حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز سه شنبه 21 تیر با رئیس و اعضای هیئت رئیسه اتاق های بازرگانی ایران و تهران دیدار کردند.
در همین رابطه یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران در رابطه با جزییات این دیدار گفت: « دیدار اعضای هیأت رئیسه اتاقهای بازرگانی تهران وایران با مقام معظم رهبری فرصت مغتنمی برای دریافت رهنمودهای ایشان وارائه گزارشی از وضعیت اقتصاد کشور از سوی نمایندگان بخش خصوصی بود. »
او ادامه داد: « این دیدار صمیمانه برگزار شد و از این جهت اهمیت داشت که نمایندگان بخش خصوصی برای نخستین بار با عنوان اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی وصنایع ومعادن ایران وتهران به حضوررهبر انقلاب رسیدند. میتوان این دیدار را از چند زاویه مورد بررسی قرار داد.نخست ازاین جهت که رهبر انقلاب رهنمودهایی برای بالا بردن آگاهی افکار عمومی از فرصتهای امیدآفرین اقتصاد کشور داشتند و همه را از سیاهنمایی وضعیت اقتصاد کشور برحذر داشتند. »
رییس اتاق بازرگانی تهران به توصیه های رهبری اشاره کرد و گفت: « رهبر انقلاب توصیههایی برای آماده ساختن بخش خصوصی برای پذیرش مسئولیتهای بزرگ داشتند و در مورد تبیین جایگاه بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی در اقتصاد کشور نیز سخن گفتند واز مسئولین اتاق بازرگانی خواستند که چگونگی ساماندهی حضور بخش خصوصی دراقتصاد کشور را تبیین وتدوین کنند. درمجموع رهنمودهایی ارائه کردند که بهطور قطع چراغ راه همه فعالان اقتصادی، بهویژه نمایندگان بخش خصوصی قرار خواهد گرفت. »
آل اسحاق ادامه داد: « رهبر انقلاب چند نکته مهم در بیانات خود داشتند که بهنظر من مهمترین نکته، شناسایی فرصتهای امید آفرین در اقتصاد کشور و ارائه آن به افکار عمومی بود. ایشان تأکید داشتند که تحلیلگران وسیاست گذاران اقتصاد کشور باید نگاه مثبت و امیدآفرین را مقدمهای برای هر پیشنهاد و طرحی قرار داده و در توضیح و تشریح وضعیت اقتصادی کشور از نگاه منفی و سیاه نمایی پرهیز کنند. از رهنمودهای ایشان اینگونه میتوان برداشت کرد که معظم له توصیه به ایجاد نشاط اقتصادی دارند و البته نشاط اقتصادی جز در سایه جهاد اقتصادی امکان پذیر نیست. رهبر انقلاب توصیه کردند که اتاق بازرگانی، فعالان توانمند اقتصادی را شناسایی و بسترهای لازم را برای حضور با جرأت و جسارت بخش خصوصی آماده کنند. »
بر اساس گفته های رییس اتاق بازرگانی تهران تأکید مقام معظم رهبری بر جلوگیری از سیاه نمایی وبزرگ نمایی نقاط کوچک آسیب پذیر دراقتصاد کشور، جز درسایه شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری و معرفی عادلانه این فرصتها به همه مردم امکان پذیر نیست و همه تحلیل گران وسیاستگذاران عرصه اقتصاد دراین زمینه وظیفه دارند به بهترین شکل ممکن، فرصتهای سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی را به همه فعالان اقتصادی معرفی کنند.
او در بخش دیگری از گفته های خود به اهمیت اصل 44 در گفته های مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: « رهبر انقلاب در هزار و هشتصد و سی و پنجمین روز ابلاغ سیاستهای اصل44 و در دیدار با اعضای هیأت رئیسه اتاقهای بازرگانی، باردیگر بر ضرورت اجرای صحیح این ابلاغیه تأکید کردند و از همه مهمتر اینکه، این ابلاغیه را ریلگذاری جدید در اقتصاد کشور دانستند. ایشان همچنین فرمودند؛ این ابلاغیه با زاویهای دقیق، مسائل اقتصادی را به سمت دیگری هدایت کرد. »
آل اسحاق افزود: « بخش خصوصی، ابلاغیه تاریخی رهبر انقلاب را مقدمهای بر انقلاب اقتصادی میداند و تعبیر ایشان مبنی بر ریلگذاری جدید در اقتصاد ایران یک معنی آشکار و بسیار مهم دارد. ریلگذاری جدید یعنی اینکه بنا به هردلیلی، طی مسیر در ریل قبلی امکان پذیر نیست و قطار اقتصاد ایران باید روی ریل مورد نظر ابلاغیه طی مسیر کند. اما این ریل جدید چه ویژگیهایی دارد؟ کافی است به بند الف ابلاغیه نگاه کنیم. بند الف بر توسعه بخش خصوصی تأکید دارد که اتفاقا رهبر انقلاب در همین دیدار، بر آن مجددا صحه گذاشتند. »
/39/39
نظر شما