انتقاد از زرق و برق و تشریفات حرم امام در مراسم هفته کتاب/ خمینی خودش از خودش بگوید کافی است

روزنامه ایران نوشت:چند سالی است که طلیعه مراسم هفته کتاب، حضور در حرم امام و مزار شهداست، به امیدی که این «حسن مطلع» سالانه، به کتاب و کتابخوانی برکت بدهد.

 اما بنای حرم امام و ترتیبات و تشریفات حضور در مرقد مطهرش برای تجدید پیمان با آرمان‌هایش، همیشه دست‌انداز رسیدن به حال خوب زیارتش بوده است! عقلم توان حل تناقض بین آرمان‌های امام با این ظواهر و زوائد را ندارد!
قلباً به این حرف مرحوم آیت‌الله حاج آقا مرتضی‌ تهرانی معتقدم که می‌فرمود: بعد از معصوم(س) شخصیتی به عظمت امام زیر گنبد کبود آسمان نیامده. ولی به نظرم برخی عبارت‌ها و خطاب‌ها مختص معصوم است بنا بر کلام خود امام عزیزمان!
از آرمان‌های امام که می‌گوییم ده‌ها عبارت پشت سر هم ردیف می‌شوند که ساده زیست و بی‌تکلف بود و انقلابش انقلاب مستضعفان؛ فقیه و عارف و زاهد بود؛ عدالت‌طلب بود و هوادار مظلومان. ولی افسوس که در تشرف به‌مزار مطهرش انگار خبری از این حرف‌ها نیست. من با بنا مشکلی ندارم و با عظمت و جلالش هم! با روح حاکم بر بنا مسأله دارم که خمینی روح خدا را در هیچ جایش نمی‌بینی! حالا ترتیبات تجدید بیعت را که نگو… روح آدم دردمند می‌شود از این همه ضد روح‌الله بودن! عناصر صحنه را اگر حذف کنی، با این ترتیبات، آن حرم مقدس با محل دفن دیگر رهبران بزرگ دنیا چه فرقی دارد؟
 در روز برگزاری مراسم هفته کتاب، تیر خلاص این بی‌مبالاتی‌ها به ذهنم شلیک شد: فردی، به دستور مدیر حرم، تک تک افراد ردیف اول و دوم را چک ‌کرد و گفت: دکمه کت‌ها را ببندید! من اما کت نداشتم و کاپشن بر تن مثل همیشه حال لباس پوشیدن خودم را داشتم در یک روز بارانی. تذکر بعدی و بعدی و بعدی مرا پرتاب کرد به عقب صفوفی که دیگران مرا در اولش جای داده بودند. اصلاً مزار خمینی بزرگ همان گوشه‌های بهشت زهراست که فرزندانش در آن خفته‌اند، نه در این بنایی که گیر دکمه و زیپ لباس هستند برای تجدید بیعت با آرمان‌های‌ عزیزش! روح خدا، عرقچین بر سر و شمد بر دوش و فارغ از همه‌ به‌ظاهر قواعد دیپلماسی و سیاست زیست و دنیا را متحول کرد وحالا با دکمه بسته‌ کت باید با آرمان‌هایش تجدید بیعت کرد؟! دوست ندارم فرزندانم امام‌شان را از رهگذر این قواعد بشناسند. خمینی خودش از خودش بگوید کافی است. لطفاً مزاحم معرفی‌اش نشوید؛ باقی پیشکش!
23302
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1575367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    1 0
    ما ایرانیها یا عموما شیعه یا از اون ور دیوار میفتیم یا از این ور دیوار. اگر میانه روی را ارج مینهادیم مانند آنچه دین اسلام میگوید اینهمه مشکل نداشتیم. مرقد امام هم اگر نه اینچنین با شکوه و نه مخروبه بود یعنی یک مقبره زیبا و در خور شان ایشان اما دور از هر گونه تجمل شاید جایگاه بهتری بود. خود او هم از تجمل بیزار بود اما او را در تجمل اسیر و ذهن پرسشگر مردم و جوانان را به وادی ابهان تجمل گریزی یا تجمل خواهی رهبران انقلاب منحرف کرده ایم. در مملکتی که زنده ها در فقر و بدبختی هستند نباید مرقد رهبر از دنیا رفته تجملی باشد همانطور که در زندگیش نبود.باید به تفکر او احترام گذاشت در زمانی که دستش و زبانش برای اعتراض از این دنیا کوتاه است. بایدتا دیر نشده این مورد اصلاح شود
  • مهدی IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    1 0
    من یه دهه شصتی ام - واقعا مقالتون جالب و عالی بود - ای کاش عناصر هم این مقاله رو بخونن و بفهمن که زرق و برق ها نه تنها باعث جلب جوانان و امید به آینده انها نمیشه بلکه بطور کامل با شعایر انقلاب و ساده زیستی و مستضعف به دور است و باعث شکاف نسلها با انقلاب و امام میشود- تاسف آوره
  • IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    4 1
    احسنت
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    0 0
    آفرین کاملا درست است مردم این زرق و برق ها را دوست ندارن. روح الله خمینی ساده زیست بود چرا برای مزارش هر ساله میلیون ها تومان هزینه میشود؟ متاسفانه این هزینه کردن هیچ وقت تمام نمیشود. 32 ساله برای مزار روح الله خمینی بودجه اختصاص میدهند ...... بسه دیگه ....