هجوم دلار به بازار ارز/ دو سیگنال مذاکرات وین به قیمت دلار

اقتصادنیوز نوشت: معامله‌گران ارزی به شدت درحال محاسبه توان ارزی دولت هستند تا ببینند در صورت توافق، فضای مانور در کاهش قیمت دلار چقدر خواهد بود.

بازار ارز دو نشانه را به منزله نهایی شدن توافق یا احیای برجام ۲ می‌دانند: سفر وزرای خارجه کشورهای مذاکره‌کننده به وین و مبادله زندانیان سیاسی بین ایران و آمریکا.

هجوم دلار ناکام ماند

هجوم دلار برای فتح کانال ۲۶ ناکام ماند. در بازار ارز روز چهارشنبه معامله‌گران ابتدا از هرات به مرز ۲۶ هزار تومان حمله کردند اما قیمت دلار در این نقطه با مقاومت روبرو شد.

در بازار تهران نیز دلار به سقف۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان برخورد کرد و در پایان نیز قیمت بسته شده دلار هرات و تهران کمتر از روز سه‌شنبه بود. اما اتفاق روز جاری معامله‌گران را در خصوص روند آتی قیمت دلار، دو دل نکرد.

رنج بودن دلار نشانه چیست؟

از نظر بسیاری از آن‌ها رنج بودن دلار در بازار نشانه‌ای از تلاش قیمت برای تست سطوح بالاتر بود. با این حال تکنیکالیست‌های بازار تصور می‌کنند تا قیمت دلار هرات از محدوده ۲۶ هزار و ۱۰۰ تومان خارج نشود، نمی‌شود گفت از فاز نزولی دور شده است. معامله‌گران در عین حال با رصد نشانه‌های سیاسی، نیم‌نگاهی به عقب‌نشینی قیمت دلار دارند. بازار ارز دو نشانه را به منزله نهایی شدن توافق یا احیای برجام ۲ می‌دانند.

توافق وین قطعی می شود اگر...

سفر وزرای خارجه کشورهای مذاکره‌کننده به وین و مبادله زندانیان سیاسی بین ایران و آمریکا. از منظر معامله‌گران هر کدام از این اتفاق‌ها رخ بدهد، به منزله قطعی شدن توافق است. یکی از دلایلی که دیروز بازار پشت مرز مقاومت ماند و جریان افزایش شکست خورد به همین نشانه‌ها برمی‌گشت.  

معامله گران ارزی عقب نشینی کردند

پولیتیکو یک نشریه معتبر آمریکایی است که از سفر وزرای خارجه کشورهای مذاکره‌کننده به وین خبر داده و همین خبر موجب شد برخی معامله‌گران در مرز مقاومت از بازار کنار بکشند. پیش‌بینی این است که امروز دوباره بازار روند صعودی را تست بزند، در عین حال اگر اخبار مثبت از مذاکرات به گوش برسد، دلار تهران پتانسیل عقب‌نشینی تا ابتدای مرز ۲۶ را دارد.

توان ارزی دولت چقدر است؟

یکی از نکاتی که در بازار درمورد آن صحبت می‌شد عملکرد دولت رئیسی در تخصیص ارز ترجیحی یا همان دلار ۴۲۰۰ تومان بود. بانک مرکزی اعلام کرده در ۱۰ ماه گذشته ۱۳.۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی با قیمت ۴۲۰۰ تخصیص پیدا کرده و با توجه به اینکه ۸ میلیارد دلار از این رقم در دوره روحانی بوده، پس ۵.۴ مابقی در دوره ابراهیم رییسی عرضه شده است. در واقع در چهار ماه دوره رییسی هر ماه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز با قیمت ۴۲۰۰ به کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرده است. باتوجه به اینکه سال آینده نیز قرار است ۹ میلیارد دلار در نظر گرفته شود، معامله‌گران ارزی به شدت درحال محاسبه توان ارزی دولت هستند تا ببینند در صورت توافق، فضای مانور در کاهش قیمت دلار چقدر خواهد بود.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1606206

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    58 5
    خاک عالم بر سر اون کسی که دلار بخرد برای سودش!!!! خدا نابود هر کسانیکه باعث بشوند دلار سریع پایین نیاد مردم چرا غیرتمونو و عزت مونو زیر سوال میبریم انداره مردم ترکیه نیستید؟؟؟؟!!! باید مردم غیرت داشته باشند باید اینده کشور و مردم برای اونها مهم باشه اگر غیرت و تعصب بود یه کاری میکردند دلار تبدیل به کاغذ پاره میشد خدا هر ایرانی که باعث بشه دلار پایین نیاد ذلیل کن
    • مرصاد IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
      27 2
      عزیز دل من طمع خیلی چیز بدیه طمع باعث میشه آدم شرف خودشو بفروشه و پول مردمش رو بی‌ارزش کنه
    • سعید IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۶
      14 2
      متاسفانه نصف ملت ایران شدن دلال و با باعث بدبختی بقیه مردم شدن
  • علی IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    66 3
    دلار دست مسئولین کشوراست نه دست امریکا اینو دیگه فهمیدم
    • IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
      24 4
      پدرمون رو در آوردن انقدر با مذاکرات وین همه رو سر کار گذاشتن و گمراه کردن احسنت بر شما که با هوش و زکاوتتان تشخیص دادی.
  • علیرضا IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    34 4
    دلار رو عمدا نمیخان بیارن پایین
  • محسن IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    37 1
    دلار از سال 96 که چهار هزار تومن بود تا الان هفت برابر شده سودش به جیب دلالها و تاجرها رفته و ضررو خسارتش رو هم ما کارگرها و کارمندها تحمل کردیم هیچ آسیب و زیانی به دولتها نمیرسه ماهستیم که برنج ایرانی رو در دولت احمدی نژاد کیلویی هزارتومان میخریدیم والان باید کیلویی هفتاد هزار تومن یعنی هفتاد برابر گرانتر بخریم ولی حقوق ما ده برابر هم نسبت به اون موقع افزایش پیدانکرده این قراردادهای سیاسی دودش فقط توی چشم ما مردم کارگرو کارمندو قشر ضعیف میره و حالش رو هم پولدارها میبرن که هرروز دارایی و ماشین و ویلا و خونه و زمینشون گرونترمیشه
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    33 3
    قیمت دست دولت هست ب زودی میفهمیم واقعا دشمن ملت هستن یا دوست ملت
  • IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    17 6
    الان دولت بابد دلار راجمع اوری کنه و بعد گرون بفروشه علی برکت
    • سعید IR ۰۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۶
      3 7
      مطمئنا تو از اون دسته آدم‌هایی هستی که دلار داری و دوست نداری قیمت پایین بیاد
  • IR ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    15 3
    قیمت واقعی دلار 15000 تومان
  • حسین IR ۱۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    24 1
    چقدرآدم باید بدبخت باشه که فکرکنه مردم عادی در تعیین قیمت دلار دخیل هستند،یک زره بزرگ فکر کنی همه چیز را متوجه می‌شوی.
  • رضا IR ۲۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    3 4
    اقایا ن برجام به خط پایان نزدیک است البته این به ان معنی نیست که خط پایان توافق باشد خط پایان تا قبل از ۸ مارس است اگر تا این تاریخ ایران کوتاه نیاید امریکا وانگلیس از مذاکرات خارج میشوند چون ۸ مارس جلسه شورای حکام است که قصد شکایت دارند دوران کاهشی های بازار کمتر از یک هفته دیگه به پایان میرسد و...
  • نادر IR ۲۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    4 1
    همه فقط به فکر خودشون هستند انهای که پول باسود بانک گذاشته اند خدا خدا میکنند دلار بیاد پایین انهایی که دلار دارند دعا میکنند بره بالا انهایی که پول ندارند معمولا تسلیمند و دم نمیزنند و دنبال بالا رفتن یارانه گرفتن سهام عدالت وسود سهامند و معمولا کمی بورس را دنبال میکنند
  • IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    5 1
    هر جا مشکلی پیش میاد اولین آثارش تو کشور ما ایرانه
  • IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۵
    20 2
    بانک مرکزی نمیزاره دلار بیاد پایین..وقتی دولتها خودشون دلال باشن هیچی تغییر نمیکنه دلار اگه برگشت به ۴۰۰۰تومان مشخص میشه تأثیر تحریم بوده اما اگه دنبال ثابت موندن تو کانال ۲۵هزارتومان باشیم مشخص میشه دولت برای جبران کسری از حربه دلار استفاده می‌کنند و از جیب ملت بدبخت هزینه میکنم/البته دومی قطعیه