شاید تا به حال چیپس زیاد خورده باشید،‌ اما این چیپس‌ها حسابی فرق می‌کنند. آن‌ها طی سه مرحله با فناوری‌های روز قرن 21 تهیه می‌شوند و از نظر تردی و مزه، با هر خلال سیب‌زمینی که قبلا خورده‌اید فرق دارند

بهنوش خرم‌روز: چیپس، خلال‌های سیب‌زمینی سرخ‌شده و انواع خوراکی‌های از این دست در طرح‌های مختلف نزدیک به سه قرن است که تولید و مصرف می‌شوند، در واقع چیپس یکی از پرمصرف‌ترین خوراکی‌ها است. شاید فکر کنید سیب‌زمینی سرخ‌شده، سیب‌زمینی‌ سرخ‌شده است دیگر، خیلی ساده! دیگر چیزی برای افزودن به آن باقی نمانده! اما در واقع نسل تازه‌ای از چیپس‌ها در راه است که تا به حال نچشیده‌اید و از تکنولوژی روز برای هر چه لذیذتر شدن آن استفاده شده است.

هستون بلومنتال،‌ سرآشپز انگلیسی از چند سال پیش به همراه سرآشپز محقق خود کریس یانگ،‌ روی بهبود چیپس کار می‌کرده است. آن‌ها بالاخره به ترکیبی سه مرحله‌ای برای تهیه چیپس رسیدند که تحولی در تولید چیپس از نظر بافت و مزه بود.

یک گره محقق فرانسوی در موسسه‌ای در نیویورک به نام فرنچ کولینری،‌ چندی پیش دریافتند که می‌توانند با استفاده از یک آنزیم و ایجاد یک تغییر شیمیایی، روی بافت سیب‌زمینی تاثیر  بگذارند و باعث شوند سیب‌زمینی سرخ‌شده در دهان شما تردتر شود. اما داستان به همین‌جا ختم نشد.

 به گزارش ساینتیفیک امریکن، ماکسیم بیلت و جانی ژو به همراه عده‌ای دیگر از محققین سرآشپز (از جمله کریس یانگ) در آزمایشگاهی در واشنگتن،‌ با الهام از تلاش‌های قبلی برای بهبود چیپس، دست به آزمودن راه‌های متنوع برای تولید چیپس‌های خوشمزه‌تر زده‌اند. مواد اولیه چیپس البته به همان سادگی است که قبلا بود،‌ این طرز تهیه است که تغییر می‌کند.

در روش جدید، آن‌ها سیب‌زمینی‌ها را با آب‌نمک 2 درصد در خلاء بسته‌بندی می‌کنند که در حین جوشیدن دست‌نخورده باقی بمانند. سپس سیب‌زمینی‌ها با همان دستگاهی که جواهرسازها و دندانپزشک‌ها استفاده می‌کنند،‌ توسط امواج صوتی بمباران می‌شوند. امواج فراصوت 40 کیلوهرتزی باعث می‌شوند سطح سیب‌زمینی ترک بخورد و با حباب‌هایی که به شکل هزاران تاول‌ ریز روی سطحش ظاهر می‌شوند پوشیده شود.

بعد خلال‌های سیب‌زمینی در مرحله بعد در خلاء خشک می‌شوند و بعد سرآشپز آن‌ها را می‌گذارد تا با رطوبت اطراف سازگار شوند. حالا نوبت سرخ‌شدن است!‌سیب‌زمینی‌ها برای مدت کمی در روغن 340 درجه فارنهایت (171.11 درجه سانتیگراد) ریخته می‌شوند تا شبکه در هم بافته نشاسته‌ای درون سیب‌زمینی به هم نزدیک‌تر شود.

بعد از خنک کردن سیب‌زمینی‌ها، نوبت آخرین مرحله می‌رسد. این دفعه سیب‌زمینی‌ها را ناگهان در روغن 375 درجه فارنهایت (190.5 درجه سانتی‌گراد) می‌ریزند. بدین ترتیب آب درون ریزحباب‌های خلال‌های سیب‌زمینی ناگهان به بخار تبدیل می‌شود و حجم سیب‌زمینی‌ها بیشتر می شود و به اصطلاح پف می‌کنند. با تنها چند دقیقه غوظه‌ور ماندن در روغن، ‌خلال‌های سیب‌زمینی ظاهر جذابی پیدا می کنند.

به ادعای محققین، این خلال‌های سیب‌زمینی حاصل فناوری قرن 21، با هر خلال سیب‌زمینی یا چیپسی که تا به حال خورده‌اید فرق دارد. از لایه بیرونی حسابی تردی که زیر دندان صدا می‌دهد گرفته تا مغز حسابی نرمی که در دهانتان آب می‌شود.

درست است که مراحل تهیه این خلال‌های سیب‌زمینی زیاد است،‌ اما به راحتی می‌توان دستگاهی طراحی کرد  که این مراحل را به طور اتوماتیک انجام دهد. پس منتظر خلال‌های سیب‌زمینی مدرن خوشمزه باشید!

53272

کد خبر 163295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۴:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    29 94
    این همه تلاش و کوشش برای درست کردن ظاهر چیزی که با ورود به دهان دیگه اصلاً دیده نمی‌شه؟! برید نمازهای قضایتان را بخوانید و از گناهانتان توبه کنید. یک صدم تلاش سیب زمینی پزی را برای آخرتتان مصرف کنید، بهشتتان حتمی است.
    • shamim IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۴
      39 7
      دوست عزیز هر کسی دوست داره توی کارش بهترین باشه چه در پختن غذا باشه و چه در ساختن برج در هر صورت... لطفا با این حرفات سعی نکن مردم رو از دین زده کنی شما ممکنه با همین حرفت خیلی هارو از نماز و ... دور کنی. لطفا دوتا چیز رو با هم مقایسه کن که بشه مقایسه کرد
    • م A1 ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
      6 0
      دوست عزیز سلیقه اینکه هر چیزی را به بهترین نحو استفاده شود هیچ چیز بدی نیست که شما با اعمال مذهبی مقایسه میکنید . لطفا با دفاع بد از دین سایرین را از دین و مومنان نترسانید .
  • بدون نام IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    13 20
    اگه واقعاً درست کردن این دستگاه اینقدر راحته برو درست کن واز فردا سر هر چهاراه یکی بذارواشتغالزایی کن تا متکدیان کم شوند
  • بدون نام IR ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    29 18
    شما به فکر خودت باش.بذار بفیه نفس بکشند
  • احسان از شاهین شهر اصفهان IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    30 30
    اگه تو بهشت از چیپس خبری نبود چی؟
  • مسعود A1 ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    8 22
    به مترجم محترم که اینهمه کل متن رو خونده بفرمائید چیپس انگلیسی رو ما به فارسی چیپس نمیگیم و همان سیب زمینی پخته عست که در رستورانها ارائه میشه. از دستور پخت هم مشخص بود
  • علی DE ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    5 11
    اگه ........... بجای ............ از این چیپسها میداد هم کلی شغل ایجاد میکرد مثلا 3میلیون (برای پوست گرفتن وسرخ کردن)هم کلی خدمت به ...........
  • جمشید IR ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    29 8
    این کار کاملا علمی است و علم هم هیچ منافاتی با دین ندارد
  • بدون نام IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    7 20
    (همه کارم آراسته است ....)درمشکلات ارضی وسماوی این مانده بود که خداراشکر حل شد .
  • بدون نام IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    11 9
    تا حالا فرق حیات و ممات رو نفهمیدی؟
  • حميد US ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    42 6
    اگه اونا هم ميخاستن مثل شما فكر كنن حالا بجاي اينكه اينجا بشيني و كامنت بزني داشتي آفتابه مسي خودت رو پر ميكردي . نميكم همه كاراي اونا درسته ولي برنده اون كسيه كه هم به فكر درست كردن چيپس خوبه وهم به فكر اون دنياش .
  • حسين IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    6 6
    خداروشکر اگه نياد ايران چي!!!!!
  • بدون نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    20 10
    @مسعود: احتمالا شما عرب نیستی که به {است} میگی {عست}؟
  • بدون نام IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    21 11
    ما از این چیپس های خوشمزه می خوریم خدا رو هم شکر میکنیم نمازش رو شما برو بخون حالا کی خدا شناس تره دیگه با خود خداست.
  • الهام IR ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
    25 6
    به نظر من خیلی هم خوبه که ادما در علم و صنعت پیشرفت کنند و این هیچ مانعی برای عبادت خدا نیست تازه تلاش در پیشرفت علم خیلی هم ثواب داره.
  • محسن IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
    3 12
    من هم با نظر الهام خانم موافقم.
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
    5 12
    از نظراتتون خوشم اومد
  • ماهان IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
    4 11
    باحال بووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووود
  • بی نام A1 ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۴
    8 7
    اون اشعه که بهش میدن مضر نیست ؟
  • پريا A1 ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۲
    6 10
    آه خداى من
  • چیپس خور A1 ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۲
    8 8
    من چیفس دوست دارم ولی همچین چیفسی که با اشعه و روغن با درجه بالا درست شده هم گرونه و هم شاید مضر سرطانی همون چیتوز خودمون با بسته بندی های فقط باد
  • نجلا A1 ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۵
    3 0
    عالی من خیلی خوشکم اومد واقعا خوش مزه بود
  • بی نام RO ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    0 1
    بدنیس
  • سهیل RO ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۷
    0 1
    خوب بود ولی مراحل سخته
  • بی نام A1 ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
    0 0
    چه اشکالی داره