛ لذا باید بررسی کنیم که کدام بخش‌ها می‌توانند از سوی اصلاح‌طلبان، دارای نیروهای فعال باشد.
  • بررسی ستاد دائمی اصلاح‌طلبان برای انتخابات پنجمین استراتژی است. در این مرحله، بررسی می‌کنیم که آیا این ستاد فعال و جبهه‌ دائمی برای انتخابات ریاست جمهوری هم می‌تواند فعال باشد و یا این‌که تنها پتانسیل حضور در انتخابات مجلس نهم را دارد.
  • هرچند ائتلاف بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان شکل نخواهد گرفت، اما همکاری انتخاباتی بین اصلاح‌طلبان معتدل و اصولگرایان منتقد بعید نیست

/2929

کد خبر 155725

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین