کتاب «خیاط شهر ما» نوشته سمیرا اصلانپور با حضور یکی از فرزندان شیخ رجبعلی خیاط در فرهنگسرای اندیشه رونمایی شد.
در این برنامه که با حضور سمیرا اصلانپور - نویسنده کتاب -، محمود نکوگویان - یکی از فرزندان شیخ رجبعلی خیاط -، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی غروی و سیدمحمد حسین حجازی - مدیر فرهنگی هنری منطقه 7 -برگزار شد، اصلانپور درباره کتاب «خیاط شهر ما» گفت:10 سال پیش با شخصیت شیخ رجبعلی خیاط آشنا شدم و دریافتم که بسیاری از مردم ایشان را میشناسند و بعد از گذشت 50 سال از فوت وی هنوز خاطرات ایشان سینه به سینه نقل میشود.
وی افزود: «کیمیای محبت» ریشهری و ویژهنامه کیهان فرهنگی مصاحبهای با دو تن از شاگران ایشان با نامهای دکتر علی مدرسی و حمید فرزام، تنها منابع من برای نوشتن بود. بخشهای قابل استفاده این خاطرات را به صورت داستان پردازش کردم که به طور طبیعی پردازش داستانی با اشکال دیگر ادبی متفاوت است و ویژگیهایی نظیر طرح و شخصیتپردازی و گفتوگو دارد.
اصلانپور با ذکر این نکته که برای نوشتن داستانها از تخیل خود نیز بهره برده است، ادامه داد: برخی خاطرات را هم که زمان مشخصی نداشتند و میتوانستند کنار هم قرار بگیرند، تلفیق کردم و یک داستان نوشتم. برخی خاطرات تنها دو خط بودند؛ اما از نگاه داستانی فضا برای مانور وجود داشت و میشد از تخیل بیشتری استفاده کرد و از همینرو از شخصیتپردازی بهره بیشتری بردم.
این نویسنده و منتقد ادبی با بیان اینکه از تمام زندگی شیخ رجبعلی خیاط تأثیر پذیرفته است، به مرگ این عارف اشاره کرد و افزود: از خود گذشتنها و دوست داشتن مردم و برای خدا زندگی کردن در زندگی ایشان نمود پیدا کرده و در حد شعار نبوده است. یکی از شاگران خواب دیده بود که ایشان فوت کردهاند که خواب بسیار فراواقعگرایانه و زیبایی بود. من از آن برای نوشتن استفاده کردم و بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم.
این نویسنده ادامه داد: «خیاط شهر ما» شامل داستانهای دو کتاب قبلی به علاوه 10 داستان جدید است و امیدوارم به خاطر شخصیت والای شیخ رجبعلی خیاط، تیراژ این کتاب بالا برود و کمکی به رونق کتابخوانی باشد.
وی شخصیت شیخ رجبعلی را عامل شروع داستاننویسیهای خود در اینباره و ادامه دادن آن دانست و گفت: من زمان نوشتن احساس میکردم که اصلاً با شیخ رجبعلی غریبه نیستم و حتی حس میکردم سر کلاس ایشان هستم و صدایشان را میشنوم.
اصلانپور افزود: مسألهای که مرا به نوشتن تشویق کرد، اخلاق شیخ بود؛ اخلاق و رفتار انسانی که کمبود آن به شدت در زندگی شهری امروزی حس میشود؛ بالا بودن آستانه تحمل و احترام به حریم افراد در زندگی شیخ رجبعلی بارز است.
وی ادامه داد: در یکی از داستانها میبینیم که ایشان حتی برای شخصیت یک سگ ولگرد هم احترام قائل هستند. چنین صفات نیکویی را امروزه کمتر در جامعه شاهد هستیم، چه از سوی مردم عادی و چه مسؤولان و مدیران. شاید ما که در سن بزرگسالی هستیم، قدرت یادگیری کمتری داشته باشیم؛ اما امیدوارم این کتاب فرصتی باشد تا اخلاق را برای بچههایمان به یادگار بگذاریم.
در ادامه برنامه، سیدمحمدحسین حجازی - مدیر فرهنگی هنری منطقه 7 - با اشاره به برگزاری برنامههای رونمایی کتاب افزود: ما نیز به سهم خود برنامهریزی در حوزه کتاب و کتابخوانی و ارتقای سطح کمی و کیفی مطالعه در بین شهروندان عزیز را انجام دادهایم و امیدواریم که بتوانیم گامی هر چند کوچک در اعتلای فرهنگ عمومیمان برداریم.
او در خصوص رونمایی کتاب «خیاط شهر ما» افزود: مراسم امروز رونمایی به کتابی اختصاص دارد که حکایاتی از سیر و سلوک شیخ رجبعلی خیاط را در قالب داستان به ما هدیه میدهد که معمولا این طیف آثار خود دریچهای به جهانی از فضایل انسانی و حقیقت جاودانه میگشاید که در فرهنگ عمومی ما میتواند منشأ خیرات بسیاری باشد، چه بسا که جامعه ما و جوانان ما که درک دانش فرزانگی را جانمایه عبودیت و توکل به خدا میدانند، به خوبی واقفاند که دور شدن از اصالت، ما را به زاویه بیقراریها و بیهودهپوییها میکشاند که این عارضه متأسفانه در جهان امروز و تمدنی که بر مبنای مدرنیت بنا شده، ریشه دوانده است و جامعه ما نیز از آسیبهایش و نابهنجاریهایش بینصیب نمانده است؛ عوارضی که در شأن ما و جامعه ما نیست.
در ادامه مراسم رونمایی کتاب، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی غروی با بیان اینکه حضرت حق انسان را گل سرسبد مخلوقات قرار داد، گفت: جهان بسیار عظمت دارد و انسان در مقابل آن یک ذره است؛ اما عرفا میگویند که انسان عالمگیر است. اگر میخواهیم به جایی برسیم، باید ابتدا خود را بشناسیم و بعد راه را دنبال کنیم. قرآن میفرماید کرامت متعلق به انسان است و چون بزرگ هستید، خورشید و دریا را مسخر شما و پاکترین غذاها را هم برای شما قرار دادم. این انسان به جایی میرسد که قرآن میفرماید بر همه موجودات مسلط میشود.
غروی افزود: برای اینکه انسان بالاتر برود، نباید اسیر خواهشهای نفسانی شود و راه دل را برود که اگر چنین کند، از چهارپایان هم کمتر میشود. اما اگر راه را درست انتخاب کنی، آنقدر بالا میروی که به قول پیامبر(ص)، از ملائکه و جبرئیل نیز بالاتر میروی.
او همچنین تذهیب ظاهر، آراستن باطن و پیراستن باطن را از جمله راههای بالا رفتن انسان دانست و گفت: اگر این کارها را انجام دادیم، تازه میشویم شیخ رجبعلی خیاط.
در ادامه این برنامه، کتاب «خیاط شهر ما» با حضور مدیر فرهنگی هنری منطقه 7، حجتالاسلام غروی، نویسنده کتاب و یکی از فرزندان شیخ رجبعلی نکوگویان رونمایی شد.
هموطنان تهرانی برای تهیه این کتاب کافیست با شماره 88453188 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند.
6060
نظر شما