۲۸ نفر
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
باورهای اشتباه درباره نمک یددار و نمک دریایی

ایسنا نوشت: عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه نمک دریا از میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد برخوردار نیست، گفت: هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنید.

دکتر سیده زهرا شریعت پناهی - عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: نمک دریا حاصل تبخیر آب دریا است و در سواحل دریا انباشته می‌شود.

به گفته وی، این نمک انباشته شده در سواحل دریا در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار می‌گیرد مقادیر قابل توجهی از ید آن تبخیر می شود. نمک دریا دارای میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد نیست.

این دانشیار دانشگاه با اشاره به وجود انواع ناخالصی در نمک دریا گفت: نمک دریا دارای انواع ناخالصی های نامحلول نظیر شن، خاک، گل و لای و همچنین ناخالصی‌های محلول نظیر گچ، سرب، جیوه ، آرسنیک و کادمیوم است که باعث ایجاد سرطان و عوارضی نظیر کم خونی، آسیب پوستی، آسیب به استخوان‌ها، کبد، کلیه و طحال می شود.

وی افزود: بیشترین ناخالصی موجود در نمک تصفیه نشده گچ یا سولفات کلسیم است که به دلیل سفید بودن رنگ آن قابل تشخیص از اصل نمک نیست، اما نمکی که حاوی مقدار زیادی از این ماده باشد تلخ است و با نمک تصفیه شده فرق دارد.

شریعت پناهی در ادامه سخنان خود هشدار داد: ناخالصی‌های موجود در نمک غیرتصفیه باعث پنهان شدن شوری نمک می شوند. به همین دلیل فرد برای رسیدن به طعم دلخواه خود از مقدار نمک بیشتری استفاده می کند که در نتیجه احتمال خطر بالا رفتن فشارخون در فرد افزایش می یابد.

اصول مهم در تهیه و نگهداری نمک

این دانشیار دانشگاه با اشاره به نحوه صحیح نگهداری نمک یددار تصفیه شده گفت: نمک یددار باید در ظروف دربسته از جنس چوبی، سفالی، پلاستیکی و یا شیشه رنگی نگهداری شود و این ظروف دور از نور، حرارت، رطوبت و هوا باشد.

وی توصیه کرد: افراد نمک مورد نیاز خود را به اندازه خریداری کنند تا حداکثر شش ماه پس از خرید مصرف شود.

این متخصص تغذیه همچنین تاکید کرد: به منظور حفظ ید حتما هنگام طبخ غذا نمک در مرحله انتهایی پخت به غذا اضافه شود.

توصیه های مهم هنگام خرید نمک

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به افراد توصیه کرد هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شریعت پناهی توجه به درج عبارت یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی، توجه به تاریخ تولید و انقضا، توجه به پروانه ساخت و علامت استاندارد و میزان خلوص نمک بر روی بسته بندی(حداقل خلوص ۹۹,۲ درصد) را هنگام خرید توصیه کرد.

این دانشیار دانشگاه با اشاره به نشر برخی از مطالب غیرعلمی توسط افراد سودجو درخصوص نمک یددار، نمک دریا و سنگ نمک در برخی سایت‌ها تاکید کرد: مصرف نمک تصفیه شده یددار در حد توصیه شده برای تمام افراد جامعه ضروری است و با هیچ گونه عارضه جانبی همراه نیست.

بیشتر بخوانید:

چگونه سلامت کلیه‌های خود را تضمین کنیم؟

نوشیدن چایی در سحر سبب رفع تشنگی روزه‌داران می‌شود؟

۲۳۳۲۳۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1626134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یحیی IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    56 12
    نمک طبیعی که ایمنی بخش بسیاری از امراض است را نخوریم و آنوقت نمکی که دستکاری شده دست شماست و خودتان بر آن نام "سم سفید " گذاشتید را توصیه میکنید ؟
    • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
      4 2
      مگه هر چی طبیعی باشه خوبه؟
  • زهرا IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    49 9
    دریا پر از ید هست چرا نمکش،بدون ید هست مگر میشه ؟ غیراز اینکه بخواهید نمکی که روی دستتان مانده را بفروشید
    • محمد بیگدلی IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
      36 2
      راست میگی بهترین نمک نمک دریاست از قدیم مردم می خوردند و کسب فشار خون نداست این را انگلیسی ها از ما گرفتن
  • حمید IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    37 12
    نمک ید دار بخورید تا انواع ببماریهای قلبی و عروقی و فشار خون و سرطان و ناباروری را تجربه کنید ...
    • ریحان IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
      2 10
      من چندسال نمک دریایی مصرف کردم هم فشارخون بالا دارم هم ناراحتی قلبي وهم تیروئید کم کارپس لطفاً به توصیه های پزشکی توجه کنید و با سلامتی خودتان بازی نکنید
  • رهگذر IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    29 1
    هرچه بگندد نمکش میزنن وای به حالی که بگندد نمک
  • مائده IR ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    32 5
    من که دیگه خیلی وقته از نمک سفید ید دار استفاده نمی کنم.خیلی ضرر داره .
  • IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    13 1
    بلاخره حرف کی رو باور کنیم نمک وریا یا نمک ید دار کدوم بهتر است
    • الهه IR ۰۶:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
      6 0
      آدم یک ماه نمک دریااستفاده کنه تغییرش رو بانمک تصفیه شده میفهمه نمک دریافشاروتنظیم میکنه
  • مهدی سوداگران IR ۲۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    35 4
    گفته های این کارشناس کاملا اشتباه است چندین ساله که با سلامت شهروندان و هم وطنان بازی کردید خجالت بکشید
  • سمیر IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    32 3
    اون نمک تصفیه شده که میگید که اصلا نمک نیست همش شیمیاییه ...واقعا که
    • IR ۲۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
      0 0
      نمک دریا فیزیکیه؟
  • رسول زهرائی IR ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    34 5
    نمک طبیعی دریا البته نوع غیر تصفیه شده آن به خاطر داشتن پتاسیم مانع فشار خون است فشار خون مادر من با نمک طبیعی کنترل شده ولی چند ماه که نمک یددار استفاده می کنیم مادر و برادرم فشار خون بالا میرود به چرندیات شاگردان سازمان بهداشت جهانی گوش نکنید
  • دکتر حسینی IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    38 6
    خانم دکتر اینو بگو شرکت تولید اسید و نمک چقدر به شما داده اند تا نمک طبیعی تخریب کنی و مردم به طرف خرید سم تصفیه شده سوق می کنی
    • مهدی ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
      3 0
      درود به شرفت
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    0 8
    کسانی که میگید نمک دریا خوبه. شما از کجا میدونید؟ غیر از اینه که یا از دکترهای علفی شنیدید یا از دوست و فامیل؟ بعد چه طور نظر اونها رو قبول دارید ولی نظر دانشیار دانشگاه رو نه؟
  • IR ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    10 0
    گیریم حرف شمادرست،مگرمادرطول روزچقدرنمک روبصورت خام استفاده میکنیم؟میریزیم توی غذایی که داریم میپزیم.یدی که باحرارت آفتاب ازبین میره روی شعله دوام میاره؟سررشته این مقاله جای دیگس ربطی به دلسوزی برای سلامتی نداره
  • Ha IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    8 0
    ازموقعی که باصطلاح نمک یددار آمد همه مردم مریضی های زیادی گرفتن نمک طبیعی اگرنصفش هم گچ و آهک باشد کمتر خطر دارد تا یددار
  • Ha IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    4 0
    ازموقعی که باصطلاح نمک یددار آمد همه مردم مریضی های زیادی گرفتن نمک طبیعی اگرنصفش هم گچ و آهک باشد کمتر خطر دارد تا یددار
  • Ha IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    3 1
    ازموقعی که باصطلاح نمک یددار آمد همه مردم مریضی های زیادی گرفتن نمک طبیعی اگرنصفش هم گچ و آهک باشد کمتر خطر دارد تا یددار
  • Ha IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    3 1
    ازموقعی که باصطلاح نمک یددار آمد همه مردم مریضی های زیادی گرفتن نمک طبیعی اگرنصفش هم گچ و آهک باشد کمتر خطر دارد تا یددار
  • Ha IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    2 1
    ازموقعی که باصطلاح نمک یددار آمد همه مردم مریضی های زیادی گرفتن نمک طبیعی اگرنصفش هم گچ و آهک باشد کمتر خطر دارد تا یددار
  • Ha IR ۰۲:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    4 0
    ازموقعی که باصطلاح نمک یددار آمد همه مردم مریضی های زیادی گرفتن نمک طبیعی اگرنصفش هم گچ و آهک باشد کمتر خطر دارد تا یددار
  • بابایی IR ۰۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    3 0
    مردم دیگه اگاه شدن، هر دو نمک رو استفاده کردن فهمیدن کدومش خوبه کدومش ضرر داره تلاشتون فایده نداره خانم دکتر...
  • الهه IR ۰۶:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    3 0
    آدم یک ماه نمک دریااستفاده کنه تغییرش رو بانمک تصفیه شده میفهمه نمک دریافشاروتنظیم میکنه
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    4 0
    نمک دریایی سالمه وبرای بدن خیلی مفید
  • IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    3 0
    من موندم مردم قدیم که از همین نمک دریا استفاده می کردن چه مشکلی داشتند آیا اون موقع نمک تصفیه شده بود همش داستان غیر واقعی تعریف نکنید نمک تصفیه شده فقط ید دارد و سایر و املاح مفیدش گرفته شده
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    3 1
    بهترین نمک نمک دریاست مثل نمک ارومیه
  • IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    2 0
    ید شیمیایی که به نمک اضافه می شود هم تاریخ مصرف دارد بعد از زمانش سم می شود
  • احمد IR ۲۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    2 0
    اینها همش برای تولید کارخونه ها چانه میزنن نه جون مردم. ای داد وبیداد
  • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۲
    3 0
    شور بندازین. متوجه میشین که نمک ید دار له می‌کنه و اگه به پوست گوسفند سلاخی شده بزنید میگنده و توش لجن سبز میشه ولی نمک طبیعی اینطور نیست