هشدار سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره علایم مشابه سرماخوردگی و اُمیکرون/ هیچ گروه سنی از امیکرون مصون نیست

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: همه گروه‌های سنی مبتلا به «اومیکرون» می‌شوند اما بسیاری از افراد با عادی‌انگاری بر این باور هستند که این سویه خطری ایجاد نمی‌کند، در حالی که آمار مرگ‌ومیر از این سویه در استان‌های تبریز، شهرکرد و یزد گزارش شده است.

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، پژمان عقدک با بیان اینکه درصد کل پوشش واکسیناسیون نوبت اول در اصفهان ۸۴.۶۵ درصد و نوبت دوم ۷۳.۴۵ بوده است، اظهار کرد: مجموع درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول گروه نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال ۸۱.۶۳ درصد و مجموع آمار واکسیناسیون نوبت دوم این گروه سنی ۶۷.۱۳ درصد اعلام شده است.

وی ادامه داد: مطابق آمارهای ارائه شده درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول ایرانی گروه نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال ۸۵.۷۱ و تزریق واکسن ایرانی نوبت دوم این گروه سنی ۷۱.۲۲ درصد بوده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه درمجموع ۱۸.۸۶ درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان اصفهان دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند، گفت: درصد پوشش واکسیناسیون نوبت سوم ایرانی این گروه سنی نیز ۱۹.۹۵ درصد اعلام شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان اصفهان همه واکسن‌های کووید ۱۹ به غیر از «آسترازنکا» و «پاستوکووک پلاس» موجود است، گفت:  واکسن «آسترازنکا» در حال توزیع به استان‌ها است و به زودی در اختیار مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان قرار می‌گیرد.

عقدک تاکید کرد: شهروندان برای تزریق دوز سوم واکسن اگر دوزهای اول و دوم را واکسن «آسترازنکا» تزریق کردند می‌توانند دوز سوم را نیز واکسن‌ها «آسترازنکا» و «پاستوکووک پلاس» بعد از چهار ماه  تزریق کنند.

وی تصریح کرد: شهروندانی که واکسن‌های دیگر مانند «سینوفارم» و «برکت» را برای دوزهای اول و دوم تزریق کردند، بهتر است همان نوع واکسن را برای دوز سوم تزریق کند و اگر به هر دلیلی تمایل داشته باشند که دوز سوم واکسن را «آسترازنکا» یا «پاستوکووک» تزریق کنند، منعی وجود ندارد و می‌توانند این نوع واکسن‌ها را برای دوز سوم دریافت کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اگر فردی دچار سرماخوردگی شود چنان‌چه نوبت تزریق واکسن او رسیده باشد، باید بعد از بهبودی کامل و گذشت یک ماه دیگر برای تزریق مراجعه کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در دنیا ثابت شده است برای مقابله با سویه «اومیکرون» اگر افراد دو دوز واکسن کرونا را هم زده باشند حداکثر ۲۵ تا ۳۰ درصد در برابر این سویه ایمنی دارند؛ در صورتی که اگر دوز سوم واکسن کووید را تزریق کنند بین ۷۵ تا ۸۰ درصد ایمنی در مقابل این سویه را خواهند داشت.

عقدک با بیان اینکه همه گروه‌های سنی مبتلا به «امیکرون» می‌شوند، گفت: بسیاری از افراد با عادی‌انگاری بر این باور هستند که این سویه خطری ایجاد نمی‌کند و این در حالی است که آمار مرگ‌ومیر از این سویه در استان‌های تبریز، شهرکرد و یزد گزارش شده است.

وی اضافه کرد: ۸۵ درصد از مبتلایان به سویه «اومیکرون» از افرادی بودند که واکسن کووید ۱۹ را تزریق نکرده بودند یا دوزهای کمتری را دریافت کرده بودند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: علامت‌های ابتلا به سویه «اومیکرون» مانند سرماخوردگی است و اگر فردی مبتلا به سرماخوردگی می‌شود بهتر است پنج روز در قرنطینه باشد و از تماس با سالمندان و بیماران خاص و سرطانی پرهیز کند تا موجب انتقال ویروس به بقیه افراد نشود و اگر کارمند ادارات باشد و علامت‌های سرماخوردگی بیشتر از سه روز را داشته باشد، روز چهارم یا پنجم باید برای گرفتن تست کرونا مراجعه کند.

48

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1593548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =