اردشیر قیصر درگفتوگو با ایلنا گفت: سیاست نهضت سوادآموزی، کاهش تعداد بیسوادان است، بنابراین در طی دو سال گذشته سعی کرده است با توجه به کمبود منابع تعداد دانشآموختگان خود را در دورههای مقدماتی و تکمیلی افزایش دهد.
به گفته او ،در طول یک سال گذشته حدود 600 هزار نفر در دوره مقدماتی (دوم ابتدائی)، 500 هزار نفر در دوره تکمیلی (سوم ابتدائی) آموزش دیدهاند.اما در طول دو سال گذشته تعداد دانشآموختگان دوره پایانی (چهارم ابتدایی) به 23 هزار نفر و دوره پنجم ابتدایی به پنج هزار و 600 نفر رسیده که نسبت به سالهای گذشته اندکی کاهش را نشان میدهد.
مدیر برنامهریزی نهضت سوادآموزی گفت: با توجه به اینکه طبق سرشماری سال 85، حدود 9 میلیون و 800 هزار نفر بیسواد در کشور وجود دارد،نهضت سوادآموزی اولویت را به دورههای مقدماتی و تکمیلی داد و سعی کرد به بیسوادان حداقل آموزش داده شود.
قیصر تصریح کرد: اولویت برنامه چهارم توسعه سوادآموزی به گروههای سنی 10 تا 29 سال بود و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اولویت سوادآموزی گروه سنی 10 تا 49 سال برای برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است.بر این اساس باید پوشش سوادآموزی گروه سنی 10 تا 49 سال تا پایان برنامه پنجم توسعه یعنی سال 93 کامل شود و تعداد بیسوادان در این گروه سنی به حداقل برسد.
مدیر برنامهریزی نهضت سوادآموزی گفت: بر اساس ماده یک همان مصوبه ،آموزش و پرورش نیز موظف شده تا پایان سال 89 پوشش آموزش و پرورش را کامل کند، بنابراین آموزش و پرورش متعهد شده تا بیسوادی در بین کودکانی که در سن تحصیل قرار میگیرند را به طور کامل ریشه کن کند.
قیصری مشکل کمبود منابع مالی و امکانات را از جمله اصلیترین و چالشیترین مشکلات در راه رسیدن به جامعهای باسواد عنوان کرد و گفت: باوجود کمبود امکانات تعداد بیسوادان سال 85 نسبت به سال 75 حدود 1/5 درصد کاهش داشته است.
مدیر برنامهریزی، هماهنگی مشارکتهای بینبخشی و امور بینالملل نهضت سوادآموزی گفت: بر اساس سرشماری سال 85 تعداد بیسوادان نسبت به سال 75، 1/5 درصد کاهش داشته است.
کد خبر 16588
نظر شما