وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در نشست خود در آستانه، پایتخت قزاقستان نام این سازمان را به "سازمان همکاری اسلامی" تغییر دادند.
نور سلطان نظربایف، رئیس جمهوری قزاقستان در سخنرانی خود در نشست وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی از نقش کشورهای عضو این سازمان تقدیر کرد و اعلام کرد: ما نیازمند نقش گسترده این سازمان در خصوص حل مشکلات کشورهای اسلامی هستیم.
رئیس جمهوری قزاقستان بر تحکیم نظام سرمایهگذاری اسلامی و بر پیشنهاد افزایش نمایندگی سازمان همکاری اسلامی در گروه بیست به منظور دفاع از مسائل حیاتی این سازمان در سطح جهانی تاکید کرد.
از سوی دیگر، اکمل الدین احسان اوغلو، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی در پیامی صریح و جدی به جهان خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مرزهای سال 1967 به پایتختی بیتالمقدس شد.
احسان اوغلو تاکید کرد: از وظایف جهان اسلام این است که از تصمیم فلسطینیها برای رفتن به سازمان ملل جهت اعلام مواضعشان حمایت کنند.
وی همچنین از تغییرات دموکراتیک در کشورهای مصر و تونس استقبال کرد و گفت: این تغییرات نتیجه انقلابهای مردم بود.
وی همچنین به نقش سازمان همکاری اسلامی در حل بحران لیبی که آخرین مورد آن اعزام هیات سیاسی به لیبی بود، اشاره کرد و افزود: ما از خواستههای قانونی ملت لیبی حمایت میکنیم.
دبیر کل سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد: این سازمان شدیدا نگران اوضاع سوریه است و خواستار آغاز مذاکرات ملی و اجرای سریع اصلاحات شده است.
وی همچنین به اوضاع یمن اشاره کرد و از تمامی گروههای یمنی خواست خویشتندار باشند.
احسان اوغلو در حمایت این سازمان از انجام مذاکرات فراگیر در بحرین تا زمان دستیابی به اجماع ملی تاکید کرد و گفت: از تمامی گروههای بحرینی میخواهیم در این مذاکرات شرکت کنند.
وی نسبت به چالشهای فرا روی سودان به ویژه پیامدهای نتایج همهپرسی که در سال جاری میلادی انجام شد، هشدار داد و از طرفهای مذاکره خواست به توافقنامه صلح فراگیر پایبند باشند.
احسان اوغلو همچنین تصریح کرد: اقدامات تروریستی اسرائیل تهدیدی خطرناک علیه مقدسات و منافع جهان اسلام است، به ویژه عملیات یهودی سازی قدس و مصادره منازل و اموال فلسطینیها، لذا از سازمان ملل میخواهیم در این خصوص تصمیم جدی اتخاذ کند.
از سوی دیگر، ناظر سازمان همکاری اسلامی در گزارش سالیانه خود در خصوص اسلامهراسی نسبت به افزایش دشمنی با مسلمانان در غرب هشدار داد.
در این گزارش به نگرانی در خصوص هراس از اسلام اشاره شده و آمده است که این مساله خطری واقعی و علنی علیه صلح و امنیت جهانی است.
در چهارمین گزارش این سازمان نسبت به ادامه تبلیغات سیاسی شدید علیه مسلمانان در برخی مناطق در کشورهای غربی هشدار داده شده است.26149
نظر شما