ماتئو داس ستون نویس آمریکایی در یادداشتی برای ریل کلیر نوشت: به نظر می رسد که دولت ایالات متحده پس از چند دهه شکست در اتخاذ استراتژی منطقی در قبال پدیده اسلام سیاسی در خاورمیانه سرانجام به زیرکی و پختگی در این مسیر رسیده است. وزیر امور خارجه امریکا هیلاری کلینتون در لهستان بود که عنان سخن را به موضع کشورش در خصوص تحولات منطقه سپرد و ادعا کرد که امریکا تماس های جزئی با اخوان المسلمین مصر و اسلام گراها در تونس داشته است.
وی اظهار داشت این حقیقت است که مبناهای فکری جریان های اسلام گرا با منافع ایالات متحده در تضاد کامل است اما باید توجه داشت که چند دهه مقابله با وسوسه به رسمیت شناختن آنها نه تنها این جریان ها را در کشورهایی مانند مصر و تونس ضعیف نکرده است بلکه انها را تبدیل به متمرکز ترین نهادهای سیاسی در وطن کرده است.
داس با بیان اینکه ممانعت از به رسمیت شناختن این احزاب در حقیقت می تواند نقش سرمایه ای برای اسلام گراها را بازی کند،توضیح داد افزایش رابطه با گروه های اسلام گرا در حقیقت بهترین حرکت دولت است. این حرکت به معنای شناختن یک حقیقت ساده در عرصه سیاسی خاورمیانه است .
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
26149
نظر شما